Lovitură dată de Poli Iași! Cornel Șfaițer va fi noul președinte al grupării din Copou. Prima reacție a moldovenilor: ”Vrem să transformăm Poli Iași într-un club de top” | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2022, 16:30 Liga 2
Lovitură dată de Poli Iași! Cornel Șfaițer va fi noul președinte al grupării din Copou. Prima reacție a moldovenilor: ”Vrem să transformăm Poli Iași într-un club de top” | EXCLUSIV

Politehnica Iași este pe cale de a da o lovitură pe piața transferurilor în acest început de an. Dar nu prin aducerea vreunului jucător de top, ci a unui conducător cu nume, de la o echipă care în sezonul trecut a evoluat în play-off și a prins o dublă într-o cupă europeană, în Conference League. În acest sezon, Sepsi scârțâie, fiind pe locul 10 în Liga 1.

Cornel Șfaițer demisionează de la Sepsi OSK și merge ca președinte la Poli Iași

Cornel Șfaițer (56 de ani – foto principal, cu mască neagră, alături de primarul Mihai Chirica, la meciul Politehnicii cu FC Buzău), managerul celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este decis să facă, în sfârșit, mutarea pe care Liga2.ro a anunțat-o încă din luna mai a anului trecut. Oficialul grupării covăsnene s-a decis să demisioneze de la Sepsi, iar de săptămâna viitoare va deveni noul președinte al Politehnicii Iași, echipă care are șanse minuscule să prindă play-off-ul și va juca în play-out pentru a se menține în Liga 2.

Mutarea a fost confirmată de către oficialii din Copou, iar Șfaițer va fi prezentat oficial săptămâna viitoare.

”Încă din vara anului trecut, împreună cu vicepreședintele Dan Cojocaru, am încercat să-l aducem pe Cornel Șfaițer la Iași, unul dintre cei mai de succes manageri din fotbalul românesc, cu intenția clară de a construi o echipă competitivă la Iași, să promovăm în Liga 1 și nu doar atât, să devenim un club de top”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

  • În afară de Sepsi OSK, Cornel Șfaițer a mai activa în fotbal la FC Botoșani, ca președinte al clubului.

Șfaițer ar putea fi prezentat miercuri la clubul din Copou

Înainte de a prelua oficial funcția de președinte, omul de afaceri botoșănean va avea o nouă discuție decisivă cu membrii Comisiei pentru Tineret și Sport, reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Iași și cu primarul Mihai Chirica, privind detaliile finanțării clubului de către municipalitate. Pe lângă partea sa, Șfaițer speră ca municipalitatea să susțină clubul din Copou, în continuare, ca și până acum, cu baza sportivă, dar și cu o sumă de bani, astfel încât Iașiul să devină o forță în lupta pentru promovare.

  • 1,58 milioane lei este suma pe care consilierii locali ieșeni au aprobat-o în luna noiembrie 2021 pentru Poli Iași în anul 2021, pe perioada participării în Liga 2. În 2022, clubul urmează să primească alți bani publici.

Dacă întâlnirea va avea loc marți, atunci Șfaițer va fi prezentat oficial miercuri, când se va reuni și lotul echipei ieșene.

Poli Iași, locul 12 la final de an în Liga 2, după 16 etape, are ca obiectiv revenirea în Liga 1 în sezonul viitor, iar aducerea lui Cornel Șfaițer în fruntea clubului confirmă intențiile de promovare ale moldovenilor.

Foto principal: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 09 Jan. 2022, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă