Fanii pot primi gratis acțiuni la Petrolul!

12 Jan. 2009, 14:36 Liga 2
Fanii pot primi gratis acțiuni la Petrolul!**

Clubul Petrolul și-a manifestat azi încă o dată disponibilitatea de a ceda, cu titlu gratuit, până la 99 la sută din acțiuni către Primăria Ploiești. În cazul în care municipalitatea nu va lua în considerare oferta, conducerea Petrolului a anunțat că ia în calcul să cedeze acțiunile către suporteri.

 

 

Mai mult decât generoasă, oferta conducerii Petrolului de a ceda gratuit până la 99 la sută din acțiunile societății coomerciale către municipalitate a fost făcută prima dată în decembrie 2007, în mandatul fostului primar al Ploieștiului, Emil Calotă. Nesupusă vreodată discuțiilor într-o ședință a Consiliului Local din acea vreme, oferta Petrolului pare că a captat atenția noului primar.

 

Doar pare, pentru că singura acțiune a primăriei a fost, potrivit edilului șef Andrei Volosevici, trimiterea unei adrese către club, în care acesta întreabă dacă respectiva ofertă mai este valabilă. Adresa nu a ajuns la club, deși Volosevici spune că a fost trimisă încă de marțea trecută, fapt pentru care conducerea Petrolului a susținut luni o conferință de presă pentru a lămuri lucrurile.

 

 

„În cursul anului trecut, am înaintat o hârtie, înregistrată la Primărie în decembrie 2007, prin care ne arătam disponibilitatea de a ceda până la 99 la sută din acțiuni către autoritățile locale, în speță Consilul Local și Consiliul Județean, cu titlu gratuit.

Nu am primit niciun răspuns și, din păcate, nici după alegeri, când s-a schimbat primarul, nu am primit vreunul.

Acum, am auzit că Primăria a trimis o adresă să ne întrebe dacă oferta mai este valabilă, însă noi nu am primit nimic. Oricum, mi se pare un pic ciudat să ne întrebe acest lucru, atâta timp cât noi nu am retras-o și nici n-am anunțat public că am dori acest lucru. Mie mi se pare că trage de timp, așa că anunțăm că oferta rămâne valabilă în formula inițială.

Așteptăm ca autoritățile locale să ne contacteze, pentru a discuta despre preluarea echipei”, a declarat directorul general al Petrolului, Eduard Alexandru.

 

 

În fapt, odată cu cedarea cu titlu gratuit, între 51 și 99 la sută din acțiuni, înseamnă că primăria se va ocupa de mangementul echipei, rămând ca actualul acționar, FSLI Petrom, să asigure finanțarea conform viitorului statut.

 

 

„Primăria se va ocupa de destinele echipei, de conducerea ei, urmând ca noi doar să finanțăm, în măsura posibilităților și a discuțiilor. Acel 1% care ne rămâne în calitate de acționar va reprezenta o legătură între noi, FSLI Petrom, și club, pentru a avea pârghia legală de a finanța. Cedăm managementul echipei și Primăria va pune orice conducere dorește”, a precizat președintele Consiliului de Administrație al Petrolului, Florin Bercea.

 

 

De unde această idee? Pentru că, spune Bercea, „au fost două acțiuni derulate cu strângere de semnături, în care oamenii au semnat ca Petrolul să devină al ploieștenilor sau al prahovenilor.”

 

 

Acțiuni pentru suporteri!

 

 

Conform aceleiași motivații, clubul Petrolul a lansat luni o variantă extrem de interesantă. În cazul în care municipalitatea refuză să dea curs ofertei, cei care răspund de destinele grupării ploieștene iau în calcul să cesioneze direct acțiunile suporterilor, prin transfer către persoane fizice!

 

 

„Dacă va exista o bază de date a lor, care să cuprindă 10.000 de oameni, vom cesiona direct aceste acțiuni către ei, cu condiția ca totul să fie în regulă, să fie o formă organizată, să nu existe semnături false și așa mai departe. Acesta a fost de fapt scopul celor două acțiuni prin care ploieștenii și prahovenii au semnat.

Va fi transfer către persoane fizice. Poate ei vor găsi mai mult sprijin la Primărie, când echipa va fi a lor.

Oricum, în situația în care nu se va concretiza nimic, noi vom susține în continuare echipa, așa cum am făcut-o și până acum”, a încheiat Florin Bercea.

 

 

Articol scris de Ciprian RADU

12 Jan. 2009, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă