Fanii Stelei, după recenta deplasare avută în Liga 2: ”Nu înțelegem cum FRF poate continua să omologheze un astfel de stadion”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2024, 13:38 Liga 2
Fanii Stelei, după recenta deplasare avută în Liga 2: ”Nu înțelegem cum FRF poate continua să omologheze un astfel de stadion”

Steaua a jucat în weekend trecut în deplasare la CSC Dumbrăvița, în Timiș, pentru a treia oară în cele trei sezoane de când cele două echipe sunt adversare în Liga 2. Numai pe stadionul ”Ștefan Dobay” s-au întâlnit până acum formațiile antrenate de Cosmin Stan, respectiv Daniel Oprița, iar cea a acestuia din urmă a plecat de fiecare dată spre casă cu puncte sau punct.

După 3-0 în august 2022 și 0-0 în noiembrie 2023, Steaua s-a impus acum, în august 2024, cu 1-0 contra CSC Dumbrăvița, prin golul marcat de golgheterul său din ultimele patru sezoane, Bogdan Chipirliu, abia în minutul 80.

Pentru meciul din etapa a 4-a a Ligii 2, Jandarmedia a anunțat măsuri speciale, în contextul în care Steaua a comunicat că va avea galerie, lucru normal pentru trupa bucureșteană, indiferent că este vorba despre o deplasare scurtă sau lungă, cazul celei din Timiș. În jurul stadionului au fost aduși 50 de jandarmi cu zece autospeciale, plus cinci câini special antrenați.

41 de suporteri au format galeria Stelei la acest joc, iar experiența trăită de aceștia la Dumbrăvița, una nu neapărat plăcută, și nu pentru că ar fi pățit ei ceva, a fost împărtășită de Asociația Steliștilor 1947 (AS47).

AS47, după jocul Stelei la Dumbrăvița: ”Nu înțelegem cum FRF poate continua să omologheze un astfel de stadion”

În comunicatul lor de după meciul de la Dumbrăvița, așa cum procedează după fiecare joc al Stelei, suporterii s-au declarat nemulțumiți de faptul că au primit doar 40 de bilete din partea clubului gazdă și au avut un mesaj țintă către FRF.

AS47 nu înțelege cum stadionul din Dumbrăvița, ”Ștefan Dobay”, este omologat pentru jocurile din Liga 2 și dă câteva detalii întâmpinate la fața locului, pe care, de această dată, la acest meci, ar fi trebuit să le remarce, de exemplu, și delegatul de joc din partea FRF, Radu Bitea din Oradea.

Ca de exemplu, Bitea a stat la ”oficială” în prima repriză a jocului și, ulterior, a urcat în sala de ședințe din construcția de lângă stadion, fiindcă de unde avea locul rezervat în tribună întâmpina probleme să urmărească partida, așa cum întâmpină, meci de meci, și ceilalți spectatori care stau în așa-zisul sector ”modernizat” cu acoperiș. Totodată, din informațiile Liga2.ro, Bitea a fost singurul delegat/observator dintre cei șase de la cele trei jocuri din acest sezon care și-a luat locul rezervat la tribuna oficială, cea ”modernizată”, restul evitând din start.

”Impresii după meciul din weekend:
Steaua se impune cu emoții, după ce a reușit să înscrie pe final prin golgheterul său din ultimele patru sezoane, Bogdan Chipirliu.
Chipirliu a marcat în minutul 80.
La meci au asistat 41 de suporteri din București, sau cum ar zice presa pentru același număr de spectatori la o altă echipă, „în jur de 500”, pentru că „amabilii” de la Dumbrăvița ne-au oferit doar 40 de bilete, transferând vina între ei și jandarmerie.
Nu înțelegem cum FRF poate continua să omologheze un astfel de stadion, care a primit inițial o omologare provizorie pentru că echipa promovase. Totuși, în continuare, copiii din tribună intră pe teren când vor, cei din tribune aruncă obiecte în adversari, iar la tribuna 1 există un bar cu băuturi alcoolice. În schimb, pentru adversari oferă doar 40 de bilete și o toaletă care miroase în jumătate din stadion”, a transmis AS47.

  • Le răspundem noi fanilor steliști. Cu o glumă, bineînțeles! FRF omologhează stadionul din Dumbrăvița fiindcă echipei din Timiș i-ar fi greu să ajungă tocmai până la marginea Buftea, în Ilfov, să joace acasă! Pe terenurile, natural sau sintetic, bazei FRF de la Buftea se joacă constant, de câțiva ani, meciuri din Liga 2, chiar dacă acolo există o tribună cu maximum 400 de locuri, iar altor stadioane li se solicită cel puțin 1500 de locuri pentru a fi omologabile pentru acest nivel. Progresul Spartac, CS Tunari, chiar și Concordia Chiajna, și, mai nou, argeșenii de la AFC Câmpulung Muscel și-au organizat meciurile de acasă la baza FRF de la Buftea, casa tuturor ”răniților”.

”Sperăm că antrenorul Cosmin Stan de la Dumbrăvița este bine”

Altfel, AS47 a avut mesaje inclusiv pentru antrenorul Cosmin Stan, pentru clubul organizator și locuitorii din Dumbrăvița.

”Sperăm că antrenorul Cosmin Stan de la Dumbrăvița este bine, părea destul de afectat după înfrângere, fiind ventilat minute bune de familie pe margine.
Deși jandarmeria comunica că nu are voie nimeni pe străzile din jurul stadionului, mulți au urmărit astfel meciul. Dumbrăvița pare a fi un oraș cucerit de Becali, un idol aclamat de aceștia. A făcut „căși” și pe aici?
Probabil că doar noi, suporterii, suntem singurii care credem că la Steaua există doar locul 1, nu scuze sau alte alibiuri. Ne abținem încă o dată să comentăm anumite lucruri”, a mai scris AS47 după jocul Stelei la Dumbrăvița.

  • Trebuie spus că Dumbrăvița este o comună lipită de Timișoara, la nord, nu este oraș, așa cum scrie AS47 mai sus. Pentru înțelesul tuturor, Dumbrăvița este un fel de Pipera, păstrând proporțiile, dacă tot s-a amintit de Becali! 😀

După patru etape, în care sunt și trei restanțe, Steaua ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 8 puncte și golaveraj 4-2, fiind depășită de FK Miercurea Ciuc (12 puncte), CSM Slatina (10), ACSM Reșița (8 / 6-3) și FFC Voluntari (8 / 5-2).

Foto: Anda Deliu (Timiș Plus)

Marius ANGHEL 27 Aug. 2024, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă