Fierbe Clujul! FOTO | Fanii lui „U” au afișat bannere în tot orașul. Mesajul e clar: promovarea în Liga 1. Se anunță o asistență impresionantă pe Cluj Arena

„U” Cluj și FC Hermannstadt se vor înfrunta duminică, de la ora 18:00, în manșa tur a barajului pentru Liga 1, iar fanii „Șepcilor roșii” sunt gata să facă un adevărat spectacol în triune. Conform Telekom Sport, organizatorii se așteaptă ca la meciul de pe Cluj Arena să fie prezenți circa 15.000 de oameni.

Fanii echipei se mobilizează serios pentru jocul de duminică. În zonă au fost agățate numeroase bannere, iar galeria va organiza duminică un marș până la stadion. Suporterii se vor aduna cu patru ore înaintea jocului, pe Bulevardul Eroilor, după care vor merge spre stadion. Mesajul postat pe Facebook de pagina galeriei a fost unul clar: „Am intrat în febra meciului! Nu ai scuză dacă ratezi așa ceva! TOT CLUJUL LA MECI!”

Câteva mesaje expuse în oraș: Trăiește clipa, susținând echipa / O ultimă strigare, în drumul nostru spre promovare / Luptă „U” / No, amu-i amu!

În acest an, „U” Cluj împlinește 100 de ani de existență, un alt motiv pentru care fanii vor cu orice preț în Liga 1.

Meciul tur dintre „U” Cluj și FC Hermannstadt, era programat inițial pe 8 iunie, sâmbătă, dar a fost reprogramat pentru a doua zi, duminică, pe 9 iunie. Oficialii celor două cluburi și televiziunile deținătoare de drepturi TV au ajuns la un acord pentru mutarea jocului pentru duminică, la ora 18:00, deoarece Cluj Arena e închiriată pentru organizarea Campionatelor Internaționale de Atletism ale României.

La barajul pentru stabilirea celei de-a 14-a echipe care să joace în următorul sezon al Ligii 1 se întâlnesc clasata pe locul 6 în play-out-ului Ligii 1, FC Hermannstadt, și ocupanta locului 3 în Liga 2, Universitatea Cluj.

În precedentele trei baraje pentru menținere/promovare în Liga 1, echipele din prima ligă au avut mereu câștig de cauză. UTA, pe atunci UTA Bătrâna Doamnă, a cedat atât întâlnirea cu FC Voluntari, cât și cu ACS Poli, iar Chindia, sezonul trecut, a pierdut la loviturile de departajare în fața Voluntariului.

Istoricul meciurilor de baraj:

2015/2016: UTA Bătrâna Doamnă – FC Voluntari 1-3 la general (0-3 în tur / 1-0 în retur)
2016/2017: UTA Bătrâna Doamnă – ACS Poli Timișoara 2-5 la general (1-2 în tur / 1-3 în retur)
2017/2018: Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-1 (0-3 d.l.d.) (0-1 în tur / 1-0 în retur)

Foto: Peluza Șepciile Roșii

 

Pe aceeași temă