„Dacă avea și minte, acum el era jucător de echipa națională”. Hagioglu îi dă o a doua șansă lui Avram, jucătorul Oțelului de 100 de kilograme

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 14:06 Liga 2

Rămas fără majoritatea jucătorilor pe care i-a avut sezonul trecut în Liga 1, FC Oțelul a apelat la singura variantă ieftină disponibilă pentru a putea forma un lot și a începe campionatul în eșalonul secund. Tinerii jucători aflați sub contract cu clubul gălățean, împrumutați sau nu până atunci la alte echipe din fotbalul românesc, au venit sub comanda lui Daniel Florea pentru a încerca să țină în viață Oțelul și să ducă mai departe tradiția clubului ce în 2011 se încorona campioană.

Unul dintre aceștia este și Alexandru Avram (24 ani), un mijlocaș ofensiv ce măsoară 1,95 metri și are puțin peste 100 de kilograme. Gălățean de origine, Avram a semnat în vară cu Oțelul pe două sezoane după ce în ultimi trei ani renunțase la fotbal și plecase la muncă în Italia. Considerat la 21 de ani ca fiind unul dintre tinerii de mare perspectivă ai fotbalului românesc, mijlocașul a revenit pe teren, însă pauza pe care a luat-o între timp se simte și acum, astfel că mai are de tras la antrenamente pentru a avea o formă fizică și sportivă bună. Chiar și așa, în cele trei scurte apariții pe care le-a avut în acest sezon în tricoul Oțelului, Avram a reușit să înscrie de două ori, în meciul de la Berceni pierdut cu 2-3.

Despre Avram a vorbit în emisiune Lider Sportiv de la Pro FM Lider FM și Ilie Hagioglu, fostul mare portar al clubului Oțelul. „Pentru Alex Avram m-am bătut cu toată lumea. Cu Ioan Nicu am avut discuții dure în momentul când l-am luat de la Liceul cu Program Sportiv. Dacă avea și minte, acum el era jucător de echipa națională. Dar are o vârstă, 24 de ani, la care poate reveni și poate juca. Alții la 24 de ani abia au promovat pe la echipa mare în timp ce el are deja meciuri în Liga 1. El mai are de dat câteva kilograme jos, are calități cum la momentul ăsta sunt puțini jucători în țară. Dacă îi va veni mintea la cap nu va fi târziu”, a spus Ilie Hagioglu.

La fel ca Avram, și Oțelul are de tras pentru a reveni în prim-planul fotbalului românesc. Clubul gălățean e pe penultimul loc al Seriei I a Ligii 2, are un singur punct peste Ceahlăul și are emoții mari în a-și continua activitatea. Sâmbătă, de la ora 11:00, Oțelul are meci greu în campionat, la Călărași, cu Dunărea lui Ionel Ganea, ocupanta locul 3.

Foto: Sorin PANĂ‚

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă