Farul revine în Liga 2 fără Bosînceanu

21 Jun. 2009, 12:55 Liga 2
Farul revine în Liga 2** fără Bosînceanu

După 8 sezoane petrecute în prima ligă, Farul Constanța se va alinia la startul seriei I din Liga 2, ca principală favorită. În acest moment, însă, la malul mării apele sunt destul de tulburi. Principalul finanțator al marinarilor, Gheorghe Bosînceanu, a anunțat că se retrage definitiv și nu va mai contribui cu niciun leu la bugetul echipei.
 

 

În aceste condiții, acționarii minoritari trebuie să ajungă în cel mai scurt timp la un acord cu Maritima SA, societate controlată de Bosînceanu, ce deține majoritatea voturilor din Adunarea Generală a Acționarilor. Vineri,  la sediul clubului a avut loc o nouă sedință a AGA, pe a cărei ordine de zi la primul punct s-a aflat alegerea unui nou Consiliu Director, acesta fiind respins la vot, deoarece Maritima condiționează aprobarea oricărui nou proiect de încheierea unei înțelegeri scrise între vechiul investitor, societatea creditoare și noii investitori.
 

Membrii minoritari din AGA l-au însărcinat pe Dumitru Manole, președintele Consiliului Director, să poarte negocieri cu Maritima, iar în maxim 10 zile să se ajungă la un acord cu privire la preluarea clubului.

Noii investitori, în număr de trei, dar rămași până acum anonimi, condiționează implicarea lor financiară de plecarea lui Bosînceanu, ceea ce a și determinat hotârîrea acestuia de a se retrage definitiv de la club. Bosînceanu nu are pretenții decât în ceea ce privește drepturile federative asupra jucătorilor, în condițiile în care investițiile făcute în infrastructură sunt însemnate, Farul Constanța dispunând de una dintre cele mai moderne baze sportive din țară.

Pentru anul viitor, noua conducere are în vedere două variante de buget, în funcție de obiectivul propus. Dacă nu se va dori promovarea la finalul sezonului următor, Farul va dispune de aproape de 2 milioane de euro, în timp ce proiectul de buget pentru promovare se ridică la 3 milioane de euro. 
 

Conform lui Dumitru Manole, nu se vor produce modificări la nivelul conducerii tehnice, dar în ceea ce privește lotul de jucători se va renunța la stăini, Vukomanovic, Pahor, Rastovac, Gosic, Ben Teekloh, Fatai și Rusmir nemaintrând în planurile de viitor, doar Gerlem și Chico fiind în continuare necesari echipei.

 

UPDATE 13.15: Lucrurile se precipită la Constanța. William Gerlem, unul dintre cei doi jucători străini despre care Dumitru Manole spunea că va rămâne la Farul, a semnat astăzi un contract pe trei ani cu FC Vaslui.

21 Jun. 2009, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă