Enciu pleacă fără regrete de la Suceava. Atacantul i-a dat în privat replica lui Costel Ilie. „Nu vreau scandal. Aștept să-mi trimită actele și salariul”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 12:17 Liga 2
Enciu pleacă fără regrete de la Suceava.** Atacantul i-a dat în privat replica lui Costel Ilie.

Marco Enciu, unul dintre cei șapte jucători care au plecat în această iarnă de pe Areni, s-a simțit dator să-i dea replica noului antrenor principal, Costel Ilie, care a declarat la un post de radio național că atacantul care a înscris în sezonul de toamnă două goluri pentru Rapid se plânge de condițiile întâlnite la Suceava.

„Am văzut că apar fel de fel de comentarii în ziare despre plecarea mea de la Suceava. Vreau să se înțeleagă că eu mi-am dorit să mă despart de Rapid încă din luna noiembrie și am informat conducerea clubului despre acest lucru. Adevărul este că nu m-am simțit bine la Suceava, însă nu vreau să dau vina pe nimeni pentru acest lucru. Referitor la ceea ce a declarat domnul Costel Ilie, care nu înțelegea de ce am acceptat condițiile de la Rapid, i-am răspuns telefonic, într-o discuție privată, spunându-i că am fost mințit”, a mărturisit atacantul care a ajuns astă vară pe Areni, de la Farul Constanța.

Pe de altă parte, Enciu a ținut să precizeze că nu s-a plâns niciodată de condițiile de la Suceava și nici n-a dat vreodată o declarație în acest sens. „Sunt conștient că mie, ca jucător, nu-mi fac bine asemenea discuții. Eu, când am acceptat oferta Rapidului am făcut-o plecând de la un salariu mai mare, considerând în mintea mea că la Suceava o să-mi fie mult mai bine. Ce a fost a fost, însă eu nu m-am plâns niciodată de ceea ce am găsit pe Areni, consider că nu este cazul să dau acum în echipă după ce am jucat acolo. Nu-mi stă în caracter să fac acest lucru, dar nici nu mi se pare corect ca ei să vorbească despre mine. Aș putea să spun și eu multe lucruri care nu le-ar face plăcere. Vreau să mă despart fără scandal și aștept ca cei de la Rapid să-mi trimită actele și salariul pe luna decembrie. Știu că sunt probleme în momentul acesta la echipă și sper să rezolve cât mai repede. Nu-mi fac probleme că aș putea să rămân fără angajament în această iarnă, pentru că sunt în discuții cu nu mai puțin de 5 echipe. Sper să-mi meargă mai bine acolo unde o să mă ducă soarta, pentru că în fotbalul românesc este acum un dezastru”, a precizat Marco Enciu.

„Enciu și alții se plâng de condițiile de până acum… Eu aș vrea să-i pun o întrebare lui Enciu. De ce a acceptat așa ceva? Eu îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut pentru Rapid Suceava și îi urez multă sănătate și baftă la viitoarea lui echipă. Viziunea mea despre fotbal este total diferită de cea a jucătorilor de care ne-am despărțit. Am făcut-o însă în condiții amiabile, sperăm să își găsească repede echipe. Nu pot spune că am tăiat în carne vie. Am încercat să facem o schimbare în bine, să umblăm la imaginea echipei, care a avut de suferit în ultimii ani. E adevărat că sunt destule lucruri care pot fi îmbunătățite la Rapid. Am discutat cu președintele Moldovan și cu cei care se ocupă de echipă și treburile au început să se miște”, a spus Costel Ilie la Sport Total FM.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 08 Jan. 2016, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă