Dunărea Călărași stă pe un butoi de pulbere și riscă desființarea! Clubul întâmpină mari probleme financiare după schimbarea de la vârful Consiliului Județean

Marius ANGHEL 15 Aug. 2020, 10:56 Liga 2
Dunărea Călărași stă pe un butoi de pulbere și riscă desființarea! Clubul întâmpină mari probleme financiare după schimbarea de la vârful Consiliului Județean

Dunărea Călărași trece prin momente dificile din punct de vedere financiar și riscă chiar desființarea. Problemele, care au tocat mărunt clubul după retrogradarea din Liga 1, sunt din ce în ce mai greu de trecut în această perioadă de pandemie, mai ales că principalul ei susținător, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean, a fost demis din funcție în urma unui ordin emis de prefectul județului Călărași la începutul lunii august și nu mai are putere de decizie. În schimb, președintele interimar, Valentin Barbu, refuză să aprobe o nouă finanțare către echipa care are salariile neplătite către angajați și sportivi.

”Echipa de fotbal Dunărea Călăraşi riscă să se desfiinţeze. De aproape două luni de zile, fotbaliştii, stafful tehnic, antrenorii Centrului de Copii şi Juniori precum şi ceilalţi angajaţi ai clubului nu şi-au mai încasat salariile”, anunță Arena Media, care și explică de ce s-a ajuns în această situație: ”Noul «preşedinte» al CJ, Valentin Barbu, care stă prea puţin la birou şi atunci când o face, e preocupat cu îndepărtarea oamenilor lui Iliuţă din instituţie, refuză să semneze transferul sumelor aprobate de Consiliul Judeţean în contul Dunării. Bani există! În ultima şedinţă ordinară de plen din 30 iulie, consilierii judeţeni au aprobat şi Hotărârea privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Călăraşi pe anul 2020 în cadrul căreia s-a prevăzut: «Completarea, cu suma de 600 mii lei, a cotizaţiei anuale, aprobate prin Hotărârea nr.29/2020, pentru Asociația Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași, ce revine Județului Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, în calitate de asociat – membru fondator».”

Actualul președinte interimar al CJ Călărași, promisiuni dacă va fi votat să rămână în funcție: ”Voi susţine activitatea clubului de fotbal Dunărea Călăraşi fără să intervin prin interpuşi aşa cum s-a întâmplat din păcate în ultimii ani”

Antrenorul Cristian Pustai, care în această vară a fost aproape să ajungă președinte la Gaz Metan Mediaș, deci să plece de la Dunărea, are în acest moment un lot subțire de jucători, iar problemele financiare timp să devină explozive în scurt timp.

În 12 august, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat clubului Dunărea cu penalitate financiară în litigiul cu fostul jucător Radu Crișan și cu prezentarea dovezii plății restanțelor până la dara de 9 septembrie, altfel i se va interzice dreptul de a transfera și/sau legitima jucători.

Iată ce promitea Valentin Barbu în calitatea sa de candidat din partea PNL la funcția de președinte al CJ Dâmbovița: „Voi susţine fotbalul călărăşean în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean. Voi susţine activitatea clubului de fotbal Dunărea Călăraşi fără să intervin prin interpuşi aşa cum s-a întâmplat din păcate în ultimii ani. (…) Clubul de fotbal Dunărea Călăraşi are nevoie de continuitate, are nevoie să crească jucători călărăşeni care să devină modele pentru copiii noştri! Iar eu, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean, mă voi asigura că pepiniera clubului de fotbal se va dezvolta!”

Dunărea Călărași desfășoară astăzi, de la ora 11:00, primul amical din această vară, pe teren propriu, cu Farul Constanța.

Din informațiile Liga2.ro, săptămâna viitoare, jucătorii Dunării, dacă nu își vor primi banii restanți, sunt deciși să își depună memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

Marius ANGHEL 15 Aug. 2020, 10:56 Liga 2
Pe aceeași temă