Eugen Beza, după victoria cu FC Brașov: ”Omogenitatea noastră a fost superioară. Soarta ne-a surâs.” Antrenorul Șelimbărului e convins că echipa lui Dan Alexa va arăta altfel

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2022, 23:50 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a început noul sezon de Liga 2 cu o victorie, 1-0 pe teren propriu, pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, cu FC Brașov. Golul a fost marcat în minutul 49 de Lucian Buzan.

Antrenorul Eugen Beza era bucuros că formația pe care o conduce de pe margine a obținut primul succes după ce, în cele șase amicale din această vară, a remizat în două și a pierdut celelalte patru. ”Nu a fost o planificare să nu câștigăm în amicale, a fost o consecință a multor momente de dezorganizare ale noastre, dar astăzi (n.a. sâmbătă) am reușit să ne capacităm cu toții, să fim pragmatici, să avem și șansă și să obținem o victorie importantă”, a spus Beza.

Eugen Beza: ”Soarta ne-a surâs și eu nu pot decât să fiu fericit”

Acesta crede că omogenitatea a fost ”cheia” acestei victorii, dar susține că echipa din orașul de la poalele Tâmpei se va înscrie în lupta pentru un loc în play-off, anul acesta.

În primul rând, omogenitatea noastră este superioară, pentru că cei de la Brașov încă sunt în căutări. Vor deveni o echipă foarte bună, sunt convins, o echipă care, veți vedea, se va bate la play-off. Atuul nostru, astăzi (n.a. sâmbătă), a fost grupul, pentru că, în Liga 2, în primul rând grupul și munca depusă în toate aceste șapte săptămâni de când am repornit la drum, astăzi (n.a. sâmbătă) și-au spus cuvântul. Suferința lor (n.a. a jucătorilor din Șelimbăr), pe o căldură extrem de mare… Soarta ne-a surâs și eu nu pot decât să fiu fericit pentru ei în primul rând, pentru munca lor, pentru că este victoria lor și să-i felicit pe această cale”, a mai spus Beza, care a dedicat cele trei puncte jucătorilor săi:”Eu vreau să le dedic această victorie băieților, pentru că am avut o săptămână complicată, veneam după șase amicale în care n-am câștigat și au avut puterea să se capaciteze, să aducă această frumoasă victorie.”

Satisfăcut de concurența pe posturi

Eugen Beza este mulțumit, de asemenea, că are un lot echilibrat, cu concurență pe fiecare post, și spune că e capabil să gestioneze situația.

”Mi-am dorit să am «probleme» și o să am «probleme» în continuare, dar am capacitatea de a gestiona lucrurile, pentru că am o experiență în spate, cu mulți jucători străini, mulți jucători de valoare, când eram la Hermannstadt. Pe de altă parte, sunt conștient că nu voi putea mulțumi pe toată lumea, dar am capacitatea să îi fac înțeleagă pe fiecare că este important, că rolul lui e mai mic sau mai mare, este important pentru a câștiga un meci de asemenea manieră”, a completat antrenorul ”călăreților roșii”.

Lucian Buzan: ”Mă bucur că am înscris, sper să o fac de multe ori și să îmi ajut echipa”

Autorul singurului gol din meciul cu FC Brașov, mijlocașul Lucian Buzan, a declarat, la final, că mai important decât faptul că a marcat e că a câștigat echipa sa. El a adăugat că dedică reușita în primul rând familiei, dar și tuturor celor care sunt alături de echipa din Șelimbăr.

”A fost un joc greu, sincer. Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte. Am început foarte bine. Îi felicit pe băieți pentru atitudine. A fost o căldură foarte mare, a fost foarte greu, sincer, dar sunt fericit că ne-am adaptat și că am câștigat. Nu contează cine marchează, e important că a luat cele trei puncte. Mă bucur că am înscris, sper să o fac de multe ori și să îmi ajut echipa. Golul îl dedic în primul rând familiei mele, în rest suporterilor și tuturor celor care ne-au susținut și au fost alături de noi”, a spus Buzan.

Lucian Buzan a fost lăudat de antrenorul Eugen Beza: ”Este un băiat serios, un băiat care a muncit mult, a suferit mult în această jumătate de an de când este la noi. A profitat de șansă. Am avut încredere mare în el. Am fost inspirat titularizându-l și ne-a adus victoria, ceea ce a încununat munca întregii echipe.”

Declarațiile date de Eugen Beza și Lucian Buzan după meciul CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=JkTedqALKNQ

https://www.youtube.com/watch?v=OfmzCmef0Bg

Foto: FC Brașov
Video: CS Comunal Șelimbar

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-debut-cu-esec-la-fc-brasov-sunt-bucuros-ca-am-avut-multe-momente-bune-suparator-este-rezultatul-acuza-arbitrajul-din-meciul-cu-selimbar-am-avut-doua-penalty-u-19239772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-victorie-in-amicale-cs-comunal-selimbar-castiga-la-debutul-in-noul-sezon-de-liga-2-1-0-cu-brasovul-lui-dan-alexa-lucian-buzan-gol-de-3-puncte-19239698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

Ovidiu BOICA 06 Aug. 2022, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă