Politehnica Iași, scrisoare deschisă prin care îl pune la zid și îl atacă suburban pe Dorinel Munteanu, legându-se inclusiv de un viciu al său

Marius ANGHEL 29 Mar. 2023, 15:37 Liga 2
Politehnica Iași, scrisoare deschisă prin care îl pune la zid și îl atacă suburban pe Dorinel Munteanu, legându-se inclusiv de un viciu al său

După reacția dezlănțuită a antrenorului echipei SC Oțelul Dorinel Munteanu la adresa oficialilor clubului Politehnica Iași, venită la mai bine de o săptămână după meciul direct dintre SC Oțelul și Poli Iași (scor 1-2 la Galați), în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, primul care a răspuns a fost Florin Briaur, managerul trupei din Copou.

Briaur a răspuns reporterului Liga2.ro și i-a transmis liderului selecțiilor la echipa națională a României să îți ceară scuze publice Politehnicii Iași și ieșenilor!?, însă i-a și comunicat că îl va reclama Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Poli Iași, scrisoare deschisă cu atac la persoana lui Dorinel Munteanu, amintind de aburi, cocktail și vicii

Clubul Poli Iași a avut, apoi, o nouă reacție împotriva lui Dorinel Munteanu, printr-o scrisoare deschisă, prin care se declarată dezamăgită de declarațiile făcute de fostul internațional român, precizând: ”Nu am crezut că vom cunoaște o altă față a celui pe care îl credeam model pentru generații de jucători, antrenori și oameni.”

Poli Iași îl judecă pe Dorinel Munteanu pentru reacția sa și ajunge chiar să-l denigreze, poate, mai mult decât a făcut-o antrenorul Oțelului față de ”Marele Poli Iași!”, în fapt, un club care a apărut direct în Liga 2 după fuziunea dintre Tricolorul Breaza (Prahova) și CS Navobi Iași (Iași).

Clubul din Copou îl atacă personal, suburban, pe cel mai selecționat fotbalist al României, încercând prin cuvinte alese să-i reamintească de un viciu, băutura, pe care l-a avut și care, într-o perioadă, l-a tras în jos în cariera sa de antrenor.

”Urmare a declarațiilor publice ale domnului Dorinel Munteanu, antrenorul ASC Oțelul Galați, la adresa ieșenilor și a reprezentanților ACSM Politehnica Iași, în data de 28 martie 2023, ne rezervăm dreptul de a sesiza comisiile Federației Române de Fotbal și transmitem următoarele:

Noi îl îndrăgim pe liderul de selecții la „naționala” României, cel pentru care a cântat de 134 de ori imnul la prima reprezentativă, îl admirăm pe antrenorul care a transformat o frumoasă echipă din provincie în campioana țării, tehnician ce a fost față în față cu inegalabilul Sir Alex Ferguson sau cu Jorge Jesus în Liga Campionilor.

Așteptam mult mai mult de la cineva cu asemenea palmares, personalitate peste care a trecut mai bine de jumătate de secol de viață. Însă, nu am crezut că vom cunoaște o altă față a celui pe care îl credeam model pentru generații de jucători, antrenori și oameni. Nu credeam că îi este atât de străină noțiunea de Fairplay, că nu acceptă că o echipă este mai bună decât a sa, că poate coborî atât de jos prin folosirea unui limbaj incompatibil chiar și cu minime acumulări din cei 7 ani de acasă, cei obligatorii. Ce am auzit nu e vocea unui „Munti” (munte cu accent moldovenesc) al performanțelor fotbalistice, care astăzi conduce o echipă aflată, totuși, pe loc promovabil în prima ligă a României, cu jucători care au nevoie de un lider adevărat să-i conducă spre îndeplinirea obiectivelor, nu pe careva cu busola rătăcită, care să miorlăie și să scâncească la primul eșec.

Domnule profesor, de ce folosiți limbajul „colorat” al tribunei care ne-a înjurat 90 de minute antrenorul, pe colegul dumneavoastră, al stadionului ce mai mult a scandat împotriva noastră decât pentru susținerea voastră, a miilor de oameni ce nu știu a pronunța zero și urlă „m_ _ _”?

Domnule Munteanu, de ce vă lăsați condus de aburii cocktail-urilor amare pline cu ură, mânie și invidie, iar comisiile federale să fie nevoite să vă trateze „viciul” cu amenzi usturătoare pentru că ați jignit un oraș întreg și oameni care pun suflet și pasiune în Copou?

Domnule antrenor, fiți Dorinel Munteanu, cel pe care îl așteptăm la Iași să-l aplaudăm cu sportivitate și admirație pentru ceea ce reprezintă în fotbalul românesc!”, a semnat, ”cu stimă”, CSM Politehnica Iași.

  • Trebuie precizat faptul că Poli Iași, la fel ca Florin Briaur, a dus declarațiile făcute de Dorinel Munteanu și înspre ieșeni, cu toate că antrenorul Oțelului a vorbit doar despre clubul din Copou și oficialii acestuia, nu despre suporteri, locuitori ai municipiului Iași sau ai județului Iași!?

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-somat-de-poli-iasi-sa-si-ceara-scuze-dupa-ultima-sa-iesire-asemenea-declaratii-sunt-cel-putin-iresponsabile-probabil-din-cauza-euforiei-de-cu-o-seara-inainte-ne-vom-adre-19264674

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-dezlantuit-la-adresa-oficialilor-politehnicii-iasi-sunt-nesimtiti-si-tot-ei-vorbesc-asta-mi-se-pare-ciudat-antrenorul-otelului-arunca-bomba-arbitrii-s-19264646

Marius ANGHEL 29 Mar. 2023, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă