Emil Săndoi, înaintea barajului Chindiei cu Concordia Chiajna: ”O dublă cât un întreg campionat!” De ce se teme antrenorul târgoviștenilor la manșa tur a barajului de menținere/promovare în Liga 1

Marius TUDOR 20 May. 2022, 10:51 Liga 2
Emil Săndoi, înaintea barajului Chindiei cu Concordia Chiajna: ”O dublă cât un întreg campionat!” De ce se teme antrenorul târgoviștenilor la manșa tur a barajului de menținere/promovare în Liga 1

Chindia Târgoviște va susține sâmbătă după-amiază, de la ora 15:30, în deplasare, primul joc al barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu Concordia Chiajna.

Echipa dâmbovițeană nu a stat rău în prima parte a campionatului, dar a avut evoluții modeste în play-out, fază a competiției în care a câștigat doar două meciuri din nouă disputate, în fapt cele lejere, cu deja-retrogradatele Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Emil Săndoi, înaintea manșei tur cu Concordia: ”Un baraj cât un campionat întreg, pentru noi”

Antrenorul Chindiei, Emil Săndoi, a prefațat ”dubla” cu Concordia Chiajna în termeni realiști, cu accentul că experiența echipei sale în Liga 1 poate fi factorul decisiv în aceste meciuri.

  • Chindia participă la acest baraj fiindcă a încheiat play-out-ul Ligii 1 pe locul 7, în timp ce Concordia sa clasat pe locul 5 în play-off-ul Ligii 2, profitând de faptul că echipa de pe locul 4, Steaua, care trebuia să meargă ea la această dublă manșă, nu a primit acest drept, fiind un club de drept public.

Domnule Săndoi, iată-ne ajunși în fața unui nou baraj, al treilea de când ați preluat-o pe Chindia, în urmă cu aproape doi ani. Cum vedeți dubla cu Concordia Chiajna și mai ales primul meci, programat sâmbătă, ora 15.30, pe terenul echipei din Liga 2?
Este un baraj cât un campionat întreg, pentru noi. Ne-am fi dorit să nu ajungem aici. Din păcate, asta a fost situația, iar acum trebuie să o scoatem la capăt. Întâlnim o echipă care își va vinde scump pielea, o echipă care nu are nimic de pierdut. Sunt câțiva jucători cu experiență în prima ligă la Chiajna.

Se va juca sâmbătă pe teren sintetic.
Da, acest lucru poate fi un impediment pentru noi. După cum știm cu toții, în prima ligă nu se joacă pe sintetic. În această săptămână am efectuat câteva antrenamente pe suprafață artificială, pentru a ne acomoda. Știm că gazonul sintetic de la Chiajna nu este chiar cel mai bun. Va trebui să fim concentrați și montați, pe toată durata jocului și să demonstrăm că suntem o echipă care a obținut rezultate bune și care, conjunctural, este în această situație de a juca baraj.

Ce probleme de lot sunt în acest moment?
Avem doi jucători incerți pentru sâmbătă, dar pe care îmi doresc din tot sufletul să îi avem apți pentru retur. Este vorba de Cornel Dinu și Mihai Butean.

”Trebuie să ne impunem, să fim responsabili”

În mod normal, experiența Chindiei la nivelul primului eșalon, vorbim despre trei sezoane consecutive în Liga 1, dar și forța de grup, ar trebui să facă diferența la acest baraj?
Da, așa ar trebui să se întâmple. Mă gândesc la perioada de când sunt eu aici. Am avut perioade cu rezultate foarte bune. Sper să nu se mai întâmple ca această echipă să ajungă la baraj. Trebuie să ne impunem, să fim responsabili. Când nu ești concentrat, fotbalul poate să îți aducă și lucruri neplăcute.

Se poate tranșa soarta barajului încă din prima manșă?
Trebuie să fim pregătiți pentru ambele manșe. Sper să fie maxim 180 de minute la capătul cărora echipa mai bună să câștige, iar acea echipă să fie Chindia Târgoviște.

Chindia, la al doilea baraj de menținere în Liga 1

Instalat pe banca echipei din Târgoviște în data de 1 iulie 2020, Emil Săndoi a condus echipa la barajul cu CS Mioveni după doar o lună și jumătate de la semnarea contractului, 2-0 la Ploiești și 1-1 la Mioveni. Chindia s-a menținut în Liga 1 într-un sezon afectat puternic de pandemia de coronavirus, la fel ca întreaga societate românească

Un an mai târziu, în vara lui 2021, cu fostul jucător al Craiovei pe bancă, Chindia a terminat campionatul pe cea mai bună poziție din istoria fotbalului târgoviștean, locul 7. A urmat și de această dată un baraj, semifinala pentru Conference League, pierdut cu 2-3 la Buzău în fața Viitorului (acum Farul). Chindia a abordat barajul din postura de câștigătoare a play-out-ului.

Acum, Chindia se va afla la al doilea baraj de menținere în Liga 1 de când joacă în prima ligă, de această dată urmând să întâlnească Concordia Chiajna.

Sute de fani însoțesc Chindia la Chiajna

Echipa târgovișteană va avea parte de sprijinul masiv al suporterilor în meciul de mâine, programat la o oră nu tocmai convenabilă, 15:30, în condițiile în care termometrele vor indica la ora jocului 31-32 grade la Chiajna.

Sute de fani vor fi alături de Florea & .co, o parte făcând deplasarea cu un autocar pus la dispoziție de club, iar grosul cu mașinile personale.

Chindia a stabilit o reciprocitate cu Concordia, la nivel de suporteri, urmând să beneficieze de 250 de bilete la partida de mâine.

Returul va avea loc peste o săptămână, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, acolo unde își dispută Chindia meciurile de pe teren propriu.

Echipa din Târgoviște se află deja la finalul celui de-al treilea sezon în Liga 1 și nu a disputat nici măcar un meci la ea în oraș, deși regulamentul îi permite să joace acasă în deplasare cel mult un an.

Declarațiile date de Emil Săndoi înainte de manșa tur a barajului dintre Concordia și Chindia:

Foto și video: Chindia Târgoviște

Marius TUDOR 20 May. 2022, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă