Experiența a triumfat clar în fața tinereții

05 Aug. 2009, 18:20 Liga 2

Azi de dimineață, pe stadionul Florea Dumitrache, a fost programat un amical între două echipe total opuse: Dinamo II și CS Otopeni, câștigat clar de ilfoveni cu 4-1. De ce am zis total opuse? Răspunsul e simplu…Gazdele trec printr-un amplu proces de întinerire, punându-se accent pe juniorii clubului și renunțându-se la jucătorii "bătrâni" și cu salarii mari. În partea cealaltă, recent retrogradata Otopeni contează în noul sezon pe fotbaliști foarte experimentați cu zeci de meciuri în al doilea eșalon și chiar și în primul eșalon.

 

În aceste condiții, nu s-a pus problema câștigătoarei, experiența veteranilor de la Otopeni cântărind greu în balanță. Dinamoviștii au început cu un 4-1-4-1 în care Gabi Dumitrescu a fost folosit mijlocaș stânga, post pe care nu s-a simțit în largul său. În partea cealaltă, Otopeniul a răspuns cu un 4-3-3 mobil, cu Kalle, Manea și Ionuț Savu în față.

 

Pericolul principal al ilfovenilor a fost micuțul african a cărui tehnică și viteză de reacție a dat bătăi de cap fundașului dreapta dinamovist Amet Ferdin. Mai mult, la o pătrundere prin centrul apărării, Kalle a fost agățat de Soare și a obținut o lovitură liberă de la 17-18 metri de poarta lui Oprea. Era doar minutul 9 și beneficiind de proasta plasare a portarului dinamovist, Caramarin a deschis scorul din lovitura liberă dictată de centralul Andrei Chivulete. Dinamoviștii nu s-au pierdut cu firea, dar au punctat doar la capitolul cornere, deși au avut ceva ocazii de a egala. Incursiunile pe dreapta ale lui Marcu, ajutat de Ferdin, au produs cele mai mari probleme pentru apărarea ilfovenilor. A fost și o lovitură liberă executată bine de Acsinte, dar Nae a intervenit salvator.

 

Sesizând că Dumitrescu nu se descurcă pe postul de mijlocaș stânga, tehnicienii lui Dinamo au schimbat din mers tactica optând pentru două vârfuri în loc de unul. Astfel, Dumitrescu a fost trimis în avanposturi alături de Pavăl și meciul s-a schimbat. Ocaziile s-au înmulțit la poarta lui Nae, cea din minutul 32 fiind monumentală. Dumitrescu rămâne singur în 12-13 metri cu Nae, încearcă un lob, dar portarul ilfovean respinge mingea în față și același Dumitrescu trimite pe lângă. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Dragalina are șansa unui gol în vârful bocancului după doar două minute, dar se complică aiurea în driblinguri, în colțul careului ilfovean. Urmează contraatacul Otopeniului, cu Coandă prins avansat și Acsinte depășit de viteza fazei, mingea este trimisă în fața porții de unde Kalle îndeplinește o formalitate: 0-2.

 

Dinamoviștii au o tresărire de orgoliu și după nici 60 de secunde obțin un penalty prin Dumitrescu, mult mai în largul lui pe postul de vârf. Dragalina își spală din păcatele de la golul 2 al Otopeniului și execută sus imparabil: 1-2.

 

Kalle le dă fiori dinamoviștilor după cinci minute, după o cursă vijelioasă pe dreapta apărării echipei lui Ion Marin și Gică Mihali. Centrarea sa se scurge prin fața porții dinamoviste fără a fi atinsă de cineva și gazdele scapă fără al treilea gol.

 

Repriza a doua a adus multe schimbări în garnitura otopenarilor, fiind introduse aproape toate rezervele. Primele 20 de minute au adus un forcing al ilfovenilor care mai înscriu de două ori prin Drăghici. Mai întâi în minutul 60 din penalty și apoi în minutul 65 după o pasă scurtă de la Ventze. Și aici s-a terminat meciul, deoarece niciuna dintre echipe nu a mai reușit să înscrie deși nu au lipsit ocaziile la ambele porți.

 

Un lucru a fost clar: dacă va reveni în prima serie, Otopeniul va fi o candidată incontestabilă la promovare. Cât despre Dinamo II, deși diferența de scor a fost mare, nu trebuie să ne luăm după aparențe. Sunt jucători cu un real potențial și care pot confirma în noul sezon al Ligii a II-a. Marea problemă a alb-roșiilor rămâne însă cea a portarilor. Oprea, deși are scuza că a fost accidentat câteva luni, a greșit în câteva rânduri, iar soluția de rezervă o reprezintă juniorii Ion (1991) sau Pațac (1992). Așa că Ion Marin și Gică Mihali își pun speranța în "retrogradarea" unui portar de la prima echipă, cele mai vehiculate nume fiind cele ale lui Matache și Curcă.

 

 

CASETA MECIULUI

DINAMO II 1-4 CS OTOPENI (Dragalina 35 – 11m / Caramarin 9; Kallé 34; Drăghici 60 – 11m, 65)

DINAMO II: Al. Oprea – Ferdin, Soare, Coandă, Acsinte – Dr. Gheorghiu – A. Marcu, Dragalina, Al. Andrei, G. Dumitrescu – Pavăl. Au mai jucat: Topor, Ioniță, Pahomi, Manu, C. Neagu, Andreas, C. Stan, Bălan. Antrenori: Ion Marin, Gheorghe Mihali, Dumitru Moraru

CS OTOPENI: Nae – M. Constantinescu, B. Panait, L. Ivan, A. Sava – Caramarin, Fl. Pârvu, S. Pană – Fl. Manea – I. Savu, Kallé. Au mai jucat: Bobariu – Cotolan, Vodiță, Nicoară, Corcoveanu, Ventze, Celpan, Drăghici, Nițulescu. Antrenor: Liviu Ciobotariu

 

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Foto: Florin ALBOIU

 

 

05 Aug. 2009, 18:20 Liga 2
Pe aceeași temă