Erik Lincar se aștepta la succesul contra Concordiei: ”Calitatea echipei e mult mai bună, s-a văzut asta și pe teren”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2022, 23:56 Liga 2

”U” Cluj a început ca din tun meciurile oficiale din 2022. Pe Cluj Arena, în uralele neîntrerupte ale suporterilor, jucătorii lui Erik Lincar s-au impus cu 4-0 în fața Concordiei Chiajna, marcând câte două goluri pe repriză, primele două în chiar cele 12 minute de la start.

Cu acest succes din etapa a 17-a a Ligii 2, formația clujeană a obținut calificarea matematică în play-off-ul de promovare, alăturându-se celor de la Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt.

Două goluri pe repriză și o victorie cu 4-0 pentru ”U” Cluj cu Concordia Chiajna

Cu patru noutăți în primul ”11”, ”U” Cluj a luat pe sus Concordia și în minutul 12 avea deja 2-0, după reușitele lui Dragoș Tescan (9) și Ely Fernandes (12). Evoluția bună și ocaziile la poarta lui Silveanu au continuat și apoi, însă la pauză s-a intrat doar cu un dublu avantaj. Ilfovenii au avut o singură ocazie mare tot meciul, în minutul 35, când o minge șutată de Neluț Roșu și deviată de Ispas a nimerit transversala, balonul a ajuns la Voicu, care a reluat din prima pe poartă, însă Gorcea a reținut fără probleme.

În partea secundă, trupa ilfoveană a început cu două mutări în echipă, însă cei care au marcat au fost tot clujenii. Romario Pires (57) a debutat și el cu gol pentru Universitatea, însă reușita sa a fost validată incorect, fiindcă Tescan centrase după ce mingea ieșise după linia de fund. La câteva secunde după ce a intrat pe teren, Florian Haită (69) a obținut un penalty după ce a ridiculizat mai mulți adversari și tot el a finalizat pentru un 4-0 de neimaginat înainte de începerea meciului. Diferența de scor putea fi însă și mai mare, Ely Fernandes (78) ratând ultima mare situație a echipei sale, în timp ce Concordia abia a avut câteva șuturi pe poartă.

Erik Lincar, după victoria cu Concordia: ”Mă așteptam să câștigăm”

După joc, antrenorul Erik Lincar a spus că se aștepta la un succes cu Concordia, având în vedere achizițiile făcute în această iarnă, cu opt jucători aduși din Liga 1.

”Mă așteptam să câștigăm, am și zis că am reușit să aducem opt jucători de Liga 1, astăzi au evoluat câțiva dintre ei. Calitatea echipei e mult mai bună, s-a văzut asta și pe teren, prin jocul pe care l-am prestat, ocaziile pe care le-am avut. Eu sunt mulțumit că ne-am îndeplinit primul obiectiv, să ne calificăm matematic în play-off. Mai sunt două jocuri, din care ne dorim foarte mult să câștigăm cât mai multe puncte, ca să începem play-off-ul pe o poziție cât mai bună”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Cu ”U” Cluj au semnat în această iarnă Roberto Romeo (ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (ex UTA), Martin Remacle (împrumutat de la FC Botoșani), Aurelian Păun (ex Academica Clinceni), Ely Fernandes (ex Farul), Paul Pîrvulescu (ex Academica Clinceni), Romario Pires (ex Farul) și Ioan Filip (ex Gaz Metan Mediaș). Romeo, Ilie, Ely Fernandes și Romario Pires au început ca titulari jocul cu Concordia, primii doi terminând jocul pe teren, iar Pîrvulescu și Filip au intrat pe parcurs, în timp ce Păun și Remacle n-au fost utilizați.

”Devii omogen prin calitate, iar jucătorii care au venit chiar au calitate”

Doi dintre jucătorii aduși în această iarnă au și marcat. Ely Fernandes a punctat în minutul (12), după ce a pasat și la primul gol pentru Tescan, iar Romario Pires (57) a finalizat simplu o minge centrată de Tescan, însă golul nu trebuia validat, fiindcă balonul ieșise după linia de fund.

Lincar a vorbit despre omogenitate și faptul că aceasta poate fi obținută mai ușor dacă ai în echipă jucători de calitate.

”Omogenitatea în ziua de astăzi trebuie să se realizeze pe parcursul a trei săptămâni, o lună. Nu ai timp. Până la urmă, devii omogen prin calitate, iar jucătorii care au venit, și mă repet, chiar au calitate, s-a văzut astăzi și îmi doresc ca și ceilalți jucători care sunt, încet-încet, să-i includem în echipă și să obținem rezultate pozitive”, a declarat Lincar, care nu s-a considerat inspirat că l-a introdus pe teren pe Florian Haită, cel care imediat după ce a intrat pe teren a obținut penalty și l-a transformat: ”Sunt jucători care evoluează pe aceeași poziție, e normal să faci o schimbare. El, oricum, are calitate tehnică remarcabilă, mai ales pentru Liga a 2-a. Mă bucur pentru el, nu mai putem spune că este un copil, dar îmi doresc să aibă evoții bune în continuare și să ajute această echipă să-și îndeplinească obiectivul.”

”U” Cluj în meciul cu Concordia Chiajna: Gorcea – Romeo, Fl. Ilie, D. Ispas, Mitrea (P. Pîrvulescu 30′) – Balgiu, Romario Pires (cpt.)(I. Filip 75′) – Ely Fernandes, Tescan (Haită 67′), Hofman (M. Ciobanu 67′) – Boiciuc (Val. Alexandru 75′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Călugăr, Remacle, Gugu.

Urmează meciul cu FC Hermannstadt, unde Lincar crede că învingătoarea se decide la detaliu

”U” Cluj a trecut cu bine peste meciul cu Concordia, echipă pe care cu siguranță o va întâlni și în play-off, însă următorul adversar este unul și mai dificil. În etapa următoare va juca în deplasare la FC Hermannstadt, formație pe care o depășește în clasament dacă o învinge și îi ia locul direct promovabil pe care se află.

”Au două puncte în fața noastră. E o echipă solidă, care a reușit să înregimenteze jucători de Liga 1 buni, gen Hora, care este un jucător foarte interesant. Dar va fi un joc echilibrat, la detaliu, iar echipa care va fi mai inspirată și va face mai puține greșeli va câștiga”, a spus Lincar despre următorul adversar al Universității.

”U” Cluj e matematic în play-off și etapa viitoare poate urca pe loc direct promovabil

Cu 36 de puncte, ”U” Cluj se menține pe locul 3 în Liga 2, acum după 17 etape, și rămâne la nouă puncte în spatele liderului Petrolului (45) și la două de FC Hermannstadt (38), însă s-a distanțat la patru de Concordia Chiajna (32), care rămâne pe locul 4.

”U” Cluj a obținut, totodată, calificarea matematică în play-off, iar acum speră să urce pe un loc direct promovabil, lucru pe care îl poate realiza dacă în etapa următoare o va învinge pe FC Hermannstadt.

În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, ”U” Cluj o va întâlni la Mediaș pe FC Hermannstadt, la 8 martie, de la ora 19:00. Ulterior, în ultima rundă, a 19-a, ”U” Cluj joacă acasă cu Dunărea Călărași, poate cea mai slabă echipă în acest moment din Liga 2.

Declarații făcute de Erik Lincar după ”U” Cluj – Concordia Chiajna 4-0:

https://www.youtube.com/watch?v=uyJPml_3p4g

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-daramat-total-dupa-ce-concordia-chiajna-a-fost-umilita-de-u-cluj-pentru-mine-a-fost-umilitor-nu-ma-asteptam-antrenorul-nu-si-a-explicat-un-ast-19221295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-pornit-din-viteza-a-4-a-ely-fernandes-din-alta-liga-concordia-umilita-pe-cluj-arena-19221275

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-castiga-isi-asigura-accederea-matematica-in-play-off-u-cluj-concordia-chiajna-incepe-de-la-ora-2000-19221216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Marius ANGHEL 28 Feb. 2022, 23:56 Liga 2
Pe aceeași temă