Erau probleme la CS Comunal Șelimbăr, înaintea victorie cu Dunărea Călărași. Eugen Beza: ”Eram în criză. Am tratat Liga 2 fără frică”. Sibienii au reușit un transfer notabil

Andrei PASCU 30 Aug. 2021, 18:22 Liga 2

După trei eșecuri la rând în campionat, a venit și primul succes pentru CS Comunal Șelimbăr. Nou-promovata a avut nevoie să dea peste o echipă aflată în dificultate din punct de vedere intern și nu numai, Dunărea Călărași, pentru a-și mai trece în cont trei puncte. Victoria a fost la limită, 1-0.

Singura reușită a partidei a venit pe final, minutul 75, și a fost semnată de Alexandru Ciocâlteu. Succesul a fost catalogat de antrenorul Eugen Beza drept unul al descătușării, care va da un imbold moral lotului, dar va fi atent și la alt aspect.

Eugen Beza recunoaște: ”Eram în criză” 

Beza a recunoscut că el, conducerea și jucătorii au tratat Liga 2 cu prea mult tupeu, nefiind atenți la faptul că prudența ar putea fi un plus, mai ales că e primul sezon după promovarea în divizia a doua. Va încerca să schimbe strategia acum, să fie mai atent la cum abordează următoarele etape.

Antrenorul Șelimbărului a recunoscut că echipa intrase în mod evident într-o criză, după eșecurile cu Unirea Slobozia (0-2), Ripensia (0-2) și Unirea Dej (0-3).

Eram în criză, chiar eram în criză, pentru că veneam după trei înfrângeri consecutive, după șapte goluri primite și fără să marcăm. Era clar că eram în criză, asta le-am spus băieților toată săptămâna. Cred că victoria e una meritată, pentru că am pus suflet, am dominat partida de la un capăt la celălalt și cred că schimbarea de atitudine a făcut diferența față de celelalte meciuri.

Cred că noi ca staff am fost inspirat în schimbări și cred că acolo s-a decis jocul, pentru că toți jucătorii care au intrat au schimbat dinamica și implicit au adus victoria. Mai mult, au gestionat bine finalul de meci, am fost maturi. Prin jucătorii introduși în repriza a doua.

Cred că am greșit ca și club, ca staff, ca jucători, pentru că impactul cu Liga 2 l-am tratat fără frică și cred că aici s-a făcut diferența, cred că am fost prea încrezători, iar abordarea ulterioară ne-a adus în această situație.

Trebuie să ne definim ca echipă, ca stil de joc, pentru că alternam. Cred că în acest meci doar munca a făcut diferența față de celelalte meciuri și cred că trebuie să lucrăm la mentalitate, să menținem impulsul de astăzi. Doar așa putem câștiga meciurile, pentru că nu suntem o echipă foarte valoroasă calitativ.

Doar cu sufletul putem câștiga, pentru că Liga 2 e un campionat ciudat, un campionat în care fiecare poate să bată pe fiecare. Diferența se face la mentalitate, față de Liga 1”, a spus Eugen Beza la Metropola TV.

CS Comunal Șelimbăr, cu Dunărea Călărași: R. Gal – Biatoumoussoka, Al. Vodă (Andr. Roșu 74 ′), R. Crișan, D. Tătar, Curtean (Ciocâlteu 64 ′), Rob. Boboc, Monea, Al. Neacșa, Al. Luca, Goh (Cîrstean 74 ′).
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Antone, Criștiu, T. Suciu, Natea, Vișa

CS Comunal Șelimbăr l-a transferat pe Ion Cărăruș, fost la Unirea Constanța 

CS Comunal Șelimbăr este angrenată și în Cupa României. Eugen Beza vrea un parcurs lung și acolo, dar a recunoscut că va introduce pe teren și jucători care au evoluat mai puțin până acum.

Referitor la venirea lui Ion Cărăruș, Beza așteaptă ca acesta să își pună amprenta asupra jocului echipei sale. Mijlocașul de 25 de ani, născut în Republica Moldova, a început acest campionat de Liga 2 la Unirea Constanța.

Avem o săptămână și jumătate de pauză, pentru că apoi jucăm în Cupa României, vom vedea pe cine vom întâlni. Noi în Cupa României dăm minute și altor jucători.

Am făcut și un transfer, l-am luat pe Cărăruș de la Unirea Constanța, un jucător care se va integra în filozofia noastră”, a mai spus Eugen Beza.

CS Comunal Șelimbăr, în partea a doua a clasamentului Ligii 2 

CS Comunal Șelimbăr a terminat etapa a 5-a a Ligii a 2-a pe locul 12 din 20 de echipe, având în acest moment 6 puncte. Următorul meci din Liga 2 va avea loc pe teren propriu, contra nou-promovatei FC Brașov.

Foto: Valentin Macrea/ Sport Pictures 

 

 

Andrei PASCU 30 Aug. 2021, 18:22 Liga 2
Pe aceeași temă