Duckadam a ales bine pentru UTA: ”Mâini de aur pentru fotbalul românesc și cel arădean. Ne-a oferit un avantaj important.” Arădenii speră să scape ”de exemplul Bundesligii”

Liga2.ro 17 Jun. 2020, 20:11 Liga 2
Duckadam a ales bine pentru UTA: ”Mâini de aur pentru fotbalul românesc și cel arădean. Ne-a oferit un avantaj important.” Arădenii speră să scape ”de exemplul Bundesligii”

Programul ultimei părți a sezonului ligii secunde a fost stabilit printr-o tragere la sorți programată miercuri, la Casa Fotbalului. UTA, ca lider al Ligii 2, a fost prima invitată să-și extragă numărul de ordine în vederea stabilirii țintarului, iar reprezentantul acesteia a avut mână bună.

Helmuth Duckadam a extras din bol numărul 1, moment în care utiștii știau deja, conform Tabelei Berger pentru șase echipe, că vor disputa primele două întâlniri pe teren propriu. Cum au avut un parcurs aproape perfect (doar Mioveniul a reușit să smulgă un punct pe „Motorul” în sezonul regulat), „roș-albii” și suporterii lor sunt îndreptățiți să spere că promovarea se poate juca după doar 180 de minute de play-off. Cu toate că Petrolul și Turris sunt adversari redutabili, ce-și vor vinde scump pielea la Arad.

„Îi mulțumesc din partea mea și a băieților domnului Duckadam pentru că a acceptat această misiune simbolică. Îi mai mulțumim și că a avut o mână bună, a tras bila cu numărul 1. Până la urmă, e foarte important pentru noi că vom începe cu două meciuri acasă. Fără îndoială, are mâini de aur pentru fotbalul românesc, dar și pentru fotbalul arădean. Chiar dacă este asociat cu acea performanță a Stelei din finala Ligii Campionilor, cu Barcelona, să nu uităm că Helmuth Duckadam a debutat aici la UTA. Așadar, dânsul ne-a oferit un avantaj important fiindcă a extras bila cu numărul 1 și vom juca acasă două partide la rând, însă nu pot să ignor unele statistici venite din campionatele puternice ale Europei.

În acest sens, sper din tot sufletul să scăpăm de exemplul Bundesligii legat de absența spectatorilor. Echipele gazdă au obținut destul de puține puncte pe teren propriu, fără a-i avea pe fani alături de ele și atunci motivația noastră trebuie să fie de două ori mai mare. Am spus-o și o repet, vom resimți lipsa spectatorilor. Ei au făcut o atmosferă frumoasă, ne-au încurajat într-o manieră incredibilă și au reprezentat un atu important. Însă, nu vom fi singurele echipe dezavantajate, căci și celor de la Rapid, Petrolul sau FC Argeș, care beneficiază de galerii frumoase și au parte de atmosferă aparte acasă, le va lipsi publicul”, a precizat, la DigiSport, Laszlo Balint după tragerea la sorți.

Gazonul sintetic de pe Motorul, o problemă? ”Într-adevăr, dar să nu uităm că adversarii trebuie să joace un meci, iar noi trei”

Contracandidatele arădenelor la un loc sub soarele primei ligi s-au plâns deja de faptul că la Arad vor fi nevoite să evolueze pe o suprafață sintetică. S-a mers până acolo încât nu UTA este considerată principalul adversar, ci sinteticul de pe „Motorul”.

„Într-adevăr, suprafața sintetică pune probleme, în primul rând, din cauza uzurii și apoi a dificultății de a te adapta la ea în timpul jocului. E un teren cu totul aparte, dar să nu uităm că adversarii trebuie să joace un meci, iar noi trei. Raportându-ne la parcursul pe care l-am avut până la întreruperea campionatului putem spune că suntem avantajați, cu singura sincopă – egalul cu Mioveni, dar, pe de altă parte, ne-am confruntat cu destule probleme. Acestea au apărut în special după meciuri, când jucătorii s-au plâns de dureri de articulații. Trebuie să facem în așa fel încât noi să ne adaptăm prin procesul de recuperare la jocul pe suprafața sintetică. Deci provocările pentru noi, pentru stafful tehnic, pentru staful medical, sunt destul de mari când evoluăm pe suprafața sintetică”, a mai spus antrenorul echipei UTA.

”Am încercat să păstrez toate aceste detalii legate de dosarul la TAS în afara vestiarului”

Dacă utiștii au aflat în ce ordine își vor întâlni adversarii din play-off, verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în „speța” înjumătățirii punctelor, ar trebui să sosească pe finalul lunii de la un judecător de orgine finlandeză. „Nu sunt foarte la curent cu tot ceea ce se întâmplă cu acest demers, știu doar că s-a deschis procesul la TAS. În rest, eu am rămas foarte concentrat pe munca pe care o am de făcut la echipă, pentru că e foarte important să ajungem la niște parametri buni din toate punctele de vedere. Atât fizic, tehnico-tactic, dar mai ales mental. Va fi o competiție care din punct de vedere mental ne va consuma foarte mult și tocmai de aceea am încercat să păstrez toate aceste detalii legate de dosarul la TAS în afara vestiarului. Până la urmă, la momentul actual, avem un play-off cu cinci meciuri împotriva celor mai bune echipe din din Liga a 2-a și trebuie să câștigăm punctele necesare pentru atingerea obiectivului clubului. Nu știm ce se va decide la TAS, noi trebuie să ne raportăm la momentul actual, să fim foarte pregătiți în momentul în care vom ajunge la primul meci, cel cu Petrolul”, a conchis Balint.

Reacția lui Laszlo Balint privind programul echipei UTA din play-off, cât și ordinea meciurilor o poți vedea aici.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Sursa: Sport Arad

Liga2.ro 17 Jun. 2020, 20:11 Liga 2
Pe aceeași temă