Echipele au liber, din partea FRF, să încalce protocolul medical! Reacția lui Răzvan Burleanu după ce Rapid nu a respectat condițiile de pregătire, iar adversarele din play-off au făcut plângeri: ”În fotbal e ca în societate”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2020, 09:13 Actualizat: 29 May. 2020, 09:18 Liga 2
Echipele au liber, din partea FRF, să încalce protocolul medical! Reacția lui Răzvan Burleanu după ce Rapid nu a respectat condițiile de pregătire, iar adversarele din play-off au făcut plângeri: ”În fotbal e ca în societate”

Încălcarea protocolului medical de către Rapid va rămâne nesancționată, în ciuda plângerilor adversarilor din play-off-ului Ligii 2, care au fost revoltați că giuleștenii au încălcat condițiile de pregătire impune de autorități, în timp ce ei se chinuie să le respecte ad litteram. A spus-o chiar Federația Română de Fotbal, prin președintele Răzvan Buleanu, for din partea căruia se aștepta, de către rivalele alb-vișiniilor la promovare, o reacție oficială despre această problemă.

Cu alte cuvinte: cluburile au liber să încalce ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, fiindcă nu vor fi sancționate de către FRF, entitatea care organizează play-off-ul de promovare din Liga 2.

Răzvan Burleanu, despre încălcarea protocolului medical: ”Nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv”

Campionii FC Argeș a amenințat chiar că se retrage din competiție, CS Mioveni și Turris Oltul au avut și ele reacții de nemulțumire față de lipsa de fair-play a trupei antrenate de Dan Alexa, iar UTA a propus chiar excluderea din play-off sau depunctarea pentru Rapid. Echipa antrenată de Dan Alexa a fost surprinsă încălcând condițiile de pregătire impuse prin susținerea antrenamentului cu mult mai multe persoane pe un teren, deși este permis cu maximum patru sportivi.

”Sunt plângeri din partea aproape tuturor cluburilor din Liga a 2-a. Subiectul sancţiunilor este unul discutat cu cluburile de Liga 1 şi Liga a 2-a. Toate cluburile, atât cele din Liga 1, cât şi cele din Liga a 2-a, au susţinut că nu este nevoie să aplicăm sancţiuni pe linie sportivă. Prin urmare, astăzi, Rapid sau orice alt club care ar încălca protocolul medical nu poate fi sancţionat din punct de vedere sportiv. Ci doar de către o instituţie a statului, care ar putea să aplice o amendă contravenţională”, a spus Răzvan Burleanu la TelekomSport.

Cluburile din play-off-ul Ligii 2 nemulțumite că Rapid a încălcat protocolul medical și care au sancționat verbal trupa giuleșteană trebuie să se mulțumească doar cu dezamăgirea lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Foto: captură TelekomSport

”Ai nevoie de reguli stricte. Altfel, fiecare va încerca să păcălească sistemul”

Președintele FRF și-a arătat însă dezamăgirea față de modul în care rapidiștii au decis să ”păcălească sistemul” și spune că i s-a promis că nu vor mai ”repeta această greșeală”.

”Acest caz, din punctul meu de vedere, evidențiază că în fotbal, ca și în societate, în general, ai nevoie de reguli stricte. Altfel, fiecare va încerca să păcălească sistemul, să găsească o scurtătură și așa mai departe.

Sunt şi eu dezamăgit atunci când văd că nu poate fi respectată o înţelegere, în cazul nostru un protocol, pierzându-se din vedere riscurile uriaşe în ceea ce privește siguranţa şi sănătatea jucătorilor. Înţeleg, în acelaşi timp, că şi clubul şi-a luat toate măsurile pentru a nu se mai repeta această greşeală”, a mai declarat Burleanu.

Ovidiu Burcă: ”Au luat în calcul nu doar jucătorii prezenți, dar și masorii, magazinerul și manechinele”

Dacă imaginile surprinse de TelekomSport cu încălcarea regulamentului de pregătire de către Rapid sunt clare ca lumina zilei, Ovidiu Burcă, președintele devenit director general la Rapid după ce locul său a fost luat de antrenorul principal demis Daniel Pancu, a găsit o scuză penibilă, demonstabilă în secunda 1 (foto principal). Acesta a spus că jucătorii respectivi de pe terenul de antrenament ar fi fost, de fapt, masorii, magazionerul sau manechinele.

Este adevărat că suferim la capitolul infrastructură beneficiind de un singur teren de antrenament. Deși în aceste condiții antrenorii sunt obligați să rămână pe teren aproape întreaga zi, jucătorii se pregătesc în grupe de câte patru și se intersectează doar în anumite momente când intră sau ies de pe teren. Cei care au monitorizat dintr-un balcon efectivul rapidist aflat la antrenament au luat în calcul nu doar jucătorii prezenți, dar și masorii, magazinerul și manechinele parte integrantă în ședința de pregătire”, a spus Ovidiu Burcă pentru ProSport.

În play-off-ul de promovare vor juca UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid (toate trei cu câte 19 puncte). Mini-turneul de cinci etape ar trebui să debuteze pe 4 iulie, iar programul meciurilor încă nu a fost stabilit. Primele două clasate din acest play-off vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 29 May. 2020, 09:13 Actualizat: 29 May. 2020, 09:18 Liga 2
Pe aceeași temă