OFICIAL | Erik Lincar, noul antrenor principal al echipei Universitatea Cluj. ”Îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”

Marius ANGHEL 11 May. 2021, 17:35 Liga 2
OFICIAL | Erik Lincar, noul antrenor principal al echipei Universitatea Cluj. ”Îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”

La o zi distanță după ce anunța despărțirea oficială de Costel Enache, Universitatea Cluj a comunicat numele antrenorului cu care va ataca promovarea în noul sezon de Liga 2, ediția 2021-2022.

Erik Lincar (42 ani), ultima dată pe banca echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, a ajuns la un acord cu noua conducere a ”Șepcilor roșii”.

”Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă precum Universitatea Cluj, o echipă iubită în întreaga Românie și îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”, a declarat Erik Lincar după ce a semnat cu ”U” Cluj.

”U” Cluj: ”Erik Lincar e noul antrenor principal”

Erik Lincar a antrenat ultima dată echipa Turris Oltul Turnu Măgurele, în perioada ianuarie-noiembrie 2020, în sezonul recent al Ligii 2. Trupa teleormăneană a mai condus-o și în perioada iulie 2018 – octombrie 2019, pe care a promovat-o în Liga 2 și cu care a fost la câteva secunde de a o duce în Liga 1.

În cariera sa, orădeanul a mai condus ca antrenor principal echipele Inter Olt Slatina, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea, Academica Clinceni și Concordia Chiajna. Cu Callatis și Damila a reușit promovări în Liga 2.

”Erik Lincar este începând de astăzi noul antrenor al Universității Cluj.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani vine la ”U” după ce a antrenat echipe precum Turris Turnu Măgurele, Academica Clinceni, Universitatea Craiova sau Concordia Chiajna.

Născut în Oradea, Erik Lincar a debutat ca fotbalist în prima ligă din România pentru Steaua București în 1997. El a ajuns la formația din Ghencea după ce și-a făcut junioratul la Girondins de Bordeaux. La primul sezon ca fotbalist profesionist a câștigat titlul de campion. În 2002, după ce a cucerit încă o cupă și un titlu în România, Erik Lincar a fost transferat de Panathinaikos în Grecia. Pentru formația din peninsula elenă a bifat zece meciuri. Fostul mijlocaș a ajuns în 2005 la Amkar Perm. Pentru echipa din Rusia a strâns 31 de jocuri și a înscris două goluri. A revenit în România un an mai târziu la FC Național București.

Erik Lincar și-a început cariera în antrenorat în 2009 la Inter Clinceni în Liga a III-a, după ce a mai fost antrenor secund la Prefab Modelu (Liga a II-a) și Sportul Studențesc (Liga I). A fost pe banca altor echipe de Liga a III-a, precum Callatis Mangalia sau FC Hunedoara, dar și în Liga a II-a la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Academica Clinceni sau Luceafărul Oradea. Pe 1 iulie 2018 a preluat Turris Turnu Măgurele. Cu Turris a obținut promovarea în a doua divizie. După o scurtă experiență la Concordia Chiajna în al doilea eșalon fotbalistic, s-a întors la Turris pe 1 ianuarie 2020. A calificat echipa în play-off-ul pentru promovare de la finalul stagiunii trecute, Turris ocupând a treia poziție în clasament înainte ca pandemia să întrerupă desfășurarea campionatului. La finalul celor cinci etape din play-off, Turris s-a clasat pe locul al patrulea și a acumulat cu un punct mai puțin decât CS Mioveni, echipa care s-a calificat la baraj”, sună comunicatul clubului Universitatea Cluj.

Costel Enache, ”mesaj pentru Șepcile Roșii și pentru Peluza 2”

În ceea ce-l privește pe Costel Enache, antrenorul de care ”U” Cluj s-a despărțit, acesta a avut un mesaj pentru suporterii echipei, pe care n-a apucat să-i simtă în tribună la un meci oficial. Enache i-a condus pe ”studenți” în perioada septembrie 2020 – mai 2021, în timp de pandemie, în care suporterii n-au avut acces pe stadion.

”Mesaj pentru Șepcile Roșii și pentru Peluza 2:
Sunt mândru ca am facut parte din spiritul vostru ! Cu regretul ca nu am simtit energia voastră la meciuri, va mulțumesc pentru sprijin si pentru colaborare ! Hai U!”, a scris Enache pe pagina sa oficială de Facebook.

”U” Cluj a ratat pentru al treilea an la rând de când a promovat în Liga 2 accederea în Liga 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Marius ANGHEL 11 May. 2021, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă