Dunărea Galați este pregătită să atace promovarea

Marius ANGHEL 24 Jul. 2013, 13:50 Liga 2
Dunărea Galați** este pregătită să atace promovarea

Obiectivul echipei gălățene din liga a doua este formarea unei echipe care să poată promova dacă se va ajunge la dispariția Oțelului din Liga I

FCM Dunărea se află la un nou început de drum, cu modificări în conducerea executivă, cu un nou staf tehnic și cu schimbări substanțiale în structura lotului. Fostul director general adjunct de la Oțelul, Ilie Hagioglu, este acum președinte al Comitetului Director de la FCM Dunărea, acest spunând că se dorește pregătirea echipei ca variantă de rezervă în cazul în care Oțelul va dispărea din prima ligă.

„Nu se pune problema să atacăm promovarea în următorul sezon, nici nu o vom face cât timp Oțelul va reprezenta fotbalul gălățean în prima ligă. Dar trebuie să fim pregătiți să putem promova dacă se va întâmpla vreo nenorocire cu Oțelul. Acum încercăm să formăm o echipă competitivă bazată pe jucători tineri gălățeni”, ne-a declarat Ilie Hagioglu.

Noua conducere tehnică îl are ca antrenor principal pe Ioan Balaur (fost secund la Oțelul), care este ajutat de secunzii Daniel Iftode și Tudorel Călugăru, plus preparatorul fizic Ionel Tămășanu.

În ceea ce privește componența lotului de jucători, s-au produs modificări substanțiale față de sezonul trecut, cu opt noi achiziții și zece fotbaliști plecați. „Dispunem de un lot numeros, dar cu multe noutăți. Avem mulți jucători sub 21 de ani și doresc o integrare rapidă a acestora. Nu va fi deloc ușor, dar sperăm să scurtăm cât mai mult perioada de omogenizare și să ajungem la un randament corespunzător eșalonului în care activăm”, ne-a declarat antrenorul Ion Balaur.

De ieri, cantonament la Târlungeni

Pregătirile au demarat pe 15 iulie și au continuat la Galați până luni. De ieri dimineață, comandamentul general s-a mutat în Țara Bârsei, la Tărlungeni, o localitate din județul Brașov cu un modern complex sportiv și condiții optime de pregătire. Aici vor rămâne dunărenii până pe 4 august, perioadă în care se va urmări realizarea unor acumulări fizice cât mai consistente.

„În aceste 12 zile nu vom susține niciun meci de verificare, acestea urmând a avea loc după 10 august. Preconizăm să disputăm în jur de șapte astfel de meciuri, care să ne ajute la omogenizarea echipei”, a mai precizat antrenorul Ioan Balaur.

Stafful tehnic are la dispoziție un lot alcătuit din 26 de jucători: Olaru, Comănescu, Trihenea – Radu, Asanache, Șomodean, Ghiocel, Hristian, Matei, Chebac, Apostol, Negoescu, Voicu, Valentin Ion, Sorin Drăgan, Grosu, Comșa și Moroșanu – jucători care au evoluat și în sezonul trecut, plus Bârlădeanu – revenit după împrumutul la Farul Constanța, Sorin Cucu („oțelar”, fost la FCM Tg. Mureș), Moise, Șt. Lupu și Gohoreanu – toți de la Oțelul II, Neagu – de la Delta Tulcea, Sfrijan și Istrate, transferați de la Corona Brașov. Se va alătura lotului în cantonament și turcul Cenk Firat (Oțelul II), după ce își va rezolva problema cu viza.

Dintre cei care au jucat la Dunărea sezonul trecut, pentru Stelian Cucu și Cristea sunt discuții pentru a fi transferați, Panait s-a întors la Ploiești, Cristescu a plecat la Suceava, Gueye la CS Universitatea Craiova, Chipirliu a revenit la Oțelul, Teleagă și Stoica sunt în căutare de echipe, iar la Daniel Florea și Enache s-a renunțat.

Sursa: Viața liberă

Marius ANGHEL 24 Jul. 2013, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă