Clubul care l-a format pe Tudorie amenință Oțelul cu un proces la TAS. Vrea jumătate din banii pe care Steaua îi dă pe atacant

Clubul care l-a format pe Tudorie amenință Oțelul cu un proces la TAS.** Vrea jumătate din banii pe care Steaua îi dă pe atacant

Conducătorii cluburilor Oțelul și FCSB au ajuns la un acord de principiu pentru transferul atacantului gălățean Alexandru Tudorie (foto) la echipa bucureșteană, steliștii urmând să plătească 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un eventual transfer ulterior, conform lui Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului gălățean.

„Din câte știu, administratorul special (n.r. – Vlad Răpișcă) și domnul Argăseală (n.r. – președintele FCSB) au ajuns la un numitor comun, urmând să semneze și actele. Alex e un copil care își dorește foarte mult să joace la Steaua, mai ales că am retrogradat. Pentru el, nu e important acum aspectul financiar. Suma de transfer este de 200.000 de euro plus 25 la sută dintr-un viitor transfer”, a declarat Burcă.

Aseară era programată o întâlnire a lui Răpișcă cu oficialii de la Steaua, cu șanse mari de a se finaliza prin semnarea documentelor de transfer.

Însă, o parte din suma de transfer este revendicată de ASCM Dunărea Galați, noua denumire a grupării Steaua Dunării, la care a fost timp de aproape doi ani Tudorie înainte de trece la Oțelul, când avea 12 ani, conform spuselor jucătorului. Ilie Hagioglu, vicepreședinte ASCM Dunărea, spune că gruparea sa trebuie să primească jumătate de sumă, în cazul unei eventual transfer al lui Tudorie de la Oțelul la altă formație, conform unui contract încheiat în momentul treceri jucătorului de la Steaua Dunării la Oțelul.

„Dacă se va realiza acest transfer și nu ne vom primi banii cuveniți imediat ce sunt plătiți, avem pregătit un memoriu prin care reclamăm Oțelul la FRF. Ne așteptăm să se prevaleze de statutul de insolvență și prevederea din legislație care suspendă litigiile pe perioada insolvenții, pentru a nu ne da banii respectivi. Tocmai de aceea, suntem hotărâți să ajungem chiar și la TAS. Acești bani îi vom folosi pentru a crește și alți jucători de valoare, vor fi destinați centrului de copii și juniori”, a declarat Hagioglu.

Tudorie nu este singurul jucător de la Oțelul pentru care cei de la ASCM Dunărea spun că dețin dreptul de a primi 50 la sută dintr-un eventual transfer, același lucru fiind valabil în cazurile lui Cosmin Stoian, Robert Moglan și nu numai.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă