Petrolul l-a prezentat pe atacantul Steve Beleck înainte de derby-ul cu ”FC U” Craiova. Viorel Moldovan s-a decis și în privința celorlalți doi străini testați în ultima săptămână

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 15:21 Liga 2
Petrolul l-a prezentat pe atacantul Steve Beleck înainte de derby-ul cu ”FC U” Craiova. Viorel Moldovan s-a decis și în privința celorlalți doi străini testați în ultima săptămână

Petrolul continuă să facă legitimări și la aproape două luni distanță de când a început noul sezon de Liga 2. Steve Leo Beleck A`Beka (27 de ani), fost jucător în România la CFR Cluj, a fost prezentat oficial la echipa antrenată de Viorel Moldovan.

Atacantul francez de origine cameruneză a venit în România de la începutul lunii octombrie, a trebuit mai întâi să stea izolat după ce a fost depistat cu noul coronavirus, iar apoi a fost testat la antrenamente.

Steve Beleck a semnat cu Petrolul. Ultima dată a jucat la Catania

Francezul Steve Beleck, ultima dată dată jucător la Catania, în liga a treia din Italia, pentru care a avut ultimul meci la 30 iunie 2020 (3-2 cu Virtus Francavilla), a semnat cu Petrolul un contract valabil până la finalul sezonului actual, cu drept de prelungire în cazul în care echipa reușește promovarea.

În cariera sa a mai jucat în România la CFR Cluj, în 25 de meciuri de Liga 1 în sezonul 2015/2016, când a și înscris de 4 ori, dar are și multe echipe importante din diferite țări pentru care a evoluat, precum Udinese, Fiorentina (Italia), AEK Atena (Grecia) sau Watford (Anglia).

La CFR Cluj, Beleck a lucrat cu Francisc Dican, actualul antrenor secund al Petrolului.

Petrolul, după ce l-a achiziționat pe Beleck: ”Vine și cu un plus de experiență, ținând cont de CV-ul său bogat”

Belek a jucat în Grecia, Italia, Anglia, Belgia, România și Turcia.

”Formația noastră și-a completat compartimentul ofensiv, după ce a ajuns la un acord cu atacantul francez Steve Leo Beleck A`Beka. Acesta a parafat, cu FC Petrolul Ploiești, un angajament valabil până la finalul sezonului, cu clauză de prelungire în cazul promovării.

După ce s-a pregătit, în ultima săptămână, sub comanda lui Viorel Moldovan, Beleck a devenit, de astăzi, oficial jucătorul „galben-albaștrilor”, semnând contractul cu gruparea petrolistă chiar în ziua în care fiica sa a împlinit un an!

În vârstă de 27 de ani, atacantul născut la Yaounde (Camerun), dar având cetățenie franceză, vine și cu un plus de experiență, ținând cont de CV-ul său bogat, în care se regăsesc echipe precum Udinese Calcio, AEK Atena, Watford, Stevenage, Mons, Fiorentina, Crotone, Mantova, CFR Cluj, Umraniyespor, Balikesirspor, Rieti sau Catania. De remarcat faptul că, la precedenta sa experiență în fotbalul românesc, în sezonul 2015-2016, a câștigat Cupa României cu CFR Cluj, formație pentru care a bifat, în total, șase goluri în 31 de apariții. Tot la CFR Cluj l-a avut ca antrenor pe Francisc Dican, actualul asistent al lui Viorel Moldovan în staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor”.

Bun venit, Leo Beleck!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Atacantul camerunezo-francez a trebuit să stea mai întâi în carantină când a ajuns în România, fiindcă a ieșit pozitiv la COVID-19.

Samnick și Salif Cisse n-au rămas la Petrolul

Cât îi privește pe ceilalți doi jucători străini testați de Viorel Moldovan alături de Steve Beleck, Richard-Quentin Samnick și Salif Cisse, aceștia nu au fost păstrați în lot și deja au părăsit Ploieștiul, mai anunță clubul care joacă pe stadionul ”Ilie Oană”.

”În altă ordine, ceilalți doi jucători care au participat, săptămâna trecută, la antrenamentele petroliștilor, fundașul central Richard-Quentin Samnick și Salif Cisse, au părăsit Ploieștiul, ei neintrând în calcule pentru un eventual transfer”, a informat Petrolul.

În această săptămână, Petrolul a trecut cu 2-1, după prelungiri, de Metaloglobus, în turul 4 al Cupei României, iar duminică, de la ora 15:00, joacă pe teren propriu cu liderul clasamentului, U Craiova 1948 SA, în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casa-lupilor-galbeni-vizitata-noaptea-de-olteni-inainte-de-petrolul-fc-u-craiova-cum-au-marcat-prezenta-la-ploiesti-suporterii-din-peluza-sud-97-foto-19153822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-trei-noi-jucatori-straini-in-lot-cu-care-viorel-moldovan-vrea-sa-completeze-lotul-ploiestenii-au-mai-bifat-insa-si-o-despartire-dintre-fotbalistii-adusi-in-vara-19152593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-cu-ultimul-transfer-pregatit-de-petrolul-fostul-atacant-al-cfr-ului-are-covid-19-si-a-fost-carantinat-intr-un-hotel-din-ploiesti-19152204

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă