CS Mioveni, într-o situație tot mai dificilă! Alin Chița a vorbit despre restanțele salariale după înfrângerea de la Dumbrăvița

Anda DELIU 20 Oct. 2024, 00:17 Liga 2

CS Mioveni a cedat, sâmbătă, cu scorul de 1-2 în deplasare la Dumbrăvița, în runda a 10-a a Ligii 2, aproape de jumătatea sezonului regular.

Viața e tot mai grea pentru echipa din orașul uzinelor Dacia, pentru că restanțele salariale cântăresc tot mai greu.

Antrenorul Alin Chița a comentat situația, dar și recenta dispariție a unui club din Liga 2 după care probabil nu va plânge nimeni, Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Alin Chița pomenește de problema fazelor fixe a echipei sale

CSC Dumbrăvița a deschis scorul în minutul 16, prin Cristian Pădurariu, iar până înainte de pauză Valentin Coșereanu a egalat cu o execuție din penalty, în minutul 39, după ce Alin Șerban a fost faultat în careu de Martinov. Golul care a decis partida de pe stadionul ”Ștefan Dobay” a venit în minutul 77, de pe funtea lui Nicu Modan.

Din punct de vedere tactic, Alin Chița a vorbit despre golurile multe luate de formația sa din faze fixe. ”Din păcate, plătim tribut iar fazelor fixe. Este al patrulea meci în care primim gol din fază fixă și se decide soarta jocului. În prima repriză cred că am practicat un joc destul de bun, ne-am creat situații și, dacă eram puțin mai atenți, pe finalul primei reprize puteam să întoarcem rezultatul, să facem un 2-1. În repriza a doua, în momentul în care am făcut schimbări au apărut destule inexactități atât în compartimentul nostru defensiv, cât și median. Și de aici s-a creat și situația de la golul doi. Pierdem puncte pe o lipsă de concentrare la o fază fixă”, a precizat ”principalul” Mioveniului.

El a comentat și faza de după minutul 51, când Garutti putea lua al doilea galben după un fault la Martinov și să-și lase colegii în inferioritate. Precaut, Chița l-a scos rapid din teren pe brazilian. ”Da, se poate spune! (n.r. – întrebat dacă l-a scos să nu ia ”roșu”) Pentru că a fost supus la anumite probleme acolo pe faza defensivă. Normal, era normal să-l scot, pentru că la următoarea fază exista posibilitatea implicit de a primit al doilea galben”, a recunoscut Alin Chița.

CS Mioveni, în eșecul cu CSC Dumbrăvița: Flv. Croitoru (cpt.) – Corbu, Andr. Răuță, R. Garutti (Core 57′), A. Șerban – Coșereanu (Pozatzidis 73′, Puiu 86′), Andr. Panait, Al. Răuță (Neofytidis 73′) – Bustea, Vencu (Duțan 73′), Guțea. Rezerve neutilizate: Mih. Bădescu – Nadolu, Căprescu, Andr. Militaru.

Restanțe financiare generează probleme la Mioveni. ”Toate nemulțumirile și frustrările sunt aduse în teren”

Chița a pomenit și despre situația financiară, ce are impact asupra antrenamentelor, unde sunt și greve.

”E o situație neplăcută în cadrul clubului. Băieții nu și-au primit salariul trei-patru luni. Este a patra lună. Este destul de greu de gestionat situația din cadrul antrenamentelor, pentru că e normal. Eu de patru luni trec zilnic prin problemele acestea. Tot timpul mă confrunt cu frustrarea jucătorilor, cu nemulțumirea lor și e destul de greu de organizat antrenamentul. Nu mai vorbesc de… Și atunci, toate nemulțumirile și frustrările sunt aduse în teren. Încerc să-i mobilizez pe cât posibil, dar câteodată toate lucrurile aceste se întorc împotriva noastră, pentru că poate concentrarea lor nu este la cote maxime și nu reușim să ducem la bun sfârșit din punct de vedere a concentrării și responsabilității. De fiecare dată când am făcut schimbări în primul 11 cei de pe margine nu au adus un aport normal. Nu încerc să creez un alibi, dar și situația din cadrul clubului, frustrările acumulate, pentru că este a treia înfrângere consecutivă. Nu este un moral pozitiv în momentul în care nu ai primit salariul de 4 luni”, a explicat antrenorul.

Întrebat dacă nu se teme că se închide clubul și rămâne șomer, Chița a dat-o pe după cireș. ”Nu mă tem. Mi-am ales meseria asta și știu că fotbalul nu se termină odată cu Mioveni. Există mereu alte echipe și alte provocări”, a punctat principalul argeșenilor.

Consideră că dispariția Viitorului Pandurii nu aduce niciun beneficiu nimănui

CS Mioveni va rămâne de la mijlocul săptămânii viitoare cu 5 puncte în clasament în loc de opt, pentru că a jucat cu Viitorul Pandurii, a învins-o, iar trupa gorjeană va fi exclusă din campionat și îi vor fi anulate rezultatele.

”Toată lumea va pierde! Toți, și toți cei care vor juca vor pierde, implicit. Asta e! E o situație dureroasă, presupun că nu trebuiau lăsați de la început să joace. Gândiți-vă că noi ne-am făcut treaba, ne-am câștigat punctele și acum nedreptatea asta ni le-a luat. După ce că avem puține, ni le iau și pe acelea. Da, toată lumea suferă în mod egal. E adevărat că e destul de greu de gestionat din punct de vedere al ciclului săptămânal, dat fiind faptul că ști că ai un meci și nu poți să desfășori un joc oficial. E greu de gestionat din punct de vedere al antrenorului”, a spus Chița despre această situație.

Steaua, următorul adversar al Mioveniului

Cu 8 puncte în clasament, în acest moment, CS Mioveni se află pe locul 18 în Liga 2.

Runda viitoare, a 11-a, trupa argeșeană va juca sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Steaua, clasată pe locul 2, cu 20 de puncte.

Declarațiile lui Alin Chița după CSC Dumbrăvița – CS Mioveni 2-1:

Foto și video: Dumbrăvița TV

Anda DELIU 20 Oct. 2024, 00:17 Liga 2
Pe aceeași temă