Unirea Dej, ultima retrogradată a sezonului de Liga 2! A luptat eroic, dar a picat în Liga 3 la egalitate de puncte cu Dumbrăvița

Andrei PASCU 11 May. 2024, 15:00 Liga 2

Unirea Dej este ultima echipă retrogradată în Liga 3 din acest sezon, 2023/ 2024, de Liga 2. Clujenii au sperat până în ultima clipă la un miracol. Nu au fost deloc departe, ba din contră, dar după etapa a 7-a a play-out-ului, ultima a întrecerii, au aflat verdictul: retrogradarea!

În detrimentul Unirii Dej s-a salvat pe muchie de cuțit CSC Dumbrăvița, chiar dacă echipele au terminat la egalitate de puncte în Grupa A, cu câte 27.

Unirea Dej a retrogradat în Liga 3!

Unirea Dej a învins CSM Alexandria cu 1-0, sâmbătă, pe teren propriu. Cosmin Bîrnoi a marcat de la 11 metri (foto articol), în minutul 36, după ce Alexandru Dulca a fost faultat în careu. Dejenii lui Dragoș Militaru aveau nevoie ca formația din Dumbrăvița să piardă partida de pe teren propriu contra ACSM Ceahlăul, dar nu s-a întâmplat.

  • Unirea Dej, în partida cu CSM Alexandria: Moroz – D. Pop, Kereki (cpt.), Chira, Șuteu, Dulca (Ciuciulete ’58), Stancovici, Ad. Pop (Telcean ’82), Hofman (Călugăr ’68), Golda (Militaru ’58), Bîrnoi (Blaj ’58).
    Rezerve neutilizate: R. Pop – Roș, Pruteanu, Manole.

S-a terminat 1-1 confruntarea, după ce dumbrăvițenii au condus încă din minutul 10, în urma unui autogol semnat de Denis Taraduda. ACSM Ceahlăul putea da o mână de ajutor Unirii Dej, dar a bifat doar o remiză, egalând în minutul 84, prin Marius Savu.

Clujenii aveau nevoie de pasul greșit al CSC Dumbrăvița

Întâlnirea de la Dumbrăvița s-a terminat cu doi jucători în minus pe teren, fiind bifate eliminări din ambele tabere. În primă fază, gazdele au rămas în inferioritate numerică, după ce Dragan Paulevici a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 83.

Apoi, în minutul 90+3, Mario Petkov a fost trimis și el mai repede la cabine.

Ce urmează la Unirea Dej?

Astfel, după ce sezonul trecut a jucat în play-off-ul Ligii 2, Unirea Dej nu numai că a evoluat în play-out de această dată, dar a și retrogradat în Liga 3. Din stagiunea următoare este nevoită să lupte din nou pentru un loc în Liga 2, dar rămâne de văzut ce strategie va avea, ce buget va putea contura și, poate cel mai important detaliu, câți din jucătorii pe care a mizat în Liga 2 vor fi păstrați și ce se va întâmpla cu Dragoș Militaru.

Retrogradăm sportiv în Liga 3

Victorie în ultimul meci din acest sezon, scor 1-0 vs. CSM Alexandria, și deși suntem neînvinși în Play-out, după trei sezoane petrecute pe a doua scenă fotbalistică, retrogradăm sportiv în Liga 3. Din păcate, succesul nostru nu a fost suficient, căci CSC Dumbrăvița a remizat cu Ceahlăul Piatra Neamț și a rămas pe locul 5 în Grupa A, ultimul salvabil de la retrogradare. Deși avem același număr de puncte (27), formația din județul Timiș este avantajată de principalul criteriu de departajare, respectiv poziția ocupată în clasament la finalul sezonului regular.

În minutul 35, Alexandru Dulca a fost faultat în careu, iar arbitrul a indicat penalty. Cosmin Bîrnoi și-a asumat execuția și a transformat în dreapta portarului Iosif Cristică, acesta fiind singurul gol al confruntării de pe Municipal”, a transmis Unirea Dej pe pagina de Facebook.

Unirea Dej a terminat play-out-ul fără înfrângere

Unirea Dej a sperat până în ultima clipă la salvare, având șase rezultate pozitive la rând în Liga 2. Practic, nu a pierdut în play-out, având patru victorii (2-0 cu CSC Dumbrăvița, 1-0 cu Metaloglobus, 1-0 cu CFC Argeș și 1-0 cu CSM Alexandria) și două egaluri (1-1 cu CSM Reșița și 1-1 cu ACSM Ceahlăul).

Foto: Unirea Dej

Andrei PASCU 11 May. 2024, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă