EXCLUSIV | Patru nume ”grele” în cursa pentru ”U” Cluj. Costel Enache, ultimul antrenor ofertat să preia locul lăsat vacant de Adrian Falub

Vlad MĂCICĂȘAN 15 Sep. 2020, 15:42 Liga 2
EXCLUSIV | Patru nume ”grele” în cursa pentru ”U” Cluj. Costel Enache, ultimul antrenor ofertat să preia locul lăsat vacant de Adrian Falub

Adrian Falub le-a făcut pe plac suporterilor și a demisionat luni seara din funcția de antrenor al lui ”U” Cluj, așa cum le-a promis fanilor în cazul în care va pierde la Buzău. Victorie cu Aerostar Bacău (1-0) și înfrângeri cu ASU Poli (0-1) și SCM Gloria Buzău (1-2) sunt rezultatele care au adus plecarea antrenorului după doar trei etape din noul sezon al Ligii 2.

Imediat după demisia lui Falub, Daniel Stanciu a început să caute un nou antrenor, iar lista creionată de acesta conține acum patru nume.

Costel Enache, varianta câștigătoare? Dan Alexa a refuzat ”U” Cluj

UPDATE: Sursele Liga2.ro susțin că ultimul nou-apărut pe lista conducerii clubului ”U” Cluj pentru a prelua echipa după demisia lui Falub este Costel Enache (47 de ani), ultima dată antrenor la Petrolul. Acesta și-ar fi și dat acordul să preia formația aflată pe locul 14 din 21 în Liga 2 după trei etape.

Enache a plecat de la Petrolul în luna august 2020, după ce a ratat promovarea în urma play-off-ului.

Un alt nume ofertat de ”U” Cluj, potrivit surselor Liga2.ro, a fost și Dan Alexa, ultima dată antrenor la Rapid și care acum este manager general la ASU Politehnica. Alexa a refuzat însă să preia Universitatea.

Varianta agreată de fani: Claudiu Niculescu

Primul pe lista conducerii clujenilor a fost Claudiu Niculescu (44 de ani). Un idol al suporterilor de pe Cluj Arena, acesta ar fi varianta ideală pentru fanii. Fostul atacant s-a retras ca jucător de la ”U” Cluj și tot la această echipă și-a început și cariera de antrenor.

Niculescu a pierdut pe un final dramatic promovarea directă cu CS Mioveni, în sezonul trecut, iar apoi a fost învins la baraj de Chindia.

Singurul obstacol în calea revenirii lui ”Clau-gol” la Cluj ar fi contractul cu CS Mioveni, dar acesta speră ca primarul să-i permită să plece. Niculescu are clauză de 100 de mii de euro să se despartă de trupa argeșeană. Niculescu așteaptă și rezultatul meciului din etapa a 4-a pentru a-și ști soarta la CS Mioveni. După primele trei etape a acumulat trei puncte din trei remize la scorul de 0-0, iar discuțiile între antrenor, conducere și primar s-au încheiat cu un ultimatum pentru întâlnirea de sâmbătă cu Metaloglobus.

Varianta surpriză: Eugen Neagoe

Pe lista lui Daniel Stanciu se află și Eugen Neagoe (53 de ani). Antrenorul care în sezonul trecut a pregătit Dinamo și FC Hermannstadt este liber de contract și i-ar fi ușor să preia imediat echipa.

Chiar dacă n-a mai antrenat în Liga 2, Neagoe ar putea fi tentat să aleagă ”U” Cluj, unde obiectivul este promovarea, iar experiența este avantajul său, în fața lui Claudiu Niculescu.

Varianta ”SMURD”

Dar la capitolul experiență nu-l bate nimeni pe Gigi Mulțescu (68 de ani), care este și el o variantă pentru ”U” Cluj.

Îndepărtat de la Dinamo de venirea spaniolilor și a lui Cosmin Contra, ”SMURD” ar reveni la Universitatea după 13 ani. Acesta mai pregătind echipa în 2007.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ce-se-intampla-cu-adrian-falub-decizia-in-aceasta-seara-antrenorul-decis-sa-o-paraseasca-pe-u-cluj-19148019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remontada-lui-iliesta-gloria-buzau-a-invins-u-cluj-dupa-schimbarile-lui-ilie-stan-fanii-clujenilor-asteapta-ca-falub-sa-plece-19147870

Vlad MĂCICĂȘAN 15 Sep. 2020, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă