Antrenor deghizat în director tehnic? FC Bihor a adus un argentinian în club și îl prezintă cu deja celebrul limbaj de lemn: ”Vine cu o gândire modernă și o dorință neobosită de perfecționare”

Andrei PASCU 21 Jun. 2024, 16:26 Liga 2
Antrenor deghizat în director tehnic? FC Bihor a adus un argentinian în club și îl prezintă cu deja celebrul limbaj de lemn: ”Vine cu o gândire modernă și o dorință neobosită de perfecționare”

FC Bihor Oradea începe, în sfârșit, să facă anunțuri cât de cât relevante în ceea ce privește schimbările pentru sezonul de Liga 2, după promovare, pentru că până acum a surprins cu un comunicat cu limbaj de lemn, în care a spus un simplu ”nimic” în multe cuvinte.

Recent, orădenii au anunțat că l-au adus pe argentinianul Gustavo Aragolaza, în vârstă de 53 de ani, pe o anumită poziție. Culmea, FC Bihor Oradea l-a prezentat ca fiind director tehnic, dar până acum el a activat doar ca antrenor!

În plus, orădenii îl laudă chiar pentru ”distincțiile” de ”principal”, că vine ”de la cea mai vestită școală de antrenori a momentului, școala argentiniană” sau că ”este posesor al licenței PRO – AFA Argentina”.

FC Bihor Oradea anunță că Gustavo Aragolaza va fi director tehnic

Un antrenor ”mascat” în director tehnic? Rămâne să vedem când va debuta Liga 2 cum vor sta lucrurile, pentru că bihorenii tac mâlc în ceea ce privește debarasarea de antrenorul Florin Farcaș.

Nici că a plecat, nici că rămâne, din comunicatul de zilele trecute, cu limbaj de lemn, nefiind transmis absolut nici măcar o idee clară, concretă, doar că ”vom face”, ”analizăm”, conturăm strategia” și alte cuvinte corporatiste (dar fără o informație clară), doar care ”să dea bine”, dacă se poate spune măcar atât.

Și de această dată FC Bihor Oradea folosește cuvinte pompoase și apelează, cu riscul de a ne repeta, la un limbaj de lemn în adevăratul sens al cuvântului în comunicatul dedicat lui Gustavo Aragolaza:

(…) ”Cu o experiență superioară într-un fotbal de nivel înalt, acesta vine cu o gândire modernă și o dorință neobosită de perfecționare. Gustavo are expertiza necesară și o preocupare deosebită și pentru dezvoltarea academiilor și promovarea talentelor locale, asigurând astfel un viitor promițător pentru fotbalul bihorean și clubul nostru.

Suntem convinși că sub îndrumarea sa, clubul nostru va atinge noi culmi și va continua să se dezvolte într-un mod remarcabil. (…)”.

Director tehnic sau antrenor? Presa locală îl numește antrenor

Așa sună o parte din comunicat, dar fanii bihoreni, pe care clubul se lăuda că a reușit să îi atragă în număr mare datorită modului în care gândește dezvoltarea echipei, nu primesc o informație esențială: pe ce perioadă a semnat noul director tehnic (în acte), posibil antrenor (în realitate)? Sau, care sunt obiectivele directorului tehnic? Observăm că FC Bihor Oradea nu consideră aceste informații necesare, fiind mai preocupată să caute în DEX cuvinte cât mai neutilizate pe care să le redea, apoi, pe Facebook.

În plus, argentinianul e prezentat de presa locală, de Bihor Online mai exact, chiar ca antrenor, încă un detaliu care ridică semne de întrebare în ceea ce privește adevăratul rol al lui Aragolaza.

Ca să trecem în revistă echipele pe care le-a antrenat Gustavo Aragolaza, el le-a condus pe ”Beroe Parva (Bulgaria), Crema Calcio (Italia), Academia Brescia (sub 19 si sub 17 – Italia), Academia Inter Milano (Italia), Cagliari Calcio (Italia), Como Calcio (Italia), Academia Cagliari (SUA)”, după cum transmite și FC Bihor Oradea.

Gustavo Aragolaza, ultima dată în Bulgaria, la Beroe

Ultima dată a activat la clubul din Bulgaria, în perioada iunie 2023 – septembrie 2023, pentru numai nouă meciuri, unde a bifat patru victorii, un egal și patru eșecuri.

Alături de comunicatul emis de FC Bihor Oradea în privința argentinianului a venit și un videoclip de prezentare, în care mai mulții copii joacă fotbal în piața centrului din Oradea.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 21 Jun. 2024, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă