FC Brașov a plătit in extremis datoriile și a evitat depunctarea! Nu scapă însă de probleme, fiind amenințat cu un litigiu la FIFA pentru datoriile clubului falimentar

Adi MARICA 16 Dec. 2022, 16:28 Liga 2
FC Brașov a plătit in extremis datoriile și a evitat depunctarea! Nu scapă însă de probleme, fiind amenințat cu un litigiu la FIFA pentru datoriile clubului falimentar

FC Brașov și-a achitat datoriile căte foștii jucători cu care era în litigiu și a evitat, pe ultima sută de metri, depunctarea.

Clubul prezidat de Marin Mitran le-a virat integral banii jucătorilor Alin Damian, Marius Manole, Diego Alupoaie, Raul Rusu, Iulian Nechita, Raul Toader, Bogdan Cîrstean, Bogdan Piper și Sebastian Ciuperceanu. Ștefan Nicolau și-a primit o parte din suma datorată și a încheiat un acord pentru o ultimă tranșă scadentă la data de 1 februarie 2023.

FC Brașov și-a mai rezolvat in extremis o parte din multiplele litigiile pe care le are

Oficialii echipei din Brașov au ajuns la un acord și cu Radu Linguraru, iar jucătorul care se pregătește sub comanda lui Dan Alexa își va încasa banii anul viitor.

FC Brașov a închis litigiul și cu fostul antrenor Călin Moldovan. Acesta și-a cerut la FRF bonusurile stipulate în contractul pe care l-a avut cu clubul, iar CSNL i-a dat dreptate antrenorului.

”Ne-am ținut de cuvânt și ne-am achitat datoriile. Le mulțumesc jucătorilor că au fost înțelegători”, a spus Marin Mitran.

Conform unei decizii a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF de la începutul lunii octombrie 2022, dacă FC Brașov nu făcea dovada plăților până în data de 2 noiembrie risca interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători și depunctarea cu câte două puncte per litigiu. Nu au plătit atunci, conducătorii ajungând in extremis la un acord cu jucătorii pentru amânarea plăților. Noul termina a fost până ieri, 15 decembrie, iar clubul și-a achitat datorii tot pe ultima sută de metri, iar Mitran vorbește acum că și-a respectat cuvântul dat!!

6 jucători de la falimentara FC Brașov își cer banii de la actualul club din Liga a 2-a

Altfel, mai mulți jucători străini care au jucat la FC Brașov, club intrat în faliment în 2017, își cer banii de la actuala echipă care activează în Liga 2.

Concret, Bruno Madeira, Richardo Machado, Mislav Leko, Adnan Aganovic, Sergio Rodriques și Diogo Santos au fost contactați de un avocat român care este convins că le poate recupera banii de la actualul club din Liga a 2-a.

Jucătorii s-au înscris la masa credală în 2015, atunci când fostul FC Brașov a intrat în insolvență, iar admistratorul judiciar i-a acceptat în tabelul definitiv al creanțelor cu următoarele sume: Bruno Madeira – 155.897 lei (31.000 de euro), Richardo Machado – 76.088 (15.000 de euro), Mislav Leko – 117.590 lei (24.000 de euro), Adnan Aganovic – 112.245 lei (22.500 de euro), Sergio Rodriques – 160.351 lei (32.000 de euro), Diogo Santos – 175.940 lei (35.000 de euro).

  • În total sunt 798.111 de lei (aproximativ 162 de mii de euro) de plată, care, probabil, ar băga în faliment noua echipă.

Cel mai probabil, avocatul celor șase jucători se va adresa către FIFA la începutul anului viitor, iar dacă forul mondial va decide că Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte este continuatoarea FC Brașov, atunci clubul aflat acum în Liga 2 este bun de plată.

În vara anului 2021, Consiliul Local al Municipiului Brașov a avizat cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mugurel-pele-buga-45-din-pacate-fotbalistii-romani-nu-au-cultura-fotbalistica-liga-1-a-ajuns-o-banala-competitie-19256584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-credit-pentru-angelov-si-chica-rosa-sunt-cei-mai-buni-atacanti-din-liga-2-antrenorul-brasovului-mai-vrea-un-atacant-19256508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ioan-neculaie-e-liber-ca-pasarea-cerului-curtea-de-apel-brasov-l-a-scapat-definitiv-de-emotiile-inchisorii-pe-fostul-patron-al-fc-brasov-19256453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-peste-probleme-la-fc-brasov-clubul-are-litigiu-si-cu-impresarul-lui-mbombo-revine-cazul-in-care-a-evitat-in-extremis-depunctarea-19256369

Adi MARICA 16 Dec. 2022, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă