Farul a fost înscris în Liga 3, însă cel mai probabil se va desființa. Jucătorii care au mai rămas încep să plece și ei, iar suporterii se gândesc să-și facă o nouă echipă

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 14:12 Liga 2
Farul a fost înscris în Liga 3, însă cel mai probabil se va desființa.** Jucătorii care au mai rămas încep să plece și ei, iar suporterii se gândesc să-și facă o nouă echipă

Ajunsă într-o situație tragică din punct de vedere financiar, FC Farul a decis să renunțe la locul din Liga 2 și să coboare un eșalon, în Liga 3, acolo unde va mai aștepta aproape o lună o minune ce ar putea să o salveze de la desființare. Aflat în faliment, clubul constănțean a recurs la această variantă, deoarece în acest moment nu ar fi putut lua startul în eșalonul secund fiindcă nu poate legitima jucători. În schimb, în Liga 3 se poate baza pe jucători amatori, fără contracte de joc.

Știind viitorul care îi așteaptă, puținii jucători care mai rămăseseră la Farul sub comanda antrenorului Ion Barbu încep încet să plece unul câte unul. Doi dintre tinerii promițători, portarul Iulian Dinu și fundașul central Tudor Țăranu, au plecat în această săptămână, iar vineri și fundașul stânga Cătălin Stan și-a luat la revedere de la coechipieri. După amicalul de sâmbătă cu CS Năvodari va pleca și mijlocașul dreapta Daniel Popa, dar și alții îl vor urma.

Cum clubul nu mai are nici doctor, nici maseur, președintele executiv Auraș Brașoveanu, directorul sportiv Cosmin Șișcu și antrenorul secund Gheorghe Mina au plecat, s-a ajuns în situația incredibilă ca echipa să supraviețuiască în acest moment doar datorită suporterilor. La antrenamente și meciuri amicale, fanii le-au adus jucătorilor apă plată să bea!

„De astăzi (n.r. ieri), au început să plece și băieții, au văzut care e situația. De mâine (n.r. astăzi), după meci, probabil că vor pleca și alții. Nu știu pe cine voi mai avea de luni. Eu am tot încercat. De o lună, mă chinui să fac o echipă, dar nu a stat nimeni de vorbă cu ei. Nu pot să-i țin nici eu. Le-am spus să mai stea cine vrea pentru amical, dacă tot l-am fixat”, a declarat Ion Barbu, citat de Ziua de Constanța.

ACS Berceni se transformă în ACS Suporter Club Constanța

Cel mai probabil, FC Farul va fi lăsat să moară în această vară, deoarece actualul acționar, Giani Nedelcu, va continua în Liga 2 cu o nouă echipă, ACS Berceni, care se va muta la Constanța și va lua numele de ACS Suporter Club Constanța, potrivit declarațiilor oferite pentru Liga2.ro de Auraș Brașoveanu.

„La Farul nu are cum să se întâmple o minune până luni la ora 12, a înțeles lucrul ăsta și pentru a nu perturba activitatea celorlalte cluburi și totodată pentru a avea timp să se organizeze poate în ceasul al 12-lea să rezolve ceva a făcut pasul acesta (n.r. – să se înscrie în Liga 3). Deci tot în sensul de a ține în viață s-a făcut acest pas. Berceniul se pare că va juca la Constanța sub denumirea de ACS Suporter Club Constanța. Schimbarea e făcută din timp. Nu mai pot juca la Berceni pentru că le-a expirat contractul de folosire a bazei și Consiliul Local i-a anunțat că nu va încheia un nou contract și nu îi primește în baza sportivă. Au fost nevoiți să-și caute în altă parte pentru că altfel ar fi însemnat să se desființeze. Au găsit varianta asta, la Berceni nu se schimbă nimic, au aceeași organe de conducere, asociați, doar locul de desfășurare și denumirea”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu.

Suporterii fariști spun că nu susțin varianta ca la Constanța să joace, în Liga a 2-a, o nouă echipă. În această situație, fanii s-au gândit să preia ei clubul de la Nedelcu și să încerce să-l salveze apoi, prin stingerea datoriilor, cu ajutorul mai multor oameni cu bani. Se pare însă că fanii nu au ajuns la un acord cu Giani privind cedarea clubului către ei, iar unele zvonuri vorbesc de faptul că, de fapt, datoriile clubului nu ar fi de 700.000 de euro, ci mai mari, scrie Ziua de Constanța. Astfel, suporterii ar putea merge pe o altă variantă, să-și facă și ei o nouă echipă. „Noi toți am decis să mergem pe un drum corect. Înființarea unei echipe a tuturor suporterilor fariști. Zilele următoare, se va da un comunicat de către conducătorii noului club. Eu nu mă număr printre ei, dar sunt un girant al lor. Am încredere deplină în ei! Clubul Suporterilor va participa la licitația în care se vor vinde sigla, palmaresul și culorile FC Farul. Asta este singurul scop al întregii acțiuni!”, a explicat, pe Facebook, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan constănțean.

Marius ANGHEL 30 Jul. 2016, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă