EXCLUSIV | Rapid, aproape să semneze cu un fundaș cu Supercupa și Cupa României în palmares. Ultima dată a jucat la barajul de Liga 1 cu ”U” Cluj

Rapid este aproape de un nou transfer, iar ținta sa este un jucător cu multe meciuri în Liga 1 jucate pentru echipele FC Botoșani, Pandurii Târgu Jiu, FC Voluntari și FC Hermannstadt. Este vorba despre fundașul dreapta botoșănean Florin Acsinte (33 de ani), fotbalist care n-a mai jucat la nivel profesionist de un an de zile.

Florin Acsinte este în negocieri avansate pentru a semna un contract cu Rapid. Fostul căpitan al echipei FC Botoșani, alături de care a promovat în Liga 1, n-a mai jucat de un an de zile și este tentat de o revenire în fotbal.

Florin Acsinte, aproape de Rapid: ”Mai sunt câteva detalii de pus la punct”

Ultima dată, Acsinte a îmbrăcat tricoul echipei sibiene FC Hermannstadt, la barajul de menținere în prima ligă cu ”U” Cluj, din vara lui 2019. Atunci a intrat pe final în ambele manșe, adunând 39 de minute pe teren.

”Este adevărat că suntem în discuții, dar mai sunt câteva detalii de pus la punct. Nu contează nici partea financiară, nici că e vorba de Liga 2. Dacă e să vin, o fac pentru spiritul clubului și pentru fani. A contat că e vorba de Rapid”, a comentat, pentru Liga2.ro, Florin Acsinte, posibilitatea de a semna cu Rapid.

După jocurile de la baraj cu ”U” Cluj, Florin Acsinte a devenit tată pentru a doua oară, tot al unei fetițe, și s-a decis să ia o pauză.

Florin Acsinte și Răzvan Dâlbea, după ce FC Hermannstadt a câștigat dubla de la barajul cu ”U” Cluj și echipa sibiană a rămas în Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

La începutul anului intra în politică, iar la scurt timp se retrăgea și voia să devină vlogger

La începutul anului 2020 intra în politică, fiind numit vicepreședinte al ALDE Botoșani. Ulterior, în această vară, Acsinte se retrăgea din politică și intenționa să devină vlogger pe YouTube alături de fiica sa.

„După cum cred că ați aflat, prietenul meu Lucian Borfotina s-a retras din cursa electorală pentru Primăria Botoșani și a decis să continue munca începută la Cristești. Atunci când am intrat în politică am făcut-o alături de el, astfel că îmi anunț retragerea din lista pentru Consiliul Local Botoșani și inclusiv din ALDE Botoșani. În plus, sunt șanse să continui cariera din punct de vedere sportiv, dar și proiectele sportive pe care le am în desfășurare, nu mi-ar fi permis să continui pe plan politic!”, anunța Florin Acsinte pe Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=F5BaeERl4ns&feature=emb_title

Are Cupa României și Supercupa în palmares

Florin Dorin Acsinte a început fotbalul la FC Botoșani, iar în 2009 a fost transferat la Dinamo, unde nu a apucat însă să joace pentru prima echipă a ”câinilor”, ci la formația secundă, care atunci era în Liga 2. S-a întors apoi la Botoșani, echipă cu care a reușit să promoveze în Liga 1 și unde a devenit căpitan. La începutul anului 2016 a ajuns la Pandurii Târgu Jiu, spre finalul anului a trecut la FC Voluntari, iar la începutul anului 2018 s-a întors din nou la FC Botoșani. Zece luni mai târziu a semnat cu FC Hermannstadt, ultima echipă pentru care a evoluat Acsinte.

Pe lângă promovarea în Liga 1 cu FC Botoșani, Florin Acsinte are în palmares două trofee cu FC Voluntari, Cupa României și Supercupa, ambele câștigate în 2017, contra Astrei, respectiv Viitorului.

Patru transferuri făcute până acum de Rapid și zece jucători la care a renunțat

În această vară, până în acest moment, Rapid a achiziționat patru jucători pentru noua ediție a Ligii 2.

Giuleștenii l-au mai adus și pe fundașul Radu Crișan, împrumutat de la Astra și care în sezonul recent încheiat a jucat la Dunărea Călărași și UTA. De la FC Voluntari i-a luat pe atacantul Cătălin Țîră, fundașul Mircea Leasă și mijlocașul ofensiv Daniel Benzar.

La capitolul plecări, Rapid s-a despărțit de mijlocașul Geani Crețu (20 de ani) și portarul Mihai Popa (19 ani), reveniți la Dinamo, respectiv Astra, cluburile de unde erau împrumutați. În ziua reunirii, giuleștenii și-au încheiat acordurile și cu fundașii Alexandru Iacob (31 de ani) și Facundo Mallo (25 de ani) și cu atacantul Brighton Labeau (24 de ani). Ulterior, Saifeddine Alami (27 de ani), Tano Bonnin (30 de ani), Valentin Alexandru (28 de ani) și Paul Copaci (21 de ani) nu au fost luați în calcul de Adrian Iencsi și au fost puși pe lista de transferuri. Momentan, aceștia se pregătesc separat. În lot nu mai este nici Facundo Piriz.

 

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/fotbalistul-politician-cum-a-ajuns-un-fost-jucator-al-lui-dinamo-trecut-pe-la-mai-multe-cluburi-din-liga-1-in-fruntea-unui-cunoscut-partid-galerie-foto-18962454

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-si-a-adus-al-treilea-jucator-de-la-fc-voluntari-daniel-benzar-fost-speranta-a-fcsb-a-semnat-contractul-adrian-iencsi-are-inca-un-antrenor-secund-in-staff-19144908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-prezentat-noul-echipament-pentru-sezonul-de-liga-2-2020-2021-ionut-voicu-a-fost-fotomodelul-video-19144882

Pe aceeași temă