UTA începe play-off-ul cu ”cel mai greu adversar posibil”. Laszlo Balint: ”Consider Petrolul o echipă extrem de periculoasă.” Antrenorul liderului Ligii 2 recunoaște că poate trata anumite meciuri la rezultat de egalitate

Liga2.ro, Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 15:34 Liga 2
UTA începe play-off-ul cu ”cel mai greu adversar posibil”. Laszlo Balint: ”Consider Petrolul o echipă extrem de periculoasă.” Antrenorul liderului Ligii 2 recunoaște că poate trata anumite meciuri la rezultat de egalitate

UTA rămâne mare favorită la câștigarea Ligii 2 în acest an, ediție care se încheie într-un mod original față de cele trecute, printr-un play-off de promovare de cinci etape, din cauza pandemiei de COVID-19 care a dat peste cap fotbalul românesc. Matematic, arădenii ar mai avea nevoie de cel puțin șapte puncte pentru a-și îndeplini obiectivul, dar și cu șase ar fi în proporție de 90 la sută promovați în Liga 1. „Ecuația” s-ar putea rezolva chiar după primele două jocuri din acest play-off, pe care echipa antrenată de Laszlo Balint le va disputa pe teren propriu, cu Petrolul și Turris Oltul.

  • UTA a fost reprezentată la Casa Fotbalului, la tragerea la sorți, de fostul ei portar din anii 78-82, Helmuth Duckadam. Devenit erou al Stelei în finala Cupei Campionilor cu Barcelona, din anul 1986, când a apărat patru penlaty-uri consecutive, Duckadam extras din urmă numărul 1 pentru „Bătrâna Doamnă”, poziție pe care echipa se află și în acest moment în clasament și unde dorește să încheie play-off-ul.

Laszlo Balint: ”Nu mi-am dorit Petrolul pentru primul meci din acest play-off. Este cel mai greu adversar posibil”

Utiștii încep meciurile din play-off cu Petrolul, la dat de 4 iulie, pe Motorul, având ascendentul moral al celor două succese în oglindă din sezonul regulat, 3-0 pe ”Ilie Oană” și 3-0 la Arad.

”Petrolul e un adversar anticipat, dar pe care nu ni l-am dorit pentru primul meci din acest play-off. Chiar dacă am câștigat de două ori împotriva ploieștenilor în acest an, partida de pe 4 iulie nu va semăna deloc cu ceea ce a fost. Vom avea în față o formație extrem de motivată, care va dori să demonstreze că acele două eșecuri cu 3-0 împotriva noastră nu reflectă realitatea ei și a jucătorilor ce o formează. În plus, Petrolul mi se pare o echipă mult transformată în bine cu Costel Enache pe bancă, deși a avut atuurile sale și cu Flavius Stoican la timonă. Sigur, va trebuie să ținem cont de valoarea adversarului, dar aș vrea să nu ne raportăm prea mult la el, ci la noi. Și când zic asta mă gândesc în primul rând la mentalitatea pe care trebuie să o avem în acest play-off, căci, din punctul meu de vedere, ea ar putea fi cheia pentru îndeplinirea obiectivului. Sigur, și aspectele de ordin fizic, tactic și tehnic sunt foarte importante, dar mentalul va fi esențial”, a spus, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, după aflarea programului din play-off al echipei UTA.

”Din punctul meu de vedere, Petrolul este cel mai greu adversar posibil pentru prima etapă. Cu tot respectul pentru toate celelalte echipe, cel puțin din punctul nostru de vedere. Chiar dacă avem două victorii împotriva celor de la Petrolul, eu îi consider o echipă extrem de periculoasă și, atunci, categoric va fi un meci extrem de important pentru noi, fiind prima etapă și în care trebuie să facem punct sau puncte. Până la urmă, pentru noi, e foarte important să nu pierdem în prima etapă, cu toate că vom aborda la victorie orice meci”, a spus Balint și la DigiSport.

”Nu ne permitem să lăsăm vreo secundă garda jos”

În celelalte două meciuri de pe teren propriu, UTA întâlnește Turris Oltul și Rapid, în timp ce în deplasare merge în cele mai apropiate locații posibile de Arad în acest play-off, la Mioveni și mai apoi la Pitești, în ultima rundă.

Rapidul e doar una dintre echipele bune, foarte motivate din acest mini-campionat, pe care o vom întâlni la un moment dat în drumul nostru. Vă dați seama că nu mă gândesc acum la un meci din runda a patra, ci la cele dinaintea sa, în special la cel cu Petrolul. Nu vreau să-mi fac calcule, ci pur și simplu voi fi preocupat să-i fac pe băieți să înțeleagă cât de important va fi fiecare duel pentru minge în aceste cinci partide. Nu ne permitem să lăsăm vreo secundă garda jos, căci sunt sigur că adversarele noastre vor fi pregătite să ne taxeze. Sunt echipe de mare tradiție în acest play-off, care au suporteri mulți și pătimași în spatele lor și orașe și comunități puternice. Spre bucuria telespectatorilor va fi un turneu foarte disputat, de urmărit cu sufletul la gură”, a mai spus Laszlo Balint pentru Sport Arad.

”Ne avantajează în niște meciuri și egalul”

La DigiSport, antrenorul echipei UTA a spus că echipa sa nu este sigură de promovare și că toți adversarii speră la Liga 1. Totodată, a recunoascut că anumite jocuri le poate trata și la rezultat de egalitate.

”Absolut toate echipele sunt, din punctul meu de vedere, îndreptățite, valoric cel puțin, să spere la biletele pentru prima ligă. S-a demonstrat în sezonul pe care l-am jucat până la întrerupere că toate echipele sunt foarte valoroase, toate echipele sunt conduse de antrenori foarte competenți, cu experiențe inclusiv pentru Liga 1, și eu cred că acest play-off va fi foarte foarte interesant din multe puncte de vedere. Sunt echipe îndrăgite, echipe cu suporteri. Meciurile vor fi extrem de intense, pe muchie de cuțit. Absolut toate echipele, mai puțin UTA, vor juca aceste meciuri la victorie. Nu spun că noi nu vom juca la victorie, doar contextul clasamentului ne dă dreptul să spune, în anumit context, că, poate, ne avantajează în niște meciuri și egalul. Categoric, noi, din punct de vedere al mentalității, vom rămâne la fel, vom încerca să câștigăm toate meciurile. Va fi foarte dificil. Vom juca împotriva unor adversari foarte puternici, care se pregătesc foarte bine, conduși de niște antrenori foarte buni și, atunci, eu cred că vor ieși meciuri frumoase”, e de părere Laszlo Balint.

Programul echipei UTA Arad în play-off-ul Ligii 2:

Etapa 1 – 4 iulie 2020: UTA Arad – Petrolul Ploiești
Etapa 2 – 11 iulie 2020: UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele
Etapa 3 – 18 iulie 2020: CS Mioveni – UTA Arad
Etapa 4 – 25 iulie 2020: UTA Arad – Rapid
Etapa 5 – 1 august 2020: Campionii FC Argeș – UTA Arad

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc în datele de 5 și 9 august.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-meciurilor-play-off-ului-din-liga-2-frf-efectueaza-tragerea-la-sorti-la-ora-1200-19135977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/principalul-actionar-al-rapidului-reactie-dupa-tragerea-la-sorti-a-play-off-ului-calculele-facute-de-victor-angelescu-si-ce-spune-despre-situatia-financiara-a-clubului-19136020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lincar-avea-o-singura-doleanta-pentru-tintarul-ligii-2-sa-jucam-meciul-cu-uta-acasa-pentru-ca-e-o-distanta-foarte-mare-pana-la-arad-turris-incepe-antrenamentele-de-grup-azi-dar-a-19136008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lincar-avea-o-singura-doleanta-pentru-tintarul-ligii-2-sa-jucam-meciul-cu-uta-acasa-pentru-ca-e-o-distanta-foarte-mare-pana-la-arad-turris-incepe-antrenamentele-de-grup-azi-dar-a-19136008https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-argesului-dupa-tragerea-la-sorti-a-tintarului-play-off-ului-ligii-2-primele-doua-meciuri-sunt-decisive-pe-ce-loc-isi-vede-echipa-la-finalul-acestui-mini-turneu-de-pro-19136033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-e-nemultumit-de-programul-petrolului-in-play-off-insa-se-declara-optimist-in-privinta-promovarii-de-ce-considera-antrenorul-ca-actuala-echipa-are-nesansa-in-fata-19136039

Liga2.ro, Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă