EXCLUSIV | Aerostar Bacău schimbă strategia după retrogradare. Lotul va fi schimbat aproape total, iar pe lista plecărilor se află și cel mai cunoscut fotbalist din echipă

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2021, 14:36 Liga 2
EXCLUSIV | Aerostar Bacău schimbă strategia după retrogradare. Lotul va fi schimbat aproape total, iar pe lista plecărilor se află și cel mai cunoscut fotbalist din echipă

Aerostar Bacău nu a rezistat mai mult de un sezon în Liga 2, după revenire. Încă de la începutul campionatului a avut probleme financiare, fiind în pericol să nu îl înceapă. Cum-necum, în cele din urmă s-a organizat și a putut să finalizeze întrecerea. A retrogradat însă în Liga 3, astfel că se anunță schimbări importante.

Aerostar Bacău renunță la jucătorii cu salarii mari 

Liga2.ro a aflat că moldovenii vor renunța la majoritatea covârșitoare a fotbaliștilor, în special a jucătorilor cu cele mai mari salarii, dat fiind faptul că retrogradarea în Liga 3 este sinonimă cu un buget mult diminuat. Pentru stagiunea 2021/2022, suma va fi vizibil inferioară celei alocate în sezonul care abia s-a încheiat pentru Aerostar Bacău.

Pe lista de remanieri intră în special jucătorii cu experiență, dar și mai mulți tineri care își termină contractele de împrumut. În această categorie intră Alexadru Barna (portar, 27 de ani, revine la CSM Ceahlăul), Dragoș Petrișor (fundaș, 21 de ani, Dinamo) și Darius Mureșan (fundaș, 19 ani, Viitorul Constanța).

Sursele Liga2.ro au aflat și că jucătorul cel mai cunoscut din lotul Aerostarului Bacău, Vlad Mihalcea (22 de ani), este trecut la rândul său pe lista plecărilor și va părăsi echipa din Moldova în zilele următoare. Venit la începutul campioantului actual la gruparea din Bacău, el nu a reușit să marcheze, dar nici nu a jucat prea mult. Doar 10 partide apar în dreptul său, iar dintre acestea în numai cinci a fost titular.

Mihalcea nu a mai prins minute din martie, de la o partidă din sezonul regular cu Concordia Chiajna, când a fost scos după 70 de minute.

Pentru Liga 3, lotul va fi compus din jucători tineri în mare măsură

Liga2.ro a încercat să ia legătura cu președintele Doru Damaschin, pe tema acestui subiect, dar până la ora publicării materialului conducătorul nu a răspuns apelurilor telefonice. Pentru Liga 3, planul Aerostarului Bacău este unul simplu, abordat de multe echipe care s-au aflat sau se află în situația ei. Strategia va fi în mare parte axată pe fotbaliști tineri. Așa se face că jucătorii care vor mai continua la echipă, din actualul lot, sunt tineri în măsură covârșitoare.

Planul se poate schimba în funcție de decizia pe care Federația Română de Fotbal o va lua cu privire la viitorul sezon al Ligii 2. Tot Liga2.ro a publicat în exclusivitate un material în care anunță o variantă total surprinzătoare pentru campionatul următor, cu privire la numărul de echipe și împărțirea participantelor în două serii.

Lucrurile se schimbă la Aerostar Bacău dacă va rămâne, totuși, în Liga 2 

S-ar putea ca Liga 2 să aibă din campionatul care urmează două serii a câte 24 de echipe, iar dacă se ajunge la această variantă, atunci nu va mai retrograda nici măcar o echipă din Liga 2 în Liga 3. Aerostar Bacău nu a luat o decizie clară dacă ipoteza se va concretiza, însă anumite voci din cadrul clubului spun că sunt șanse mari să se continue, în proporție de 60-70 la sută cu lotul actual, iar apoi să fie completat.

Se va urmări, astfel, întărirea lotului, pentru că în totalul celor 25 de meciuri disputate în sezonul abia încheiat de Liga 2 pentru ea, sezon regular și play-out, Aerostar Bacău a acumulat numai 11 puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-plecare-de-la-ripensia-chiar-cea-a-capitanului-alexandru-popovici-am-avut-o-discutie-cu-conducerea-19184411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-inca-mai-spera-la-locul-2-direct-promovabil-chiar-daca-cs-mioveni-a-pierdut-puncte-importante-cu-dunarea-isi-spune-speranta-in-asu-poli-in-meciul-cu-rapid-e-sansa-lor-da-19184282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingineria-prin-care-scm-gloria-buzau-va-avea-drept-de-promovare-din-sezonul-urmator-tot-politicul-va-fi-la-conducere-si-va-pompa-bani-publici-in-club-cine-este-partnerul-privat-care-se-numeste-19184171

 

Răzvan STÎNGĂ 13 May. 2021, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă