Dorinel Munteanu a digerat cu greu eșecul din Copou, s-a simțit umilit și a aruncat cu acuzații în adversari. ”Poli Iași se va preda cu Dinamo, cu Buzău și așa mai departe”, a spus antrenorul Oțelului, arătându-l cu degetul pe președintele Iașiului, Cornel Șfaițer

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2023, 00:03 Liga 2

Învinsă pe teren propriu la debutul în play-off de Poli Iași (1-2), în inferioritate numerică, SC Oțelul Galați a venit dornică de revanșă în Copou, la retur, dar nu a fost capabilă să strice sărbătoarea promovării ieșenilor.

Fără să pună probleme pe fază ofensivă, elevii lui Dorinel Munteanu s-au mulțumit doar să se grupeze bine în defensivă, sperând să dea lovitura pe o contră și au căzut în cele din urmă în plasa propriei tactici. Au cedat cu 0-2 la Iași.

Defensiva beton a lui Dorinel Munteanu a dat două rateuri, suficient pentru ca Poli Iași să facă diferența și să-și asigure promovarea matematică cu patru etape înainte de finalul sezonului.

Dorinel Munteanu s-a simțit umilit la Iași: ”Nu credeam că publicul ieșean este așa de supărat pe mine”

După meci, antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, a lăsat impresia că poate fi și elegant. Doar câteva secunde. A început conferința de presă într-o notă de sportivitate, felicitând Iașiul pentru promovare, după care și-a pierdut cumpătul. Mai întâi i-a arătat cu degetul pe fanii Iașiului, spunând că s-a simțit umilit. Și-a taxat și jucătorii pentru acest nou eșec, acesta fiind primul element invocat atunci când a vorbit despe umilință.

”Este normal să încep conferința prin a felicita echipa gazdă pentru victorie, pentru promovarea în SuperLigă. Sigur, în al doilea rând azi am trăit o umilință pe care care nu am trăit-o de foarte mult timp. În primul rând, una produsă de echipa mea, prin jocul prestat și prin greșelile care s-au făcut. Și în al doilea rând prin ceea ce mi-au auzit urechile în spatele băncii de rezerve. Nu credeam că publicul ieșean este așa de supărat pe mine, pentru că nu am avut nicio tangență cu publicul ieșean. Dimpotrivă, cred că i-am bucurat pe mulți prin ceea ce am făcut la echipa națională. Faptul că sunt antrenorul Oțelului nu înseamnă că trebuie să mă jignească și să trăiesc o umilință”, a spus Dorinel Munteanu.

  • După jocul de la Galați din play-off, Dorinel Munteanu a lansat un atac asupra lui Leo Grozavu și Cornel Sfaițer. În reacția sa față de antrenorul Oțelului, clubul Poli Iași a adus în discuție și ieșenii, publicul ieșean, deși Munteanu nu a făcut vreo precizare la adresa acestuia.

A aruncat cu acuze în echipa ieșeană, nemulțumit de declarațiile lui Cornel Șfaițer: ”Se va preda cu Dinamo, cu Buzău și în celelalte meciuri”

Fostul mare internațional a aruncat apoi cu acuze înspre președintele Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, acuzând gruparea din Copou că se va preda în următoarele meciuri, pentru a încurca SC Oțelul să promoveze.

”Sunt foarte curios și este de urmărit cum va juca Poli Iași în următoarele patru etape. Patronul echipei sau sponsor, ce este domnul Șfaițer, a declarat că vrea să intre braț la braț cu Dinamo. Ceea ce nu mi se pare (n.r. în regulă) din partea unui conducător. Asta înseamnă, din punctul meu de vedere, că Poli se va preda în jocul cu Dinamo, la jocul cu Buzăul și așa mai departe. Asta e părerea mea, pentru că este promovată. Nu contează câte puncte am. Vedem ce facem noi cu Dinamo. Poate rămân cele șase puncte, poate nu rămân. Eu nu cred că un conducător trebuie să facă declarația asta. Vi se pare normal ca un președinte de club sau ce este el să spună că vrea să promoveze braț la braț cu Dinamo? Mie mi se pare ciudat și îmi pun unul, două sau patru semne de întrebare, câte meciuri mai sunt. Poli Iași este o echipă bună, își merită locul. Jucătorii fac cinste orașului, dar declarațiile unui conducător nu fac cinste. Merită Poli Iași să fie pe primul loc. A condus în play-off, s-a întărit foarte mult, are șapte puncte față de noi. La revedere! Dar nu mi se pare normal ca acest conducător să vorbeaască așa ceva”, a declarat Dorinel Munteanu.

  • Poli Iași va întâlni pe teren propriu Dinamo în ultima etapă a play-off-ului, când, probabil, SC Oțelul își va cunoaște situația. În plus, Poli Iași a învins Dinamo în ambele jocuri din acest sezon. A fost 1-0 în Copou în sezonul regular și 3-1 la București, în turul play-off-ului.

”Greșelile noastre au făcut diferența”

Antrenorul Oțelului a precizat că greșelile elevilor săi au făcut diferența în acest joc și că dacă s-ar fi intrat la pauză fără gol altfel ar fi fost rezultatul final.

  • Alin Roman (45+1′) și Shayon Harrison (58′) au înscris golurile celui de-al doilea succes al Politehnicii Iași în acest play-off în fața rivalei SC Oțelul. Primul a fost cu 2-1 la Galați, după ce în sezonul regular a fost 0-0 tot la Galați.

”A fost un joc foarte aprig disputat, s-a greșit mult. Ați văzut și dumneavostră greșeala lui Rus. Dacă intram la pauză cu 0-0 cred că altul era rezultatul. După aceea, pe un contraatac am primit gol”, a completat Dorinel Munteanu, care aproape la orice frază a făcut trimitere la faptul că Poli Iași se va preda în următoarele meciuri.

Întrebat dacă nu a contribuit și dânsul, prin declarațiile oferite după meciul din tur, la incitarea suporterilor ieșeni, Munteanu a răspuns că circul a pornit de la Cornel Șfaițer, nu de la el: ”Ce s-a spus după jocul de la Galați a fost inventat. Circul de la Galați a fost provocat de acest conducător.”

La momentul respectiv, Dorinel Munteanu a fost mai acid față de declarația antrenorului Leo Grozavu. Acum spune că ”circul” a fost pornit de Cornel Șfaițer!

SC Oțelul în eșecul din meciul retur din play-off cu Poli Iași: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Cisotti, I. Neagu (Cruceru 57′), Jardan (Zivulic 57′) – Scocîlcă (Mitoi 62′), Cîrjan (K. Fatai 62′), Oct. Ursu (A. Nica 62′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, D. Panait.

SC Oțelul e aproape de promovare, la șase puncte peste Dinamo

SC Oțelul rămâne pe locul 3, cu 45 de puncte, după eșecul de la Iași, fiind la șase puncte peste Dinamo (locul 4, 39 puncte), astfel că rămâne la un avans important și poate obține și ea în curând promovarea directă.

În etapa a 7-a, echipa gălățeană joacă duminică, de la ora 14:30, în deplasare la București, cu Steaua (locul 2, 48 puncte), care nu are drept de promovare, motiv pentru care locul 3, pe care se află SC Oțelul, este direct promovabil. Ulterior, echipa lui Dorinel Munteanu mai are meciuri cu Dinamo (acasă, 11 martie, ora 20:30), Gloria Buzău (deplasare) și Unirea Dej (acasă).

O parte dintre declarațiile făcute de Dorinel Munteanu după Poli Iași – SC Oțelul Galați 2-0:

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Dragoș Pășcăneanu și Sorin Pană (Mediafax Foto) și Tudy Fotograful sportiv (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-un-antrenor-fericit-dupa-promovarea-cu-poli-iasi-nu-a-fost-o-partida-spectaculoasa-dar-ne-a-interesat-in-primul-rand-victoria-iesenii-au-furat-startul-petrecerii-inca-19269055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-suporterii-au-invadat-terenul-dupa-ce-poli-iasi-a-invins-otelul-si-a-promovat-matematic-in-superliga-cronica-partidei-care-a-blocat-copoul-19269025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-leo-grozavu-poate-promova-matematic-de-astazi-19268956

Narcis POHOAȚĂ 03 May. 2023, 00:03 Liga 2
Pe aceeași temă