CSC Dumbrăvița a mai înregistrat o victorie la scor de tenis într-un amical cu o formație de nivel județean. Cosmin Stan ”patinează” despre un ”turneu” al echipei sale

Anda DELIU 23 Oct. 2024, 12:41 Liga 2
CSC Dumbrăvița a mai înregistrat o victorie la scor de tenis într-un amical cu o formație de nivel județean. Cosmin Stan ”patinează” despre un ”turneu” al echipei sale

CSC Dumbrăvița a disputat, marți, un joc de verificare cu formația de Liga 4 Timiș Cocoșul Orțișoara.

Firește, a fost o victorie ușoară pentru echipa din Liga 2, cu scorul de 6-1, dar ceea ce surprinde e declarația dată de antrenorul principal Cosmin Stan, care vorbește despre un oraș important în istoria Banatului ca și cum e un biet sătuc.

Patru jucători menajați la Dumbrăvița în amicalul cu Cocoșul Orțișoara

Jocul test a avut loc la Orțișoara, o comună din nordul Timișoarei, nu departe de Dumbrăvița. Patru fotbaliști alb-verzi au stat pe margine și s-au antrenat, dintre cei care au jucat sâmbătă cu CS Mioveni, în campionat: Zurbagiu, Scutaru, Vasluian și Trifon. În rest, toți componenții lotului au evoluat.

Altfel, la pauză scorul a fost 3-1. Pentru dumbrăvițeni au marcat Cristian Pădurariu, Răzvan Ristin și Nicolae Sofran, ultimul punctând din penalty. Apoi, în repriza a doua, au înscris Dragan Paulevici, Nicu Modan și Alexandru Martinov. Și Cocoșul, locul 4 din Liga 4 Timiș, cu 19 puncte după zece runde, a beneficiat de penalty, dar portarul Iliescu a intervenit.

Cosmin Stan gafează de parcă n-ar fi născut în județul Timiș: ”satul” Jimbolia!

După ultimele rezultate din meciurile oficiale, pare că antrenorul Cosmin Stan nu ține cont că a făcut un egal cu o echipă ce ulterior s-a despărțit de antrenor (Chiajna de Ilie Poenaru) sau că a bătut acasă o formație ce face greve la antrenamente, neplătită din sezonul trecut (CS Mioveni).

Astfel că Stan vorbește de un ”turneu” prin satele Banatului, unde o include și pe Jimbolia, de parcă Dumbrăvița ar fi o metropolă, nu tot o comună.

  • În urmă cu două săptămâni, în pauza din campionat, CSC Dumbrăvița a disputat un amical la AS Gelu, o altă echipă din Liga 4 Timiș, pe care a învins-o cu 6-0.

”Facem meciurile acestea, cu echipe de Liga 4 sau echipe de juniori, din mai multe motive. Pentru a ne intra în mână, să ne iasă jocul, să marcăm goluri, să prindem încredere, curaj, moral. E important și pentru jucătorii care au evoluat mai puțin să prindă minute, pentru a avea tonus de competiție. În plus, alegem să jucăm în sate, pentru ca oamenii din județul Timiș să vadă o echipă de Liga 2. Am fost la Gelu, azi la Orțișoara, peste două sau trei săptămâni vom merge și la Jimbolia. Încercăm să popularizăm echipa noastră în tot județul. Bineînțeles, încercăm să ne alegem meciurile pe terenuri cât mai bune. E important să avem un antrenament pe teren bun”, a spus Stan, citat pe pagina de Faceebok a Dumbrăviței, club care sezonul asta nu a reușit să își umple arena nici cu oameni din localitate!

  • În realitate, Jimbolia este orașul cu șase muzee, localitate ce se poate lăuda cu unicul muzeu al Presei din România, și, foarte important, are un stadion cu tabelă, deși joacă în Liga 5.
  • În schimb, CSC Dumbrăvița nu a fost în stare nici la al treilea sezon de Liga 2 să-și cumpere o tabelă, deși FRF i-a cerut să facă acest lucru cu termen martie 2024, așa că Stan ar trebui să fie mai puțin răit de ”aerul” tare al unor rezultate obținute cu echipe cu probleme mari.

Antrenament pentru meciul cu Corvinul

Altfel, principalul Dumbrăviței speră ca echipa să fie sâmbătă în formă, în fața Corvinului, în meciul din etapa a 11-a a Ligii 2.

”Legat de meciul de azi, sunt mulțumit. Noi ne setăm destul de bine și pe meciurile acestea, băieții au înțeles mesajul meu. Cei vechi știau deja, iar cei noi au înțeles foarte repede că meciurile acestea, de la mijloc de săptămână, sunt doar pentru a ne ajuta să intrăm într-o formă sportivă bună pentru jocurile din weekend”, a mai adăugat Stan.

Meciul de la Hunedoara se va disputa sâmbătă, la ora 11:00. Corvinul ocupă locul 8, cu 16 puncte acumulate în nouă meciuri, iar CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 11-a, cu 14 puncte strânse în zece partide. Momentan, FRF încă nu a aplicat anularea rezultatelor înregistrate de Viitorul Pandurii, echipă falimentară și care nu s-a prezentat la ultimele două jocuri din campionat.

Foto: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 23 Oct. 2024, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă