Farul a rămas la Craiova după meciul cu ”FC U”. Constănțenii sunt într-un scurt stagiu de pregătire pe care îl vor încheia cu un amical cu cealaltă echipă din oraș, cea din Liga 1

Cosmin STAICU 25 Mar. 2021, 12:41 Liga 2
Farul a rămas la Craiova după meciul cu ”FC U”. Constănțenii sunt într-un scurt stagiu de pregătire pe care îl vor încheia cu un amical cu cealaltă echipă din oraș, cea din Liga 1

Profitând de pauza competiţională şi de faptul că Farul a venit în Bănie pentru meciul cu U Craiova 1948 SA (scor 0-0), care a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pentru constănţeni, Universitatea Craiova (Liga 1) a stabilit un amical cu formaţia pregătită de Ianis Zicu.

Partida de verificare va avea loc sâmbătă, de la ora 12:00, în cantonamentul echipei lui Marinos Ouzounidis, din Lunca Jiului.

Dacă ”marinarii” aşteaptă disputarea partidelor din ultima etapă a sezonului regular al ligii secunde, pentru a şti dacă vor aborda partea a doua a campionatului în play-off sau în play-out, Universitatea Craiova pregăteşte derby-urile cu FCSB şi CFR Cluj, din ultimele două runde ale sezonului regular al Ligii 1. Marinos Ouzounidis nu-i are la dispoziţie pe jucătorii convocaţi la loturile naţionale: Bancu, Cicâldău, Vlădoiu şi Câmpanu, în schimb i-au revenit la antrenamente doi dintre jucătorii importanţi din lot, Elvir Koljic şi Mihai Bălaşa.

Koljic absentează de o jumătate de an

Primul este indisponibil de o jumătate de an, de când a suferit o fractură de peroneu într-un meci de campionat cu Poli Iaşi, în timp ce Bălaşa a ratat ultimele şase meciuri oficiale, din cauza unor probleme musculare. Bălaşa va concura cu Papp pentru un loc de titular în centrul defensivei, în timp ce Koljic ar putea intra numai pentru câteva minute în partida cu FCSB, programată duminică, 4 martie, de la ora 20:30.

În schimb, Reagy Ofosu şi Vladimir Screciu se pregătesc separat în continuare, revenirea lor fiind preconizată abia în play-off. Ouzounidis nu va putea conta în derby-ul cu FCSB pe căpitanul echipei, Nicuşor Bancu, acesta fiind suspendat.

Juveţii şi-au reluat luni pregătirile, după câteva zile de pauză, iar săptămâna aceasta s-a insistat pe pregătirea fizică, preparatorii Rui Santos şi Ian Coll având ocazia în premieră de a-şi impune strategia la acest capitol, ţinând că este prima întrerupere de sezon de când aceştia au sosit la clubul din Bănie.

Farul stă în ultima etapă și poate fi egalată pe ”U” Cluj, dar nu va putea fi depășită în clasament

Ultima confruntare amicală între o echipă din Liga 1 și alta din Liga 2 a avut loc în data de 20 martie, între ”U” Cluj și UTA (scor 1-1). Jocul a avut loc din aceleași cauze ca cea dintre Craiova și Farul. Clujenii au stat în campionat, iar arădenii au pauză datorită meciurilor naționalei României.

În ceea ce le privește pe Farul și ”U” Cluj, echipe care nu s-au întâlnit în meci direct în acest sezon de Liga 2, fiindcă prima dată au avut probleme ardelenii cu infectările cu COVID-19, iar la reprogramare au întâmpinat aceleași probleme constănțenii, astfel că meciul a fost decis la ”masa verde” în favoarea băieților lui Ianis Zicu, acum, la final de sezon regular, Farul poate profita încă o dată de acea situație din trecut cu ”U” Cluj.

Cele două echipe au șanse mari să termine la egalitate de puncte sezonul regular, astfel că departajarea dintre ele se va face pe baza rezultatului direct, unul decis la ”masa verde” și contestat de clujeni, care i-au acuzat pe adversari că au înscenat gravitatea acelei probleme avute, de nu au putut juca meciul la reprogramare.

  • După disputarea meciului din campionat cu U Craiova 1948 SA, marți, Farul a rămas la Craiova pentru un scurt stagiu de pregătire. Acesta va fi încheiat sâmbătă, cu un amical cu Universitatea Craiova.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-nu-s-a-calificat-in-play-off-pe-barba-ei-iar-acum-sta-la-mana-rezultatelor-ianis-zicu-analiza-dupa-jocul-cu-fc-u-craiova-asteptam-ultima-etapa-s-19175938

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-farul-se-joaca-de-la-ora-1930-pe-ion-oblemenco-cu-calificarea-matematica-in-play-off-pe-masa-trica-debuteaza-la-olteni-constantenii-sunt-la-ulti-19175874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

Cosmin STAICU 25 Mar. 2021, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă