Farul continuă pregătirea pentru atingerea obiectivului anunțat: promovarea în Liga 1. Mijlocașul Antonio Cruceru e sincer și recunoaște: ”E greu după luni de pauză, dar vrem să ne batem la primele locuri pentru că simt că putem”

Andrei PASCU 21 Jul. 2020, 10:54 Liga 2

Farul Constanța se pregătește pentru debutul în următorul sezon din Liga 2. Ianis Zicu a dat startul, luni, la a treia săptămână de antrenamente, iar premisele par unele foarte bune. Mijlocașul Antonio Cruceru și fundașul Ștefan Cană au făcut câteva declarații pentru site-ul clubului, în care au vorbit despre primele ședințe de pregătire și cum s-au readaptat la efort, după patru luni de pauză.

Antonio Cruceru: ”Cel mai important lucru este promovarea. Sper să fim sănătoși, să trecem cu bine peste pregătire”

Antonio Cruceru a declarat că totul decurge conform planului impus de Ianis Zicu, dar că este destul de greu să se pregătească în grupuri de câte 10 jucători, pentru că așa s-a impus în protocolul medical. Mijlocașul a susținut că abia așteaptă să înceapă meciurile oficiale și speră ca fanii constănțenilor să poată să vină la stadion, pentru a susține echipa.

Ținând cont că am stat aproape 4 luni la izolare, în casă, pot să spun că mă simt destul de bine după aceste două săptămâni de antrenamente. Ne-am acomodat cât de cât de efortul și sper ca încet, încet, să ajungem la forma la care am fost înainte să vină pandemia. Este un pic mai greu, pentru că suntem 20 de jucători și vrem să jucăm împreună, să ne antrenăm împreună, dar trebuie să facem antrenamente cel mult câte 10. Iar acest lucru este destul de greu. Ne este dor de suporteri, de meciuri oficiale, ne lipsește totul. Atmosfera, să fim toți în febra meciului, să câștigăm și să ne batem cu orice echipă. Cel mai important lucru este promovarea. Sper să fim sănătoși, să trecem cu bine peste pregătire, să avem un grup unit, așa cum am avut și anul trecut, și să ne batem la promovare în acest sezon, pentru că simt că putem să o facem”, a spus mijlocașul Antonio Cruceru pentru FC Farul Constanța.

Cruceru (23 de ani) și-a prelungit recent înțelgerea cu Farul. Mijlocașul a prins 18 meciuri în cele 23 de etape ale Farului din acest sezon. A înscris 5 goluri (trei cu Concordia, 3-1, și câte unul cu Rapid, 3-1, și Pandurii, 5-0), cu aceste reușite rămânând în fruntea clasamentului golgheterilor echipei constănțene, la egalitate cu fundașul Viorel Lică. Cruceru a văzut și două cartonașe roșii în acest sezon.

Ștefan Cană: ”Suntem foarte entuziasmați să începem campionatul”

Ștefan Cană este nemulțuit, la fel ca Antonio Cruceru, de faptul că nu pot fi organizate antrenamente cu toată echipa. Totuși, fundașul consideră că această mică problemă, cu care se confruntă de altfel toate echipele din fotbalul românesc, nu va avea efecte negative asupra îndeplinirii obiectivului trasat de conducerea Farului, promovarea în Liga 1.

Mă simt bine, și fizic, și psihic. Este o perioadă grea, dar în același timp și frumoasă, pentru că am revenit pe teren să ne facem treaba. Este urât doar că ne antrenăm pe bucăți, dar așteptăm momentul când ne vom pregăti toată echipa. Suntem foarte entuziasmați să începem campionatul, dar mai întâi sunt meciuri amicale și apoi cele oficiale. Suntem cu gândul la promovare”, a spus Ștefan Cană pentru FC Farul Constanța.

Ștefan Cană (19 ani) a fost și el convins să-și pună semnătura pe o nouă înțelegere cu Farul. Apărătorul născut la Pașcani a fost un obișnuit al primului ”11” în sezonul precedent. A evoluat în 18 partide, iar în 15 dintre ele a fost trimis în teren din primul minut.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bodo-kanda-a-semnat-cu-concordia-chiajna-dupa-despartirea-de-farul-ilfovenii-joaca-primul-amical-cu-fc-u-craiova-19139895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-primul-club-din-liga-2-care-anunta-ca-a-primit-certificarea-pentru-sezonul-urmator-vestea-e-cu-atat-mai-importanta-cu-cat-vine-intr-o-perioada-dificila-pentru-toate-echipele-din-fotba-19139309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-continua-seria-transferurilor-marinarii-au-adus-inca-un-mijlocas-de-la-fcsb-19139107

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-convins-inca-un-jucator-fundasul-central-a-semnat-contractul-si-are-un-mesaj-special-pentru-fani-visul-meu-e-sa-promovam-in-prima-liga-19138866

 

 

Andrei PASCU 21 Jul. 2020, 10:54 Liga 2
Pe aceeași temă