Dorinel Munteanu e mulțumit de jucătorii săi, chiar dacă au înscris un gol în două amicale: ”Aceste lucruri le putem remedia.” Cu nou-veniții încă are răbdare

Marius ANGHEL 07 Feb. 2023, 14:09 Liga 2
Dorinel Munteanu e mulțumit de jucătorii săi, chiar dacă au înscris un gol în două amicale: ”Aceste lucruri le putem remedia.” Cu nou-veniții încă are răbdare

SC Oțelul a jucat două meciuri amicale în cantonamentul din Turcia, chiar în această perioadă de pregătire de iarnă, nu a pierdut, dar nici nu a câștigat și a înscris un singur gol. În ciuda acestui lucru, antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de modul în care jucătorii săi au evoluat.

Dorinel Munteanu, după al doilea amical al Oțelului în Turcia: ”A fost un joc foarte reușit”

În primul test, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord, rezultatul înregistrat a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Ieri, în al doilea joc de pregătire disputat în Turcia, SC Oțelul a condus-o pe FK Olympic Tashkent, a 6-a clasată în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut, însă partida s-a terminat tot cu o remiză, scor 1-1.

Pe lângă golul lui Antonio Cruceru, echipa gălățeană a mai avut trei mari situații de a înscrie, însă nu a făcut-o, după ce Chirițoiu și Yabre au nimerit bara, iar Cisotti nu l-a putut învinge pe portar din postura de unu la unu.

”Din nefericire, a fost o remiză, dar, din punctul meu de vedere, a fost un joc foarte reușit. Chiar dacă nu am câștigat, jucătorii noștri s-au angrenat foarte bine în acest joc, adversarul a fost mult mai valoros decât cel din primul amical. Am condus cu 1-0, puteam să mai marcăm. A doua repriză am dominat-o categoric și am fost surprinși pe un contraatac. Dar aceste lucruri le putem remedia, mai avem suficient timp până la primul joc din campionat. Ritmul jocului a fost unul foarte ridicat și, cum am spus, atât în prima repriză, cât și în a doua eu consider că am dominat jocul, adică am avut posesia, am avut inițiativa și sunt mulțumit de echipă, de randament ei”, a spus Dorinel Munteanu despre joc.

Are răbdare cu jucătorii nou-veniți: ”Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați”

Antrenorul echipei gălățene a fost întrebat și cum apreciază evolutia nou-veniților în lot. Munteanu a spus că-și dorește mai mult de la jucătorii aduși iarna aceasta.

”Cruceru a marcat, dar eu consider că niciunul dintre cei nou-veniți nu s-a ridicat la valoarea lor din punct de vedere al jocului. Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați. Atât Cruceru, cât și Chirițoiu, Ursu, Diego s-au ridicat la nivelul celorlalți jucători, dar aștept mult mai mult de la ei, cum mă aștept și de la jucătorii cu care am lucrat până acum. Avem nevoie să ne autodepășim în aceste jocuri, mai ales în acestea de campionat, care cred că se pot câștiga numai prin atitudine”, a declarat fostul internațional.

În precedenta campanie de achiziții a Oțelului, la începutul sezonului, echipa a făcut destul de multe achiziții, însă Dorinel Munteanu a renunțat la unele chiar și până la primul meci oficial, din cauza faptului că la antrenamente nu au fost așa cum și i-a imaginat.

Munteanu ia în calcul revenirea mai devreme acasă, dacă haosul generat de cutremure va continua

Despre cutremurele petrecute în Turcia în ultima zi, trei de o magnitudine de peste 7 grade, însă care nu s-au resimțit atât de rău în Antalya, Dorinel Munteanu spune că au creat puțină panică și că, în funcție de cum vor evolua lucrurile, va lua o decizie dacă se va continua stagiul de pregătire până la final, la 10 februarie, sau se va reveni mai repede acasă.

”Sunt momente neplăcute. Ne-am speriat puțin și azi-noapte, și acum. Ne uităm ce se întâmplă în Turcia, pentru că este un dezastru. Situația noastră nu știu încă cum să o cataloghez. Poate rămânem în continuare, poate rămânem acasă. Nu știu, vedem ce se întâmplă în următoarele ore”, a spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a anunțat că următorul amical din Turcia îl are în data de 9 ianuarie, cu SVV Ulm (liga a patra din Germania), semn că organizatorul cantonamentului nu i-a stabilit un alt test în locul celui cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, anulat în ultimul moment.

Interviul acordat de Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent 1-1:

Imagini de la antrenamentul de astăzi al echipei SC Oțelul:

Rezumatul amicalului dintre SC Oțelul Galați și FK Olympic Tashkent, scor 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

Marius ANGHEL 07 Feb. 2023, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă