Cornel Șfaițer, propus președinte executiv la Poli Iași. De ce a căzut pista Florin Prunea. Comitetul Director al clubului din Copou e istorie | EXCLUSIV

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 27 May. 2021, 13:40 Liga 2
Cornel Șfaițer, propus președinte executiv la Poli Iași. De ce a căzut pista Florin Prunea. Comitetul Director al clubului din Copou e istorie | EXCLUSIV

După o perioadă mai lungă de acalmie și de incertitudini, lucrurile încep să se miște la Poli Iași. Pe măsură ce se apropie ziua de vineri, când va fi propus spre aprobare în Consiliul Local un proiect de finanțare a clubului cu suma de 650.000 de euro, tot mai multe necunoscute încep să prindă contur în Copou.

Cum Poli va continua în Liga 2, oficialii din primărie, consilierii și membrii Comisiei pentru Tineret și Sport caută o soluție viabilă pentru preluarea funcției de președinte executiv. În condițiile în care Ciprian Paraschiv nu mai este agreat de primarul Mihai Chirica, varianta cel mai des vehiculată la Poli Iași este Cornel Șfaițer. Managerul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe este agreat de toate părțile, iar în următoarele zile edilul de la Iași ar urma să poarte negocieri cu Șfaițer.

Pista Florin Prunea la Poli Iași a căzut. Ce alte variante aveau consilierii locali

Pe lista consilierilor locali este și Florin Prunea, dar această pistă a căzut, nefiind agreată de primar. Alte variante ar fi Iuliu Mureșan și Dani Coman, dar aceasta din urmă are puține șanse de izbândă, fostul președinte al Astrei fiind în negocieri avansate cu FC Hermannstadt.

Și lui Marius Stan i s-ar fi propus postul de președinte, dar, din câte se pare, campionul cu Oțelul ezită să revină în fenomen.

Comitetul Director al Poli Iași va fi dizolvat

O altă mutare importantă la Iași este dizolvarea Comitetului Director. După ce consilierii locali au condiționat susținerea echipei de plecarea membrilor Comitetului Director de la club, aceștia din urmă au decis să facă un pas în spate. Mai întâi a demisionat Ion Melinte, în urmă cu câteva zile, iar miercuri Leonid Antohi, Mircea Ursu, Adrian Ambrosie și Ioan Apostol ar fi anunțat că vor face un pas în spate.

Cert este că membrii Comitetului Director ar trebui să demisioneze până vineri, când este programată ședința Consiliului Local decisivă pentru Poli. Retragerea lui Ambrosie, Antohi și a celorlalți membri din CD nu rezolvă însă situația decât pe moment. Cei patru se pare că nu vor să se retragă și din Adunarea Generală a Acționarilor, care controlează Comitetul Director.

Suporterii vor fi reprezentanți în CD

În cazul în care vor continua în AGA, membrii Comisiei pentru Sport iau în calcul mărirea numărului de membri din AGA la 14, astfel încât actualul Comitet Director să nu mai aibă majoritate. După ce va fi dizolvat, așa cum au cerut suporterii și consilierii locali, Comitetul Director al lui Poli Iași va cuprinde nume noi, suporterii urmând să aibă și ei un reprezentant în organismul care va conduce clubul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 27 May. 2021, 13:40 Liga 2
Pe aceeași temă