Dunărea Călărași va avea un buget mai mic pe 2017. „Rămâne echipa de fotbal de performanță să promoveze în Liga 1”

Dunărea Călărași nu va mai sta în puf în 2017, așa cum se întâmpla în anul ce tocmai a trecut. În cadrul conferinței de presă susținute pe 11 ianuarie, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță a anunțat că bugetul echipei de fotbal va fi restructurat după ce noul conducător, Bogdan Leu, a analizat ce cheltuieli ar avea nevoie pentru formația din Liga 2. Conform declarațiilor lui Iliuță, Dunărea ar urma să primească în acest an un total de 3,6 milioane de lei, cu unul mai puțin față de anul trecut. Dacă la fotbal se dorește performanță, asta însemnând promovarea în Liga 1, echipa de futsal ar putea suferi restructurări și mai masive, dacă nu va dispărea.

„Pentru sport aș spune un singur lucru, s-a cerut un buget mai mic. Am avut un buget de 4,6 milioane, iar dacă am zis că bugetul să fie cu un milion mai puțin, de 3,6 milioane, iar dacă consilierii județeni vor decide, am fost informat despre futsal că cheltuie 750 de mii de ron pe an. Dacă futsalul va fi scos din finanțarea și din interesul Consiliului Județean din zona clubului Dunărea va fi o economie de 750 de mii de ron. Deci vom avea o cheltuială în jurul de 24.450.000 de ron pentru a finanța în continuare clubul de fotbal Dunărea Călărași, numai de fotbal pe iarnă și echipe de juniori”, a spus președintele Consiliului Județean Călărași.

„Rămâne echipa de performanță Dunărea Călărași ca să promoveze în Liga 1”

Întrebat despre echipa de futsal, care, practic, are performanțe mai mari decât cea de fotbal, Vasile Iliuță spune că aceasta nu are viitorul asigurat, consilierii județeni urmând a decide în privința sa la finalul lunii ianuarie.

„Proiectul de la futsal a fost prezentat, iar consilierii județeni au pus mai multe întrebări și s-ar putea să avem o surpriză și consilierii județeni să ceară mai multe explicații despre futsal, care e impactul la nivelul județului… Noi putem spune un singur lucru, ce vor consilierii județeni aia o să facem și noi ca executiv. Să fie informați, care e impactul la nivelul județului Călărași. Performanța este una, dar ce impact are asupra județului Călărași? Rămâne echipa de performanță Dunărea Călărași (n.r. – echipa de fotbal) ca să promoveze în Liga 1, iar noi, ca să putem să creem o altă echipă (n.r. – de futsal), să putem să ajungem să implicăm mai mulți călărășeni care să aibă copiii la nivel de performanță medie. La final de ianuarie vor afla ce vor consilierii județeni pentru sportul de performanță din Călărași”, a mai spus IIliuță.

Bugetul a fost scăzut după calculele lui Bogdan Leu

Omul politic spune cum s-a ajuns la scăderea bugetului pentru clubul Dunărea Călărași. „Bugetul pe care l-a construit noul președinte al echipei de fotbal (n.r. – Bogdan Leu) e cu un milion de ron mai puțin, comparativ cu 2016. Bugetarea pe care a făcut-o el pe cantonament i-ar ajunge cu mai puțini bani, pe restructurarea pe care i-am cerut-o la momentul în care l-am numit în funcție. I-am spus că vreau și o restructurare a fotbalului, să scoată anumite elemente care, să spunem, nu erau obiective pentru cheltuirea banului public. Rămâne performanța ca și criteriu”, a declarat Vasile Iliuță.

Echipa de fotbal a clubului Dunărea Călărași a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 12 din 18, cu 23 de puncte obținute în 19 meciuri jucare în 21 de etape. Ultima echipă care retrogradează din Liga 2 are cu 10 puncte mai puțin.

Echipa de futsal a clubului Dunărea Călărași se află pe locul 4 din 11 în Liga 1. După 10 meciuri desfășurate în 11 etape, Dunărea a obținut 21 de puncte, cu patru mai puține față de liderul Autobergamo Deva.

În altă ordine de idei, Dunărea Călărași și-a amânat de ieri pentru astăzi reunirea.

Pe aceeași temă