E o ruină | Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinișanu” se surpă. Galeria Politehnicii a primit o veste proastă înaintea derby-ului cu UTA

Marius ANGHEL 02 May. 2017, 14:03 Liga 2

Cu toate că derby-ul dintre ASU Poli și UTA Bătrâna Doamnă va avea loc tocmai peste trei etape de Liga 2, în runda a 35-a, cele două rivale din Vestul țării au început însă de săptămâna trecută să își facă planurile pentru meciul direct. Timișorenii au decis ca jocul cu UTA să aibă loc pe stadionul „Dan Plătinișanu”, nu pe Știința, acolo unde au evoluat în mare parte din acest sezon. Și data a fost deja stabilită, partida urmând a avea loc duminică, 21 mai, de la ora 19:00.

Fanii Politehnicii au primit o veste cât se poate de proastă. Conform TMsport.ro, Peluza Sud a „Marelui Oval” nu va mai fi toată deschisă la derby-ul Timișoara – Arad, deoarece stadiul avansat de degradare al stadionului a produs surpări în zonă, iar anumite porțiuni vor fi închise (foto jos).

Inițial, liderii galeriei Politehnicii fuseseră anunțați de Marțian Doroș, cel care se ocupă de baza sportivă, că Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinișanu” va fi închisă din rațiuni de securitate. Însă, între timp, proprietarul arenei, Consiliul Județean Timiș, a hotărât să închidă mai multe alveole unde există pericol, care ar însuma total un sector.

Decizia va afecta astfel galeria alb-violetă, care nu se va putea „desfășura” în derby-ul cu UTA pe toată suprafața respectivei peluze, iar coregrafia pe care o pregătesc ar putea avea, la rândul ei, de suferit. Problema majoră rămâne securitatea stadionului „Dan Păltinișanu”, care a fost inaugurat la 1 mai 1963 și a împlinit, ieri, 54 de ani. Ridicată pe un val de pământ, arena se confruntă cu problema faptului că solul se surpă.

Cât îi privește pe suporterii echipei UTA, club arădean care în partida tur cu ASU Poli a acordat aproximativ 100 de bilete pentru fanii timișoreni, aceștia vor avea posibilitatea să vină într-un număr impresionant pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Clubul timișorean va da rivalilor, potrivit TMsport.ro, 5.000 de bilete pentru Peluza Nord.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU și TMsport.ro

Marius ANGHEL 02 May. 2017, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă