EXCLUSIV | Funcția pe care o va avea Cornel Șfaițer la Poli Iași și când ar putea semna cu clubul. ”99 la sută ni se va alătura în conducere”

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2022, 18:39 Liga 2
EXCLUSIV | Funcția pe care o va avea Cornel Șfaițer la Poli Iași și când ar putea semna cu clubul. ”99 la sută ni se va alătura în conducere”

Politehnica Iași se va reuni, miercuri, 12 ianuarie, după o lună de vacanță, iar la primul antrenament al anului ar putea participa și noul conducător al clubului din Copou, Cornel Șfaițer (56 de ani).

Manager al clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în ultimul an și jumătate, timp în care a reușit să ducă echipa covăsneană pe loc de cupă europeană, omul de afaceri botoșănean a ajuns la un acord cu conducerea Iașiului, iar marți sau cel târziu miercuri va deveni, oficial, conducător al clubului din Copou.

Cornel Șfaițer îi ia funcția lui Vasile Simionaș la Poli Iași

Șfaițer nu va fi președinte executiv la Poli Iași, întrucât postul nu mai figurează în organigramă după înlăturarea lui Ciprian Paraschiv de către fostul Comitet Director, ci foarte probabil președinte al Consiliului de Administrație. În prezent, această funcție este ocupată de gloria fotbalului ieșean Vasile Simionaș, care va deveni, cel mai probabil, președinte de onoare al clubului din Copou după venirea lui Șfaițer.

Dan Ștefan Cojocaru, despre venirea la Iași a lui Șfaițer: ”99 la sută ni se va alătura”

Potrivit vicepreședintelui Dan Ștefan Cojocaru, Șfaițer ar putea fi prezentat miercuri.

”Nu este încă totul bătut în cuie, vom mai avea mâine (n.r. marți) discuții, dar în proporție de 99 la sută domnul Cornel Șfaițer ni se va alătura în conducerea administrativă a clubului și împreună vom face tot ce ne va sta în putință pentru a aduce Iașiul în prima ligă. Încă nu am stabilit, dar probabil Cornel Șfaițer va fi președinte al Consiliului de Administrație. Încă sunt discuții, care se vor finaliza până la sfârșitul zilei de mâine. Probabil miercuri vom ști mai multe și vom anunța totul. Dacă totul va merge conform planurilor, miercuri îl vom avea pe Cornel Șfaițer în conferință de presă la Iași”, a declarat Cojocaru în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Cornel Șfaițer, cu mască neagră, alături de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, la meciul Politehnicii cu FC Buzău. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

”Vrem să readucem Iașiul în prima ligă”

Acesta a confirmat că discuțiile pentru cooptarea lui Șfaițer în conducerea clubului au fost purtate încă din vara anului trecut, când Liga2.ro a anunțat în exclusivitate.

”Este un proiect pe care l-am început acum 5-6 luni. Știam la ce ne înhămăm și pasul meu de a veni alături de club a fost făcut în speranța că îl vom convinge pe Cornel Șfaițer – un manager de top, să vină la Politehnica. Știm afinitatea lui pentru Iași și fiind un prieten foarte apropiat de-al meu am zis că Iașiul ar merita să facă un pas foarte important în fotbalul românesc, să terminăm cu amatorismul existent la club în trecut. Vrem să facem un nou proiect, pe termen un pic mai lung, un proiect foarte serios, la care să ni se alăture nu doar Cornel Șfaițer, ci și alte persoane dispuse să ajute. Dar Cornel nu este Mesia! Trebuie să muncim foarte mult împreună, avem nevoie și de susținerea și încrederea municipalității, a orașului, pentru că Politehnica este echipa orașului. Domnul Șfaițer va veni voluntar la Iași, la fel ca mine și cu toții din conducere vom pune osul pentru a readuce Iașiul acolo unde îi este locul, în prima ligă a țării”, a completat Dan Ștefan Cojocaru.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-data-de-poli-iasi-cornel-sfaiter-va-fi-noul-presedinte-al-gruparii-din-copou-prima-reactie-a-moldovenilor-vrem-sa-transformam-poli-iasi-intr-un-club-de-top-exclusiv-19215750

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-fotbalistii-politehnicii-iasi-terenul-sintetic-de-antrenament-din-copou-va-fi-refacut-de-catre-municipalitate-cat-va-costa-19215796

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-va-efectua-un-minicantonament-la-una-din-cele-doua-baze-ale-federatiei-urmand-sa-perfecteze-si-cateva-meciuri-amicale-19215526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-simionas-noul-presedinte-al-consiliului-director-la-poli-iasi-florin-briaur-numit-manager-general-reactiile-celor-doi-noi-sefi-ai-echipei-din-copou-19189464

Narcis POHOAȚĂ 10 Jan. 2022, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă