CSC Dumbrăvița și-ar fi dorit să întâlnească Steaua în Ghencea, nu din nou acasă și crede că-i poate pune probleme. Galeria ”militarilor” va avea o primire specială în Banat

Anda DELIU 23 Aug. 2024, 11:58 Liga 2
CSC Dumbrăvița și-ar fi dorit să întâlnească Steaua în Ghencea, nu din nou acasă și crede că-i poate pune probleme. Galeria ”militarilor” va avea o primire specială în Banat

CSC Dumbrăvița primește, sâmbătă, 24 iulie, vizita celor de la Steaua, în runda a 4-a din Liga 2.

Antrenorul timișenilor recunoaște că ar fi preferat să joace în Ghencea, mai ales că micuța arenă dumbrăvițeană impune niște limite la astfel de meciuri cu adversari cu galerie importantă, inclusiv cele de vizibilitate și, din nou, a unui teren foarte deteriorat.

Optimism la Dumbrăvița înaintea meciului cu Steaua. ”Suntem mai buni decât anul trecut”

CSC Dumbrăvița are mici probleme de lot, după ce Ouadie Salhi (foto principal, în duel cu Stephan Drăghici) nu s-a antrenat mai multe zile. Cosmin Stan este, însă, optimist că poate obține ceva din acest meci contra Stelei.

El recunoaște că ar fi vrut să joace în Ghencea contra echipei bucureștene, din scopuri pur ”turistice”, pe care clubul va avea ocazia să și le ”satisfacă” marți la meciul de Cupa României cu Petrolul, programat pe ”Ilie Oană”, pentru că în Timiș nu există stadion cu nocturnă, iar jocul a fost stabilit seara de către televiziuni.

”Nu am reușit să dăm gol Stelei în cele două meciuri pe care le-am jucat cu ei în sezoanele trecute. Țin minte că, înaintea stabilirii țintarului, discutam cu băieții și spuneam că ne doream să jucăm în Ghencea, pentru că acolo încă n-am ajuns. E un stadion nou și am zis că poate anul ăsta ajungem să jucăm și acolo. Până la urmă, jucăm tot acasă cu cei de la Steaua. E clar că e un meci foarte greu pentru noi. Dar, cum și anul trecut le-am pus probleme în meciul acela încheiat la egalitate, cred că suntem capabili și acum, cu atât mai mult cu cât cred că suntem mai buni decât anul trecut. Steaua e o echipă bună, chiar am urmărit-o în meciurile disputate până acum. E un adversar care nu a pierdut în primele trei meciuri pe care le-a disputat în campionat. Are în componență mulți jucători cu nume pentru Liga 2. Dar, cum am spus, ne punem speranțe în acest meci și prin faptul că eu consider că suntem mai buni decât anul trecut”, a spus Stan despre acest meci.

  • 3-0 pentru Steaua și 0-0 au fost rezultatele dintre cele două echipe în precedentele două ediții ale Ligii 2, ambele jocuri având loc pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița.

Suferință după înfrângere cu FCU Craiova

Antrenorul și jucătorii spun că înfrângerea cu FCU Craiova, din runda trecută, scor 1-2 la Dumbrăvița, s-a resimțit în starea de spirit a echipei.

”Continuăm să lucrăm la greșelile pe care le-am făcut și să perfecționăm lucrurile pe care le facem bine. Sperăm ca aceste lucruri să se vadă la meciul de sâmbătă.Venim după prima înfrângere, una care contează mult. Chiar am discutat cu jucătorii, după o serie de rezultate bune, în momentul în care apare prima înfrângere, dezamăgirea e mult mai mare. Dar am trecut, sper ca toată lumea să fi lăsat în urmă meciul cu Craiova, iar în mintea noastră să fie doar un rezultat bun pentru meciul cu Steaua”, a punctat Cosmin Stan.

Același lucru l-a precizat și Claudiu Apro, achiziționat în această vară după despărțirea acestuia de FK Miercurea Ciuc. ”După ultimul rezultat, așteptăm să câștigăm sau să facem cel puțin un punct. Cu Craiova, am suferit o înfrângere dureroasă și avem mare nevoie de puncte în jocul de sâmbătă. Asta e cel mai dureros, că după atâtea rezultate pozitive a venit înfrângerea, ba chiar în minutele de prelungire. Timp de câteva zile, eu, personal, nu am fost foarte bine din punct de vedere psihic. Dar după ședința de miercuri cu «Mister», ne-am mai limpezit, ne-am mai liniștit și trebuie să ne concentrăm la următorul meci și să-l câștigăm. Atuul principal al Stelei cred că este omogenitatea”, a precizat fundașul.

Măsuri de securitate sporită

”Tradițional”, la aceste jocuri ale Dumbrăviței cu Steaua, echipa bucureșteană va fi susținută și de fani arădei, utiști, căci galeriile sunt înfrățite.

Comportamentul arădenilor a lăsat mult de dorit în sezoanele trecute, iar jandarmii vor fi prezenți în număr mai mare ca de obicei. În jurul stadionului vor fi 50 de jandarmi cu zece autospeciale, plus cinci câini special antrenați.

Galeria Stelei de la acest meci va fi însoțită până la stadionul dumbrăvițean.

Înainte de debutul etapei a 4-a a Ligii 2, dar ținând cont că sunt și trei meciuri restante, CSC Dumbrăvița ocupă locul 8, cu 4 puncte și golaveraj 5-4, la egalitate cu alte trei echipe, iar Steaua se află pe poziția a 6-a, cu 5 puncte și golaveraj 3-2, la egalitate cu alte două echipe. Meciul dintre ele are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Dumbrăvița.

A plecat Răzvan Joldea, a venit Andres Bologa, la CSC Dumbrăvița!

Altfel, cu două zile înainte de jocul cu Steaua, CSC Dumbrăvița și-a anunțat încă o achiziție perfectată în această vară, dar și o plecare.

Nou-venitul este Andres Bologa, un fundaș stânga în vârstă de 16 ani, iar cel care a plecat este Răzvan Joldea, fundaș în vârstă de 18 ani împrumutat în această vară de la UTA și care s-a întors la echipa arădeană. Acesta nu a fost utilizat nici în cele trei jocuri din campionat de până acum și nici în cele două partide din Cupa României.

”Clubul nostru are plăcerea de a anunța o noutate în lot. E vorba despre 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝘀 𝗕𝗼𝗹𝗼𝗴𝗮, fundaș stânga sosit din postura de jucător liber de contract.
Este născut la 22 iulie 2008
Bine ai venit, Andres! Să fie într-un ceas bun!
În același timp, clubul nostru anunță despărțirea de fundașul 𝗥𝗮̆𝘇𝘃𝗮𝗻 𝗝𝗼𝗹𝗱𝗲𝗮. Tânărul fotbalist a revenit astfel la dispoziția clubului de care aparține, UTA Arad”, a comunicat CSC Dumbrăvița.

Declarațiile lui Claudiu Apro și Cosmin Stan înainte de CSC Dumbrăvița – Steaua:

Foto principal: Sebastian Tătaru / Sport Pictures
Foto text și video: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 23 Aug. 2024, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă