EXCLUSIV | Dunărea Călărași pierde fotbaliștii importanți. Negocierile cu alte cluburi din Liga 2 au început de mai bine de două luni. Tonul a fost dat de ”profesorul” Cristian Pustai și doi jucători de bază

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2021, 17:07 Liga 2
EXCLUSIV | Dunărea Călărași pierde fotbaliștii importanți. Negocierile cu alte cluburi din Liga 2 au început de mai bine de două luni. Tonul a fost dat de ”profesorul” Cristian Pustai și doi jucători de bază

Ce urmează la Dunărea Călărași? E întrebarea pe care și-o pun mulți în această perioadă, în special după ce s-a ratat promovarea în Liga 1. Poate că, dacă ”minunea” ar fi fost înfăptuită și ar fi trecut de FC Voluntari, problemele financiare s-ar fi rezolvat. În condițiile date, viitorul pare unul cel puțin gri.

Jucătorii Dunării Călărași, în negocieri cu alte echipe din Liga 2! 

Liga2.ro a intrat în posesia unor informații din cadrul clubului, care anunță vremuri grele la Dunărea Călărași. Concret, e vorba de lotul de jucători. Fotbaliștii s-au săturat să aștepte banii (unii pe șase luni, alții pe cinci luni), să primească doar promisiuni neonorate și au demarat negocierile cu alte cluburi din Liga 2. Discuțiile nu au început după returul cu FC Voluntari, ci încă din perioada anterioară acestuia.

Câțiva fotbaliști vorbesc cu alte echipe și de două luni, iar situația lor este rezolvată, urmând doar să fie prezentați oficial. Liga2.ro a aflat că mulți din jucătorii care au dus greul în sezonul precedent, terminat odată cu jocul cu FC Voluntari, de joi seară, se află în negocieri cu mai multe cluburi de care au fost ofertați. Vor să prindă un contract cât mai bun din punct de vedere financiar, care să compenseze ce s-a întâmplat la Dunărea Călărași în ultima perioadă.

Mijlocașii Baudouin Kanda (28 de ani), Alexandru Ciucur (31 de ani), Saifeddine Alami (28 de ani), Alin Cârstocea (29 de ani), Sandro Djuric (27 de ani), George Tudoran (25 ani) și chiar liderul și căpitanul Dunării Călărași, Bogdan Șandru (31 de ani) sunt printre cei mai curtați jucători ai echipei.

George Tudoran, imediat după returul cu FC Voluntari: ”Vedem ce vom face pe viitor”

De altfel, chiar dacă nu a declarat cu subiect și predicat că va pleca de la Călărași în această vară, Tudoran făcea o afirmație prin care lăsa de înțeles că ia în calcul o altă experiență în carieră, chiar la finalul returului cu FC Voluntari.

”Au fost multe probleme. Toți ne dorim ca acum să mergem în vacanță și vom vedea ce va fi. E bine că suntem toți sănătoți și vedem ce vom face pe viitor. Nu știu ce o să fac, acum sunt și supărat. Am avut o ocazie, am ratat.

Ultimul salariu l-am încasat înainte de meciul cu Voluntari, pe ianuarie (n.r. – râde). Asta e situația, e bine că avem puterea să zâmbim. Acum intrăm în vacanță și e bine că suntem sănătoși. E bine că nu au fost certuri între noi, chiar dacă a fost o situație delicată. Am fost foarte uniți, am tras până la final și acum suntem mândri de ce am făcut. Știm cât de greu a fost, din interior”, a declarat George Tudoran, imediat după fluierul de final al partidei cu FC Voluntari.

Există, se pare, și jucători care tind să rămână, la prima vedere cel puțin. În această categorie intră și atacantul Cristian Bud (35 de ani), care a declarat, tot la finalul meciului cu FC Voluntari, de joi seară, că vrea să rămână la echipă. Anumite discuții cu conducerea l-ar fi convins să continue.

Jucătorii Răzvan Began, Valentin Alexandru și antrenorul Cristian Pustai părăsesc ”corabia” 

Tonul plecărilor a fost deja dat, încă anterior barajului de promovare. Prima despărțire a fost de portarul Răzvan Began (24 de ani), care a semnat deja cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, lucru confirmat de Attila Hadnagy, directorul sportiv al echipei din Liga 1, pentru Liga2.ro.

Tot Liga2.ro a anunțat în exclusivitate și transferul atacantului Valentin Alexandru (29 de ani) la Universitatea Cluj. Antrenorul Cristian Pustai, ”creierul” Dunării Călărași, pleacă și el, nefiind dispus să prelungească înțelegerea scadentă la finalul acestei luni.

Began și Alexandru vor fi urmați de alții, iar în zilele următoare, odată cu finalul sezonului de Liga 2, Dunărea Călărași se va despărți și de alte nume, care vor fi prezentate la diverse echipe. Călărășenii nu se pot alege cu vreo sumă de bani în schimbul acestora pentru că, pe lângă faptul că salariile sunt neplătite de luni bune, se află, marea majoritate a fotbaliștilor, și la finalul contractelor.

Foto: Cristian Stavri și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2021, 17:07 Liga 2
Pe aceeași temă