Emoții pentru Rapid, după ce giuleștenii au jucat un amical cu Dinamo, iar magazionerul ”câinilor” a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Ovidiu Burcă: ”Sperăm ca lucrurile să nu degenereze”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jun. 2020, 18:58 Actualizat: 11 Jun. 2020, 21:18 Liga 2
Emoții pentru Rapid, după ce giuleștenii au jucat un amical cu Dinamo, iar magazionerul ”câinilor” a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Ovidiu Burcă: ”Sperăm ca lucrurile să nu degenereze”

Emoții inclusiv pentru Rapid, după ce magazionerul clubului Dinamo a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar meciul de sâmbătă din Liga 1 al ”câinilor” cu Chindia, cât și următoarele au fost anulate până când ancheta epidemiologică pe care DSP Bucureşti o va efectua nu se va încheia. Giuleștenii au jucat săptămâna trecută un amical cu trupa antrenată de Adrian Mihalcea, astfel că există riscul ca virusul SARS-CoV-2 să se fi răspândit și către echipa lui Dan Alexa.

Fix în urmă cu o săptămână, Rapid a jucat un amical la Săftica, la baza sportivă a ”câinilor”, un amical cu Dinamo, pierdut cu 0-1. Giuleștenii își fac acum gânduri negre după ce Cătălin Clincea, magazionerul clubului din ”Ștefan cel Mare”, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, iar acesta a avut contact cu jucătorii lui Dinamo.

Dacă noul test pe care îl va efectua va reconfirma infectarea magazionerului care acum se află la Institutul „Matei Balș” din Capitală, atunci există posibilitatea ca întreg clubul Dinamo, conducători, staff și jucători, să fie băgat în carantină 14 zile.

„Dinamo trebuie să informeze DSP-ul, iar autoritățile medicale să înceapă ancheta. Acea persoană trebuie să declare pe proprie răspundere dacă a avut contact cu jucătorii. Dacă a avut, vor intra 14 zile în izolare. Este în pericol nu doar meciul cu Chindia, ci și meciul din Cupă cu FCSB”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ștefan, pentru ProSport.

Ovidiu Burcă: ”Sper totuşi ca lucrurile să fie ok”

Ovidiu Burcă, președintele Rapidului, se teme ca ancheta epidemiologică să nu fie extinsă până în tabăra echipei sale, dacă vor fi găsiţi pozitiv şi alţi jucători dinamovişti.

”Am auzit şi au azi după ce am terminat întâlnirea cu Sandu şi da, e o veste pe care nu am procesat-o foarte bine. Din păcate, şi noi am avut un meci acum o săptămână. Sper totuşi ca lucrurile să fie ok. Pe de altă parte, şi în alte ţări s-au întâmplat să existe fotbalişti care au avut sau membri ai staffului. Sperăm ca lucrurile să nu degenereze şi chiar în momentul de faţă mi-e greu să anticipez ce se va întâmpla cu Dinamo, cu celelalte echipe, cu campionatul. Rămâne de văzut dacă se va confirma că, într-adevăr, această persoană este infestată”, a declarat Ovidiu Burcă, pentru TelekomSport.

Cele trei teste împotriva noului coronavirus efectuate până acum de Rapid, terminate înainte de amicalul cu Dinamo, sunt nule în acest moment, dacă au fost expuși. Ulterior, giuleștenii au jucat un amical cu Astra, care Astra a jucat astăzi un amical cu Petrolul.

”Noi am făcut deja trei teste. Urmează ca în următoarele 7 zile să facem un alt test. Din 14 în 14 zile facem teste. Cu cât ne vom apropia de competiţie, înainte de meciurile oficial, cu două-trei zile înainte toată lumea va fi testată. Noi am stabilit şi un regulament de ordine interioară, special conceput pentru această perioadă, cu restricţiile şi cu limităţie pe care atât sportivii, dar şi membri personalului auxiliar trebuie să le respecte în această perioadă. Pentru că e foarte complicat ca atunci când vei depista un caz în cadrul echipei, lucrurile sunt destul de greu de gestionat”, a mai spus Burcă.

ȘTIRI despre Dinamo și acest caz de infectare cu noul coronavirus a magazionerului ”câinilor” puteți citi pe ProSport:

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Jun. 2020, 18:58 Actualizat: 11 Jun. 2020, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă