Eugen Trică a spus lucrurilor pe nume după demiterea de la Viitorul Pandurii! Motivul pentru care a fost dat afară și reacția sinceră: ”No comment, fără cuvinte! N-am ce să mai spun!”

Răzvan STÎNGĂ 29 Apr. 2022, 08:17 Liga 2

Eugen Trică a confirmat informația oferită în exclusivitate de Liga2.ro, joi dimineață, demiterea sa din funcția de ”principal” al echipei Viitorul Pandurii. A fost și el surprins de decizia luată de patronul Nicolae Sarcină, mai ales că și-a îndeplinit obiectivul trasat anterior semnării contractului.

Eugen Trică, reacție după demiterea de la Viitorul Pandurii 

Trică nu se aștepta să fie îndepărtat în condițiile date, dar este hotărât să meargă mai departe și vrea să își facă dreptate pe calea legii. Antrenorul a declarat în discuția cu reporterul Liga2.ro că își vrea toți banii din contract, care era scadent în vara anului următor. Nu se rezumă doar la primirea banilor restanți de până la momentul în care a primit înștiințarea că va fi dat afară.

Întrebat de motivele concrete care au dus la demiterea sa, Eugen Trică a găsit o singură explicație în decizia lui Nicolae Sarcină. Antrenorul, văzând că nu sunt plătite salariile, a decis să ia atitudine și i-a transmis patronului că vrea să fie achitate, cât mai repede posibil, măcar o parte dintre restanțele către jucători, staff tehnic și ceilalți angajați.

Eugen Trică: ”Am cerut banii angajaților, staffului, jucătorilor”

Acest lucru nu numai că nu s-a întâmplat, dar iată că Trică a fost dat afară pentru ”tupeul” de care a dat dovadă. De când a venit la Viitorul Pandurii, la începutul anului, a adunat deja două salarii restante și ceva bonusuri pe care nu le-a primit, dar jucătorii sunt într-o situație și mai grea.

Din datele lui Eugen Trică, fotbaliștii nu au mai văzut banii de aproximativ patru luni.

”Mi-am îndeplinit obiectivul, am salvat echipa de la retrogradare de acum trei etape. Probabil că motivul pentru care am primit notificare, să se renunță la mine, a fost că am cerut banii angajaților, staffului, jucătorilor și așa mai departe. Probabil pentru că am avut acest «tupeu», pentru că altfel nu pot să cataloghez așa ceva.

Eu n-am fost plătit de două luni, două luni se fac acum. Plus niște bonusuri, dar problema e că eu mai aveam un an contract. Am contactat un avocat, acum să vedem ce o să fac, ce va fi. Eu voi cere banii pe tot contractul. Contractul a fost semnat înainte ca echipa să intre în insolvență. Dacă semnam după ce se intra în insolvență, atunci știam ce se întâmplă.

Jucătorii cred că au restanțe mai mari, pe vreo patru luni de zile. Eu nu pot să lucrez cu jucători care nu sunt plătiți. No comment, fără cuvinte! N-am ce să mai spun!”, i-a declarat Eugen Trică reporterului Liga2.ro.

Eugen Trică a confirmat că liderul Ciprian Rus a primit și el notificare

Site-ul nostru a anunțat, pe surse, că și jucătorii cu anumite salarii mari au primit notificări că se renunță la serviciile lor, fiind prezentat cazul căpitanului Ciprian Rus (foto articol). Eugen Trică confirmat că acest lucru s-a întâmplat și cu fotbalistul, notificarea fiind primită de acesta în același timp cu antrenorul.

”Căpitanul de echipă, Rus, a primit și el notificare. Din punctul meu de vedere a fost unul dintre cei mai buni jucători de-a lungul sezonului ăsta, a tras echipa după el. Nu am înțeles nici de ce a primit notificare. De alți jucători nu știu, știu doar de Ciprian, a primit în același timp cu mine”, a mai afirmat Eugen Trică.

Eugen Trică se recuperează după operație

Eugen Trică a plecat pentru a doua oară de la Viitorul Pandurii în acest sezon. Precedenta experiență s-a consumat între etapele 8-13 ale întrecerii regulare de Liga 2, interval în care Viitorul Pandurii a bifat trei victorii, două remize și o înfrângere. Acum, la a doua experiență în Gorj, Trică a condus echipa în șapte meciuri de Liga 2, bifând trei victorii, două egaluri și două înfrângeri.

În ”pauza” experiențelor de la Viitorul Pandurii, Trică a antrenat U Craiova 1948 SA, formație pe care a dus-o în Liga 1 la finalul stagiunii trecute de Liga 2.

”Acum aștept până în vară, trebuie să mă recuperez și după accidentarea suferită zilele trecute, când m-am ales cu ruptură de tendon ahilian. Am vrut să le arăt un exercițiu jucătorilor la un antrenament și m-am accidentat. M-am operat și sunt bine, sper ca în vreo două săptămâni să încep să calc în picior.

O să aleg o echipă unde văd că e stabilitate și unde văd că există seriozitate. Mi s-au întâmplat foarte multe lucruri în ultima perioadă”, a încheiat Trică dialogul cu reporterul nostru.

Foto: Justinel Stăvaru, Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Răzvan STÎNGĂ 29 Apr. 2022, 08:17 Liga 2
Pe aceeași temă