Dunărea Călărași s-a chinuit cu CSM Slatina, dar Cristian Pustai nu e îngrijorat: ”A dominat prima repriză, a avut și ocaziile mai importante. Noi, însă, am fost echipa cu experienţă”. Antrenorul promite să regleze jocul în etapele următoare

Autor: Andrei PASCU Publicat: 31 Aug. 2020, 12:05 Liga 2
Dunărea Călărași s-a chinuit cu CSM Slatina, dar Cristian Pustai nu e îngrijorat: ”A dominat prima repriză, a avut și ocaziile mai importante. Noi, însă, am fost echipa cu experienţă”. Antrenorul promite să regleze jocul în etapele următoare

Dunărea Călărași s-a impus la limită în prima etapă a noului sezon din Liga 2, cu CSM Slatina. Chiar dacă a întâlnit o nou-promovată, echipa antrenată de Cristian Pustai a câștigat greu, cu 1-0, grație unui gol din minutul 81 marcat de Valentin Alexandru. Antrenorul călărășenilor nu s-a ferit să recunoscă faptul că oltenii au făcut un meci bun și au avut șansele mai importante.

Cristian Pustai: ”La fotbal e frumos când dai gol şi când câştigi” 

Cristian Pustai consideră că experiența a contat foarte mult în partida disputată la Slatina, iar asta s-a văzut din modul în care Dunărea Călărași a gestionat cele 90 de minute. Antrenorul a fost foarte mulțumit de faptul că jucătorii nu au fost influențați de presiunea pusă de CSM Slatina, au atacat și au dat lovitura pe final, când mai erau nouă minute din timpul regulamentar. Pustai se așteaptă însă ca jocul să arate mai bine în etapa a doua.

A fost un meci echilibrat, cu faze frumoase, gazdele au dominat prima repriză, iar la raportul ocaziilor, având în vedere că bara este cea mai mare ocazie, au avut şi acolo întâietate. Noi, însă, am fost echipa mai cu experienţă, chiar dacă şi noi avem jucători adunaţi în ultima clipă, cum probabil au multe echipe din Liga a 2-a. Toată lumea se aştepta să se întârzie începerea campionatului, ne-a prins puţin nepregătiţi, dar până la urmă la fotbal e frumos când dai gol şi când câştigi”, a afirmat Cristian Pustai, despre primul meci al sezonului din Liga 2, cu CSM Slatina.

  • Primul ”11” al Dunării Călărași cu CSM Slatina: Krell – Sîrbu, Șandru, Kamil W., Sălceanu – Lopez, Țenea, Tudoran, Ciucur – Zaluschi, A. Valentin.

Dunărea Călărași a făcut șapte transferuri 

Referitor la precizările lui Cristian Pustai cu privire la venirile importante de jucători din această vară, Dunărea Călărași a transferat după terminarea campionatului precedent șapte fotbaliști.

Achizițiile perfectate de călărășeni: Teodor Caragea (20 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Marius Fotescu (25 de ani, atacant, ex Axiopolis și Ripensia), Sorin Sava (21 de ani, mijlocaș, ex Axiopolis), Alexandru Ciucur (30 de ani, mijlocaș, ex UTA), Andrei Mihăiescu (18 ani, atacant, ex Steaua), Kamil Wiktorshi (27 de ani, fundaș, ex MKS Chojniczanka Chojnice- Polonia) și Valentin Alexandru (29 de ani, atacant, ex Rapid).

Pentru Dunărea Călărași urmează încă două meciuri cu nou-promovate 

În etapa cu numărul doi, Dunărea Călărași va juca primul meci pe teren propriu, tot cu o nou-promovată, Fotbal Comuna Recea. În etapa a treia, se va deplasa pentru confruntarea cu altă echipă venită în Liga 2 în această vară, U Craiova 1948 SA, în runda cu numărul patru va sta, iar în etapa a cincea se deplasează la Ploiești, pentru meciul cu Petrolul.

Programul complet al Ligii 2 e disponibil AICI.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto și CSM Slatina-Fotbal 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 31 Aug. 2020, 12:05 Liga 2
Pe aceeași temă