Emil Boc, despre posibilitatea ”privatizării” clubului Universitatea Cluj: ”Să nu vină din ăia… cioflingari.” În ce situație își va da acordul primarul Clujului

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jun. 2020, 19:19 Liga 2
Emil Boc, despre posibilitatea ”privatizării” clubului Universitatea Cluj: ”Să nu vină din ăia… cioflingari.” În ce situație își va da acordul primarul Clujului

Până când va anunța bugetul pe care Consiliul Local Cluj-Napoca îl va aloca pentru restul acestui an Universității Cluj, după ce la începutul acestei luni dădea asigurări financiare din partea autorităților locale, primarul Emil Boc (53 de ani) are o nouă remarcă asupra echipei de fotbal din Liga 2 și a investitorilor privați din acest sport.

Întrebat la Napoca FM când este dispus să ”privatizeze” Universitatea Cluj, club susținut financiar din bani publici și apoi din sponsorizări, edilul-șel al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a spus în ce condiții ar fi de acord să cedeze gruparea ”studențească”.

Emil Boc și cedarea ”U” Cluj: ”Îmi voi da acordul doar dacă este extrem de serios”

Emil Boc vrea investitori ”extrem de serioși” la ”U” Cluj, nu ”cioflingari” (n.r. – adică om care nu se pricepe la nimic și care tot ce face, face rău. Sau persoană care se îmbracă bine și se împodobește pentru a părea înstărită, potrivit DEX-ului).

”Dacă ar fi un investitor serios, dar eu nu am văzut, deocamdată, în fotbal… Să nu vină din ăia… cioflingari, care doar să caute lucruri mărute. Brandul “U” Cluj nu își permite să fie atins sau murdărit cu nimic. Trebuie să fie transparent, curat, pentru că e atât de puternic brandul acesta, ”U”, în Transilvania, în România și în Cluj, încât aici nu ne putem juca cu încercare și eroare. Acum își asumă primăria, cu universitățile, cu finanțare cât poate din bani publici, să își urmeze un parcurs curat, un parcurs cinstit, să ajungem, încet, spre vârful piramidei. Evident că suntem deschiși la o analiză cu investitori serioși, transparent, public. Pentru că acest proiect este al comunității noastre și nu ne permitem să-l compromitem. Dar nu suntem împotriva unui partener. Dar, în acest moment, sunt firme private care vin, ajută clubul Universitatea prin sponsorizări și prin. participări. Dar, dacă va veni un investitor, oricare ar fi el, noi stăm la masa de discuții. Nu voi refuza niciodată, dar îmi voi da acordul doar dacă este extrem de serios”, a declarat Emil Boc, recunoscând, astfel, și puterea pe care o are asupra Universității Cluj și a conducătorilor ei.

În trecutul său apropiat, clubul de fotbal Universitatea Cluj a falimentat în 2016 sub comanda lui Florian Walter. Tot în acel an, actuala echipă aflată acum în Liga 2 pornea din Liga a 4-a, sub numele de ”ACSF Alb-Negru al Studenților Clujeni” și după doi ani revenea la numele de FC Universitatea Cluj, după ce primea mărca de la primăria Cluj-Napoca.

În luna noiembrie a anului trecut, 2019, Universitatea Cluj a aniversat 100 de ani de la înființare.

În acest moment, ”U” Cluj trece printr-o criză financiară, după un sezon complet ratat din cauza managementului aplicat în vara trecută, după ce se rata promovarea în Liga 1 la barajul cu FC Hermannstadt. În această ediție de campionat a ajuns să aibă emoții în privința menținerii în Liga 2, însă a avut noroc cu ”înghețarea” sezonului din cauza pandemiei de COVID-19, fiindcă FRF a luat decizia ca nimeni să nu retrogradeze.

Discuția despre Universitatea Cluj are loc în finalul intervenției la Napoca FM:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Jun. 2020, 19:19 Liga 2
Pe aceeași temă