Eugen Beza, după ce Șelimbărul a smuls un egal din meciul de acasă cu Unirea Slobozia: ”Până la urmă, trebuie să ne bucurăm că am obținut un punct.” Nu și-a menajat deloc jucătorii

Ovidiu BOICA 16 Oct. 2022, 20:48 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a obținut o remiză norocoasă cu Unirea Slobozia (scor 1-1), pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, în etapa a 10-a a Ligii 2, după ce a egalat la ultima fază, în minutul 90+5.

Ialomițenii au înscris prin Andrei Dorobanțu, în minutul 31, în timp ce sibienii au marcat în minutul 90+5, prin Daniel Tătar.

Eugen Beza, după remiza cu Unirea Slobozia: ”S-a întors, probabil, ghinionul de la meciul cu Dejul”

Antrenorul Șelimbărului, Eugen Beza, a declarat, la finalul jocului, că echipa sa a controlat întâlnirea, dar jucătorii săi nu au fost inspirați în preajma careului advers. Acesta crede că sibienii au avut noroc de data asta, egalând în ultimele secunde, după ce, la meciul cu Unirea Dej din etapa a 6-a, disputat tot la Râmnicu Vâlcea, au fost egalați pe final, în minutul 90+3. În plus, consideră că jucătorii săi ar trebui să se mulțumească cu punctul obținut.

”Meciul a avut diferite scenarii. Am început bine, am controlat jocul, cum ne așteptam. Din păcate, n-am avut acuratețe în ultima treime, n-am produs multe ocazii și pe acest fond, în care dominam, o neatenție la fazele fixe a făcut ca și cursul jocului să se schimbe puțin, pentru că ne-am dorit foarte mult astăzi (n.a. sâmbătă) să câștigăm cele trei puncte. Și atunci, am fost un pic repeziți în unele momente și cred că, până la urmă, trebuie să ne bucurăm că am obținut un punct, chiar dacă e o execuție personală (n.a. a lui Daniel Tătar). S-a întors, probabil, ghinionul de la meciul cu Dejul”, a declarat Beza.

”Diferența se face la atitudine”

În cele zece etape disputate până în prezent, CS Comunal Șelimbăr a acumulat 16 puncte, dar e în afara zonei de play-off, obiectivul pentru acest an.

”Atâta timp cât suntem în plasa play-off-ului, care este obiectivul nostru, trebuie să stăm acolo, trebuie să încercăm să ajungem din spate celelalte echipe, ați văzut și rezultatele, totul e foarte strâns. Important e să descoperi și să rezolvi problemele pe care le ai la fiecare meci pentru că orice adversar poate să bată pe oricine în această ligă și la fiecare meci trebuie să dai mai mult și mai mult decât ai dat la meciul anterior, pentru că diferența se face la atitudine”, a mai spus Beza.

Beza nu și-a menajat deloc jucătorii: ”În duelurile unu la unu nu suntem agresivi”

Antrenorul ”călăreților roșii” a acuzat că jucătorii săi au avut probleme în momentul în care căștigau mingea și a lăudat formația din Slobozia.

”Din păcate, o neatenție la o fază fixă a întors jocul spre Slobozia. Slobozia, o echipă bună, omogenă, cu experiență. Au gestionat bine. Noi, în ultima treime, la fel, am avut probleme, n-am fost eficienți, n-am pasat cu acuratețe și cred că cele mai mari probleme astăzi (n.a. sâmbătă) le-am avut pe tranziția negativă sau pe contrapresingul lor. În momentul în care câștigat mingea, o pierdeam foarte ușor pentru că găseam soluții complicate între linii și se știe că Slobozia e o echipă bună de tranziție. (…) Poate de multe ori am exagerat și eu, pentru că cred că cea mai mare problemă a noastră este lipsa combativității în cele mai multe momente, pentru că eu cred că punctul adus, chiar dacă a fost o execuție personală, a fost și pe presiunea pe care am pus-o pe adversar, am devenit mai agresivi. Asta ne-a lipsit 75 de minute. Am încercat la pauză s-o regrez. Asta e o problemă, se pare, pe care noi am avut-o și cu Buzăul, am avut-o și astăzi (n.a. sâmbătă), un pic de agresivitate mai mare decât avem în momentul de față”, a spus Beza.

A susținut, totodată, și că aceștia au jucat cu totul altceva în ultimul sfert de oră, după ce a avut o reacție, pe margine, în urma căreia s-a ales cu un cartonaș galben.

Încercam să le dau un imbold jucătorilor pentru că la pauză am discutat cu ei. Nu înțeleg deocamdată, dar trebuie să deslușim problema, lipsa agresivității. În duelurile unu la unu nu suntem agresivi, suntem la limită, la limită și mereu adversarul câștigă mingea a doua. Am încercat și prin reacția, comportamentul meu… Chiar dacă, la pauză, am discutat foarte mult pe tema asta, am intrat la fel. În ultimele 15 minute, cum am schimbat un pic fondul ăsta nervos, am ridicat un pic, cred că așa am reușit de-am avut și două ocazii mari și am reușit să și înscriem”, a completat Beza.

Șelimbărul, egală cu Slobozia? ”Avem multe lucruri în comun”

Eugen Beza consideră că adversarul de sâmbătă este cea mai bine organizată defensiv echipă din Liga 2, dar și că și Șelimbărul se poate lăuda cu așa ceva.

”Avem multe lucruri în comun, pentru că Slobozia, părerea mea, este din punct de vedere defensiv cea mai organizată echipă. Poate și noi ne situăm lângă, dar e o echipă foarte organizată și de asta are foarte puține goluri primite, e pe locul care este și cu atât (n.a. mai mult) ne-a îngreunat astăzi (n.a. sâmbătă) misiunea noastră, cu toate că am găsit soluții, am găsit soluții, dar la fel ca la Buzău, în ultima treime, acolo încă avem probleme”, a mai spus Beza.

CS Comunal Șelimbăr are 16 puncte și, momentan, se află pe poziția a 8-a în Liga 2, mai putând fi depășită de Concordia. În etapa a 11-a, Șelimbărul joacă duminică, 23 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la Minaur Baia Mare (locul 16, 9 puncte).

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-lemnaru-discurs-dur-in-privinta-a-doua-cluburi-din-liga-2-noi-tratam-meciurile-serios-nu-ca-altii-care-au-trimis-juniorii-sau-fara-antrenor-asta-e-fotbalul-in-romania-19249729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alo-se-aude-la-frf-sau-cca-costel-enache-taxeaza-aroganta-arbitrilor-din-jocul-cs-comunal-selimbar-unirea-slobozia-imi-amaraste-sufletul-sunt-din-alt-fenomen-nu-i-putem-deranja-19249470

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tatar-salveaza-un-punct-in-ultimele-secunde-contra-unirii-slobozia-cs-comunal-selimbar-al-patrulea-1-1-consecutiv-acasa-si-doar-doua-puncte-in-ultimele-trei-etape-19249519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Ovidiu BOICA 16 Oct. 2022, 20:48 Liga 2
Pe aceeași temă