EXCLUSIV „Am dat afară fotbaliștii care jucau la pariuri!”

14 Dec. 2011, 13:08 Liga 2
EXCLUSIV**

CF Brăila a fost surpriza plăcută a acestui tur de campionat în Liga a II-a, seria I. După ce anul trecut a încheiat jos de tot sezonul, Brăila, sub bagheta tehnicianului Viorel Ion a reușit să se claseze pe un excelent loc cinci. Iar „Vioară” promite că nu se va opri aici. Viorel Ion ne dezvăluie secretele reușitei de la Brăila într-un interviu exclusiv pentru www.liga2.ro.

De ce ai ales să te reapuci de antrenorat?
După episodul de la Gloria Buzău mi-am spus că ar fi bine să iau o pauză. Ceea ce am și făcut. Am stat trei ani departe de fenomen, dar când a venit oferta de la Brăila nu am putut refuza. A fost o nebunie să iau o echipă prăbușită, cum a fost CF Brăila, dar iată că mi-a ieșit. În plus, Brăila se află aproape de cele două case ale mele – Buzău și Galați, și asta a contat în decizia mea. Dacă m-ar fi căutat de la Satu Mare, cu tot respectul, aș fi refuzat.

Ce ai găsit în prima zi când te-ai dus la Brăila?
Am găsit mulți jucători, dar prea puțini fotbaliști. Era jale mare acolo, dar cu răbdare și multă muncă am reușit să pierdem doar trei meciuri – cu Viitorul, Delta Tulcea și Dunărea Galați, și să încheiem turul pe locul cinci.

Cine te susține în această „nebunie” a ta?
Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean ne ajută foarte mult. Este omul alături de care am reușit să fac lucrurile extraordinare de la Brăila. Suportul financiar al dânsului e de necontestat. Băieții sunt cu primele și salariile la zi, iar acest lucru e excelent pentru noi.

Cât e cel mai mare salariu la Brăila?
1.200 de euro pe lună e salariul maxim. Și cred că e suficient pentru Liga a II-a. Vreau să mai spus că la Liga I se dau salarii foarte, foarte mari. Eu nu aș da mai mult de 20.000 de euro pe an unui fotbalist din Liga I pentru ceea ce oferă în acest moment. Uitați-vă câte meciuri spectaculoase au fost în acest sezon?! Maxim 1-2!

Cum te-a adoptat publicul din Brăila?
Foarte bine. Cu fiecare meci care trecea, veneau tot mai mulți fani la stadion. Vreau să spun că în tur am avut o medie de 2.500 de spectatori pentru fiecare joc.

S-a vorbit foarte mult despre aranjamente în acest sezon în Liga a II-a…
Înțeleg unde bați. Cred că sunt și vor fi în continuare meciuri aranjate pentru câștiguri la casele de pariuri. Când am venit la Brăila le-am spus jucătorilor să nu îi prind că fac astfel de lucruri. Doi dintre ei mi-au mărturisit că joacă la pariuri și i-am dat afară. Nu spun că pot controla ceea ce fac ei, dar vreau să cred că într-o zi voi avea fotbaliști care să se gândească doar la club.

Ce jucători de valoare are Brăila?
Am mai mulți. Ion Gabriel, Marius Voicu, Silviu Moise, Gabriel Pungă, Marin Călin și Gabriel Bosoi sunt doar câțiva dintre tinerii de mare valoare care ar putea face oricând pasul la orice formație de Liga I.

Ce îți propui pentru viitor?
Vreau să termin cât mai sus acest sezon, iar la anul promit că duc Brăila în Liga I.

articol scris de Daniel REMEȘ

14 Dec. 2011, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă