E care pe care! Erik Lincar așteaptă cu brațele deschise returul Dinamo – ”U” Cluj: ”Va fi infernul la București, dar mizez pe bărbăția și forța grupului”. Situația lotului înaintea deplasării în ”Ștefan cel Mare”

Andrei PASCU 26 May. 2022, 19:12 Liga 2
E care pe care! Erik Lincar așteaptă cu brațele deschise returul Dinamo - ”U” Cluj: ”Va fi infernul la București, dar mizez pe bărbăția și forța grupului”. Situația lotului înaintea deplasării în ”Ștefan cel Mare”

”U” Cluj va disputa, duminică, de la 21:00, returul barajului pentru Liga 1 contra lui Dinamo. Partida, ce va fi în format live-text pe Liga2.ro, a fost prefațată de Erik Lincar, care a încercat, în cadrul unei conferințe de presă, să mute o parte din presiunea care apasă pe jucătorii săi.

Lincar e convins că nu doar pe Universitatea Cluj va fi presiunea, ci și pe Dinamo. Până la urmă, ardelenii vor să promoveze în Liga 1 de ani de zile, iar în acest sezon sunt cel mai aproape, pe când bucureștenii se află într-o situație foarte complicată, posibila primă retrogradare din prima divizie.

Erik Lincar, înainte de returul Dinamo – ”U” Cluj: ”Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe”

Antrenorul ”studenților” are încredere că jucătorii lui, în primul rând, vor fi bine din punct de vedere mental, că vor putea gestiona situația și faptul că tribunele stadionului din ”Ștefan cel Mare” vor fi pline până la refuz. Un context asemănător a fost în partida tur, de pe Cluj Arena, când fanii Universității Cluj au venit la meci într-un număr foarte, foarte mare.

Știe toată lumea ce presiune apasă pe acest joc. Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe și cred eu că asta va continua să cântărească și în acest joc de la București, din Ștefan cel Mare. Sincer, mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații. Ceea ce vreau să spun este că acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult.

Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo și noi chiar ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, mai ales prin prisma suporterilor care au venit în număr mare în ultimul timp pe acest stadion.

Le mulțumesc încă odată. Poate la un moment dat lumea nu a înțeles mesajul meu, dar m-am bucurat enorm când am reușit să joc cu 20.000 de mii de suporteri în tribună la cele două jocuri importante pentru noi, cu FC Hermannstadt și cu Dinamo.

În același timp, nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze și pe noi și aici aș vrea să fac doar o mică remarcă. Am avut un om mai puțin din minutul 72. Dinamo a avut un om în plus și nu știu dacă și-a creat după acel moment o situație foarte clară de a marca și noi am reușit să marcăm în minutul 82, care sper să ne ajute în obținerea obiectivului.

Cu siguranță ne va aștepta infernul la București, dar mizez foarte mult pe bărbăția, pe forța grupului, care am spus că va face diferența în acest dublu meci cu cei de la Dinamo și am mare încredere că ei vor fi puternici și că vor rezista tuturor presiunilor care vor fi în acea seară”, a declarat Erik Lincar la conferința de presă premergătoare jocului cu Dinamo.

Erik Lincar se teme și de valoarea individuală a jucătorilor de la Dinamo

Nu doar de forța grupului lui Dinamo se teme Erik Lincar. E convins că și calitatea individuală a jucătorilor lui Dușan Uhrin poate face diferența în anumite momente ale returului, remarcând și câteva nume.

Cosmin Matei, Balthazar Pierret sau Antoni Ivanov sunt printre fotbaliștii care pot face diferența pentru Dinamo în partida de duminică, în opinia lui Erik Lincar:

În altă ordine de idei, este adevărat, întâlnim un adversar foarte puternic. Nu cred că locul celor de la Dinamo era să joace acest meci de baraj. Consider că au jucători foarte, foarte interesanți, pe care mi-aș fi dorit să-i antrenez, dar vedeți, printr-o situație conjuncturală s-a intrat într-o zonă psihologică din care a fost foarte greu să mai iasă.

E adevărat că în iarnă au adus jucători de valoare, care la multe cluburi au făcut performanță și zic eu, e o echipă care până la urmă ar fi avut forța să evite acest joc de baraj. Individual, știm foarte bine că sunt jucători excelenți și aici mă refer la un Matei, la un Pierret, la un Ivanov”.

”U” Cluj, cu lotul complet înaintea returului cu Dinamo

Problemele medicale ale Universității Cluj nu mai există. Din fericire pentru antrenor, cei trei-patru jucători care au avut probleme vor fi în formă maximă la ora partidei cu Dinamo, astfel că poate pune pe teren cel mai bun prim 11.

Am avut trei, patru jucători cu probleme, dar astăzi, în principiu, s-au antrenat și separat, dar zic eu că la ora jocului toată lumea va fi aptă.

Am încercat să-i conving pe jucătorii mei să înțeleagă că jocul pornește de la 0-0, să considere că e doar prima manșă și că mergem la București să obținem un rezultat bun și că a doua manșă se va desfășura la Cluj peste încă o săptămână.

Îmi doresc foarte mult să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută și să mergem cu încredere și cu speranță că putem obține un rezultat bun la București”, a mai declarat Erik Lincar.

Gabriel Giurgiu: ”Nu doar banii contează în momentul acesta”

Managerul sportiv Gabriel Giurgiu a participat și el la conferința de presă premergătoare partidei cu Dinamo. Declarația lui:

Ultimele 10 zile le-am trăit cu maxim interes, am încercat să fim cu toții alături de echipă, de staff, pentru că e important să ne simtă aproape.

Vizavi de motivația financiară, sunt anumite bonusuri pe care le au în contract, sunt anumite extra-bonusuri pe care le pot primi în eventualitatea unei promovări în Liga 1 și sunt convins că nu doar banii contează în momentul acesta, pentru că în momentul în care intri în teren te gândești foarte mult la victorie, la promovare și la ceea ce înseamnă să ajungi în Liga 1 cu U Cluj”.

”U” Cluj va avea cel puțin 1.300 de suporteri în ”Ștefan cel Mare”

Returul barajului pentru Liga 1, dintre Dinamo și Universitatea Cluj, se va disputa cu casa închisă! Miercuri dimineață anumiți fani ai ”câinilor roșii” au anunțat pe site-urile de socializare că nici la case nu se mai găsesc tichete, asta după ce online fuseseră deja epuizate.

Va fi o presiune incredibilă pe Universitatea Cluj din perspectiva oamenilor care vor veni pe stadion la disputa de duminică. Arena, cu o capacitate de ceva mai mult de 15.000 de locuri, va fi plină.

Suporterii Universității Cluj vor face deplasarea într-un număr important în București. Dinamo le-a distribuit 1.300 de bilete.

Steagu’ sus în numele Universității Cluj!

Duminica 29 mai, avem deplasare în Ștefan cel Mare pentru meciul decisiv la baraj, de la ora 21:00!

Informații din partea fraților noștri:
– avem 1.300 de locuri în sectorul oaspeți dedicate Șepcilor Roșii.
– costul unui bilet este de 5 lei.
– biletele se vor achiziționa numai de la stadionul Dinamo, ne organizăm noi să colectăm banii din timp și să distribuim biletele eficient.
– pentru cei ce se vor deplasa cu mașini personale nu se asigură loc de parcare în baza Dinamo.

Drumu’-i lung și greu până acolo pentru noi, însă nu se compară cu parcursul Universității până în acest punct, trebuie să fim lângă U!

Noi cântăm doar Haide U!”, a anunțat Peluza Șepcile Roșii.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Universitatea Cluj
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/20-de-cluburi-au-primit-licenta-pentru-noul-sezon-de-liga-1-printre-care-si-fc-buzau-participanta-in-play-out-ul-ligii-2-gaz-metan-si-clinceni-nu-sunt-printre-ele-19232952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/va-fi-infern-in-stefan-cel-mare-returul-dinamo-u-cluj-se-va-disputa-cu-casa-inchisa-iar-fanii-cainilor-mai-gasesc-cu-greu-bilete-19232853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-incaseaza-jucatorii-universitatii-cluj-in-cazul-promovarii-in-liga-1-un-rezultat-pozitiv-cu-dinamo-le-baga-in-conturi-sume-importante-19232810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u21-abordeaza-urmatoarea-actiune-cu-trei-fotbalisti-din-liga-2-campioana-petrolul-si-doua-echipe-din-play-out-trimit-jucatori-la-lotul-convocat-de-florin-bratu-19232761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-dinamo-putea-avea-alta-soarta-marius-avram-a-comentat-arbitrajul-lui-catalin-popa-este-exact-acelasi-lucru-daca-portarul-ar-fi-iesit-si-i-ar-fi-dat-un-pumn-in-gur-19232742

Andrei PASCU 26 May. 2022, 19:12 Liga 2
Pe aceeași temă