Edward Iordănescu, noul antrenor al Petrolului? Cele două părți s-ar fi înțeles în condițiile în care echipa promova în Liga 1

Marius ANGHEL 04 Aug. 2020, 17:14 Liga 2
Edward Iordănescu, noul antrenor al Petrolului? Cele două părți s-ar fi înțeles în condițiile în care echipa promova în Liga 1

Petrolul a rămas fără antrenorul Costel Enache (47 de ani) la finalul acestui sezon în care s-a ratat din nou promovarea în Liga 1. Conducerea este în cautarea unui nou staff tehnic, iar printre cei doriți se află și Edward Iordănescu (42 de ani), ultima dată la Gaz Metan Mediaș, echipă pe care a dus-o în play-off-ul Ligii 1.

Potrivit GSP.ro, fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu s-ar fi înțeles deja cu reprezentantul principalului finanțator al clubului ploieștean, însă încă nu a semnat contractul. De fapt, acordul dintre cele două părți fusese dat în urmă cu ceva timp, în speranța că echipa ajunge în Liga 1. Acum, Iordănescu jr. se gândește dacă să mai accepte oferta Petrolului sau nu, condițiile fiind altele.

Edward Iordănescu, ofertat de Petrolul când antrenor încă era Costel Enache

Nu este prima dată când Edward Iordănescu este ofertat de Petrolul, acesta refuzând în trecut clubul ploieștean. Acum se încearcă din nou aducerea antrenorului care are o Supercupă câștigată cu CFR Cluj, în 2018, și care de curând spunea că regretă că ”lupii” au ratat promovarea.

”Chiar dacă FC Argeș e un club cu tradiție în fotbalul românesc și are tot respectul meu, îmi pare foarte rău pentru Petrolul că a ratat promovarea. Petrolul și Rapid au fost favoritele mele pentru promovare. Una s-a stins!! Vdm Rapidul!!”, scria Iordănescu pe contul său de socializare.

Sursa citată mai sus precizează că Mădălin Mihailovici, reprezentantul firmei Veolia, principalul acționar al clubului prahovean, a avut o discuție ”cu cărțile pe față” în care Iordănescu jr. și-a ”spus clar obiectivele și deciziile de la care nu se abate, iar Mihailovici i-a garantat stabilitate financiară și mână liberă la transferuri”. Însă gsp.ro, mai scrie și că ”tot planul de bătaie era valabil pentru Liga 1!”.

Acum, antrenorul se gândește dacă să mai accepte sau nu oferta, având în vedere că și liga în care va juca Petrolul este tot cea secundă. Celelalte detalii stabilite ar fi aceleași.

Ca antrenor principal, Edi Iordănescu a antrenat echipele FCSB, FC Vaslui, Fortuna Poiana Câmpina, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CSKA Sofia, Astra, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș.

Petrolul a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 5, peste Rapid și sub UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, iar în sezonul următor va evolua pentru al treilea an la rând în eșalonul secund.

Marius ANGHEL 04 Aug. 2020, 17:14 Liga 2
Pe aceeași temă