Duel sucevean pentru menținerea în Liga 2. Meciul Pojorâta – Rapid a început la nivel declarativ

Marius ANGHEL 06 May. 2016, 13:39 Liga 2
Duel sucevean pentru menținerea în Liga 2.** Meciul Pojorâta - Rapid a început la nivel declarativ

Aflate în plină luptă pentru menținerea în eșalonul secund al fotbalului românesc, pentru Rapid Suceava și Bucovina Pojorâta a venit momentul confruntărilor directe. Sâmbătă, cu începere de ora 11:00, Bucovina se va afla în postura de echipă gazdă, urmând ca rolurile să se inverseze o săptămână mai târziu, pe Areni. Cum era și de așteptat, atenția rapidiștilor se îndreaptă în aceste zile asupra partidei de mâine, de la Pojorâta, contând pentru etapa a 5-a din play-out.

„Ne așteptăm la un meci foarte dificil, iar pentru a putea ieși câștigători din această confruntare trebuie să jucăm cu o ambiție exemplară. Ținând cont de dimensiunile reduse ale suprafeței de joc și de starea proastă a terenului, trebuie să abordăm meciul puțin diferit. Va trebui pe cât posibil să limităm numărul paselor și să jucăm direct pe poartă. Am exersat mult în această săptămână și fazele fixe, un capitol la care cei din Pojorâta sunt foarte periculoși”, a declarat Daniel Bălan, antrenorul-jucător al Rapidului.

La rândul său, mijlocașul Dragoș Sfrijan preconizează a fi un meci foarte încrâncenat, mai ales că în joc sunt ambiții mari. „Este vorba de derby-ul Moldovei, iar astfel de meciuri au o cu totul altă încărcătură, și trezesc de fiecare dată o mare dorință de victorie în rândul jucătorilor. Datorită caracteristicilor terenului de la Pojorâta meciul va fi unul de luptă, iar noi suntem deciși să facem totul pentru a obține victoria. Va trebui însă să fim foarte atenți la fazele fixe, pentru că Bucovina dispune de o serie de jucători masivi, precum vârful de atac Marin sau fundașul central Răuță”, a precizat Sfrijan.

Cu aceleași speranțe într-un rezultat bun abordează jocul și cei de la Pojorâta, care doresc să continue seria pozitivă din ultima perioadă. „Venim după două victorii și un rezultat de egalitate și dorința noastră este s-o ținem pe aceeași linie. Suntem într-o perioadă bună și ar fi păcat să ne împiedicăm acum, într-un moment în care am reușit să ne apropiem destul de mult de pozițiile care asigură salvarea de la retrogradare. Am mare încredere în băieții mei și sunt sigur că va veni multă lume să ne susțină la această întâlnire. În condițiile în care se află la patru puncte în fața noastră, rapidiștii au și varianta jocului egal, în vreme ce noi trebuie să facem totul pentru victorie”, a declarat antrenorul principal al Bucovinei, Dănuț Mândrilă.

Fost jucător al Rapidului în trecutul nu foarte îndepărtat, mijlocașul Cornel Căinari este în prezent unul dintre jucătorii de bază ai formației din Pojorâta. „În situația de față jocul cu Rapid este unul capital pentru noi și trebuie să-l câștigăm obligatoriu pentru a putea spera în continuare la salvarea de la retrogradare. Echipa este pe un trend ascendent, așa că sunt optimist în privința rezultatului final. Avem și avantajul terenului propriu, pe care-l cunoaștem foarte bine, așa că opinia mea este că rapidiștilor le va fi greu să obțină un rezultat pozitiv la Pojorâta”, a precizat Căinari.

Înaintea desfășurării etapei a 5-a din play-out, Bucovina Pojorâta și Rapid CFR Suceava sunt despărțite de patru puncte în clasament, 14 față de 18. Rapidul e pe loc de baraj de menținere, 3, în timp ce Bucovina se află pe locul 5, retrogradabil.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 06 May. 2016, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă