Steaua s-a impus la limită și pe final la Dumbrăvița, Daniel Oprița a avut un mesaj pentru suporteri: ”Nu suntem de nivelul lui Iovan, Bumbescu, n-am luat jucători de la Real Madrid și Barcelona”

Anda DELIU 24 Aug. 2024, 18:15 Liga 2
Steaua s-a impus la limită și pe final la Dumbrăvița, Daniel Oprița a avut un mesaj pentru suporteri: ”Nu suntem de nivelul lui Iovan, Bumbescu, n-am luat jucători de la Real Madrid și Barcelona”

Steaua București a triumfat la limită, cu scorul de 1-0, în deplasare la Dumbrăvița, prin golul lui Bogdan Chipirliu, marcat în minutul 79, în jocul din cadrul etapei a 4-a a Ligii 2.

Un pansament după rana eliminării din Cupa României după doar un joc și un sezon rămas fără vreo mare motivație pentru steliști, iar Daniel Oprița a avut un mesaj pentru suporteri.

Cuvinte de laude pentru Dumbrăvița din partea antrenorului Stelei

Oprița a precizat că acest rezultat contra CSC Dumbrăvița nu a fost unul obținut ușor.

”O victorie grea, dar cred că meritată până la urmă, pentru că am fost echipa care a încercat mai mult să împingă jocul spre poarta adversă. Știam că ne așteaptă un meci greu la Dumbrăvița, o echipă incomodă, arțăgoasă, care poate pune probleme oricui. Mă bucur că am câștigat și suntem neînvinși. Sperăm ca la meciul cu Craiova să fim mai proaspeți. Bine că am câștigat. Felicit și echipa din Dumbrăvița, care merită apreciere pentru cum se luptă și determinarea pe care o au”, a spus antrenorul bucureștenilor.

Antrenorul Stelei este de părere că programul echipei sale în acest început de sezon a fost mai dificil decât al altor competitoare.

”Avem un început de campionat destul de dificil. Aș fi dorit să avem cu echipele favorite la promovare în deplasare, pentru că acasă șansele sunt egale și să poate întâmpla orice. Am întâlnit totuși FC Argeș și Reșița, care e o echipă bună, care cred eu că nu vorbește mult, dar spun că își doresc să ajungă chiar în Liga 1. Și au cu ce. Și echipa e bună. Au lot bun, antrenor bun, așa că până la urmă am făcut egal cu Reșița”, a adăugat Oprița.

Mesajul lui Daniel Oprița pentru suporterii Stelei: ”Dacă nu avem drept de promovare, aș vrea să înțeleagă și ei, să fie mai înțelegători”

Întrebat dacă e greu la Steaua, după eliminarea din Cupa României, Oprița a dezvoltat subiectul unei eterne dezamăgiri care pare deja să pună stăpânire pe fanii echipei.

”Pot să spun că e greu. Mă gândesc că era un obiectiv așa, care ne mai ținea în viață. Dar acum nu avem ce face. Totuși, toată lumea așteaptă de la noi și o spun că suntem Steaua, avem emblema aceasta. Dar cei care suntem aici nu suntem de nivelul lui Iovan, lui Bumbescu, să câștigăm toate meciurile. Suntem jucători de la Liga 2. Mai auzeam pe cineva «Hai, bă, dacă nici pe ăștia nu-i batem…». Dar cine a bătut ușor pe Dumbrăvița? Și începutul acesta… Craiova a avut noroc în minutul 92. Prea multe… și noi vrem… Dar să ținem cont că eu totuși am adus jucători de la Dej, o echipă retrogradată, de la Alexandria, de la Turnu Măgurele. Cu asta m-am întărit în sezonul acesta. Pentru că acesta e bugetul! De asta vreau să fie mai realiști. Pentru că toți spun: «Faceți voi, faceți voi», că nici noi nu putem… Și noi încercăm. Știu cât m-am luptat să pot să aduc și jucătorii aceștia pe care i-am adus, să putem să ne încadrăm în buget. Mi-aș mai dori și eu jucători, pentru că noi suntem 19 jucători de câmp, dintre care vreo șase copii. Cam acesta e lotul nostru, că nu ne permitem mai mult în momentul acesta. Acum, dacă nu avem drept de promovare, aș vrea să înțeleagă și ei, să fie mai înțelegători. Pretențiile sunt mari, dar noi vrem să facem. O altă echipă cu lotul nostru, dacă ar fi fost în situația în care suntem noi, s-ar fi mulțumit. Exemplu, Metaloglobus sau alții, ar zice că e foarte bine. Chiajna! Ne-a scos Chiajna la penalty-uri din Cupa României. O echipă, să zicem, mai bine ca noi. Am pierdut, am controlat jocul și acolo 120 de minute… La penalty e loterie! Cam aceasta e situația și aș vrea să se înțeleagă. Noi n-am luat jucători de la Real Madrid și Barcelona, să defilez prin Liga 2. Toate meciurile sunt grele”, a punctat Oprița, aflat la al cincilea sezon ca antrenor la echipa din Ghencea.

Steaua, în meciul cu CSC Dumbrăvița: Raf. Munteanu – Răsdan, Kereki, Vîrtej, Ad. Ilie (cpt.) – Rober Sierra – Raicu (Dav. Păcuraru 63′), Dani Iglesias (Ad. Pop 89′), Nedelea (Drăghici 63′) – Chipirliu (Dane 83′), Nacho Heras (Ad. Popa 63′). Rezerve neutilizate: Frănculescu – Maeschi, Enceanu, Beța.

FCU Craiova, următorul adversar pentru Steaua

Cu 8 puncte acumulate în patru meciuri, Steaua este pe locul 4 în acest moment, la egalitate cu ACSM Reșița, care este pe poziția a 3-a datorită golaverajului mai bun, 6-3 față de 4-2. Mai sunt meciuri de disputat atât din etapa a 4-a, cât și trei restanțe din primele trei runde, astfel că echipa lui Oprița poate fi depășită în clasament.

Următorul meci al Stelei este în etapa a 5-a a Ligii 2, luni, 2 septembrie, pe teren propriu, contra FCU Craiova (locul 5, 7 puncte), de la ora 17:00. Oltenii vor mai juca un meci până atunci, la mijlocul săptămânii, în Cupa României, contra CSM Unirea Alba Iulia, o echipă din Liga 3 cu ambiții de promovare în Liga 2.

Golul lui Bogdan Chipirliu din meciul CSC Dumbrăvița – Steaua 0-1:

Foto: Virgil Simonescu / CSC Dumbrăvița
Video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 24 Aug. 2024, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă